Ongelmien korjaaminen Google Play Kirjoissa

Käytä tämä sivun ohjeita, jos ongelma on joku näistä:
  • E-kirjaa tai äänikirjaa ei löydy kirjastosta
  • E-kirjan tai äänikirjan lukemisessa tai kuuntelussa on ongelma
Jos kirja ei lataudu tai avaudu, kokeile kirjan latausongelmien korjaamista.
Tärkeää: Jos käytät esimerkiksi työpaikkaan tai oppilaitokseen liittyvää Google-tiliä, osa ominaisuuksista ei välttämättä toimi. Pyydä lisätietoja organisaation teknisiltä asiantuntijoilta. Lue lisää Googlen palveluiden laittamisesta päälle.

Kirjan löytäminen kirjastostasi

Jos et näe ostamaasi e-kirjaa tai äänikirjaa kirjastossasi, noudata näitä ohjeita:

Vaihe 1: Varmista, että olet kirjautunut oikealle tilille

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi käyttämäsi tili valitsemalla alareunasta ja sitten Etusivu Profiili.
  3. Valitse tili, jolla ostit e-kirjan tai äänikirjan. Jos et näe tiliäsi, sinun on lisättävä se laitteelle.

Vaihe 2: Tarkista, oletko ostanut kirjan

1. Avaa Play Kauppa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Hae e-kirjaa tai äänikirjaa.
  3. Kosketa kansikuvaa.
  4. Etsi sininen painike.
    • Jos siinä lukee Lue, omistat kyseisen kirjan.
    • Jos siinä lukee Osta, sinun täytyy ostaa e-kirja tai äänikirja, jotta voit lukea tai kuunnella sitä.

Oppikirjojen vuokrausongelmien korjaaminen

Jos vuokraamaasi oppikirjaa ei näy kirjastossasi:

1. Varmista, että olet kirjautunut Google-tilille, jolla vuokrasit kirjan.
  2. Varmista, että Google Play Kirjat ‑sovellus on päivitetty uusimpaan versioon.

Jos kumpikaan näistä ei korjaa ongelmaa, kokeile näitä vianetsintäohjeita.

Laiteraja ylitetty ‑ongelman korjaaminen

Useimmissa kirjoissa on rajoitettu sitä, kuinka monelle laitteelle ne voi ladata yhtä aikaa. Poista e-kirja tai äänikirja yhdeltä laitteelta ja lataa se toiselle, tai poista kirjojen synkronointi käytöstä laitteilla, joita et käytä usein.

Ladatun kirjan poistaminen

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi e-kirja tai äänikirja, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse Offline Offline-tilaja sitten Poista.

Kirjojen synkronoinnin poistaminen käytöstä Android-laitteilla

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Tilit ja sitten Google.
  3. Poista käytöstä Google Play Kirjat.

Äänikirjojen toisto-ongelmien korjaaminen

Vaihe 1: Tarkista laitteen ääniasetukset

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Äänet.
  3. Varmista, että mediaääniä ei ole mykistetty.

Vaihe 2: Tarkista laitteen tallennustila

Jos äänikirjan toisto keskeytyy äkillisesti, laitteellasi ei ehkä ole tarpeeksi tilaa.

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Tallennustila ja sitten Vapauta tilaa.
  3. Lataa äänikirja uudelleen.

Vaihe 3: Katkaise yhteys Bluetooth- tai Chromecast-laitteeseen

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kosketa Yhdistetyt laitteet ja valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos haluat katkaista yhteyden Bluetooth-laitteeseen, valitse Bluetooth ja katkaise liitetyn laitteen yhteys.
    • Jos haluat katkaista yhteyden Chromecast-laitteeseen, valitse Cast ja katkaise liitetyn laitteen yhteys.

Puuttuvien tai virheellisten sivunumeroiden korjaaminen

Useimmat Google Play Kirjojen e-kirjat sovittavat tekstin näyttöösi sopivaksi, kun muutat sivun ominaisuuksia, esim. kirjasinkokoa tai riviväliä. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

• Sama sivunumero voi esiintyä useammalla sivulla.
  • Näkemäsi sivumäärä voi olla eri kuin kirjan tietosivulla näkyvä sivumäärä.

Puuttuviin sivuihin liittyvien ongelmien korjaaminen

1. E-kirja ei ehkä ole latautunut oikein. Voit poistaa e-kirjan ja ladata sen uudelleen.
  2. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Google Play Books app Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  3. Valitse virheellisesti toimivan e-kirjan kannen kohdalla MoreAnd thenPoista lataus And then OK.
  4. Varmista, että laitteellasi on yhteys Wi-Fi‑ tai mobiiliverkkoon.
  5. Kosketa e-kirjan kantta, niin se ladataan uudelleen.