Personvern og andre innstillinger for Play Spill-profilen din

Du kan velge om du vil logge på spill automatisk, gjøre spillaktiviteten din offentlig eller endre andre innstillinger.

Logg på spill automatisk

Du kan logge på støttede spill automatisk for å lagre fremgangen og oppnå prestasjoner. Du blir logget på de aktuelle spillene og eventuelle fremtidige spill.

På Android-enheter

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Play Spill.
  3. Slå på Logg på støttede spill automatisk.
  4. Hvis du har flere kontoer: Øverst på «Innstillinger»-siden sjekker du at du er logget på den riktige kontoen. Du logger på nye spill, oppnår prestasjoner og lagrer spillfremgang med denne kontoen.

Tips:

• Google-kontoer med tilsyn kan ikke ha flere Play Spill-profiler.
  • Ikke alle spill støtter automatisk pålogging med Play Spill-profiler for Google-kontoer med tilsyn.

På Android TV

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. I sidefeltet velger du Innstillinger og så Spillerprofil.
  3. Velg Neste.
  4. Når du ser «Logg på støttede spill automatisk?» velger du Tillat eller Ikke tillat.

Tips: Hvis du vil logge på en annen Google-konto for å spille et spill, logger du av spillet og så på igjen.

Endre hvem som kan finne spillaktiviteten din

Velg hvem som kan se profilen din, prestasjoner, poengoversikter og spill du har spilt.

På Android-enheter

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Play Spill.
  3. Under «Profil og personvern» velger du hvem som kan se aktiviteten din:
    • Alle i Google Play Spill-mobilappen
    • Bare venner
    • Bare du
Tips: Med en Play Spill-profil får barnets Google-konto med tilsyn en mer engasjerende spillopplevelse på alle Play-plattformer, siden barnet får tilgang til automatisk pålogging, prestasjoner og poengoversikter. Foreløpig er denne innstillingen satt til «Bare deg» som standard. Denne innstillingen kan ikke endres.

På Android TV

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. I sidefeltet velger du Innstillinger og så Spillerprofil.
  3. Velg Neste.
  4. Når du ser «Vil du la andre se spillaktiviteten din?», velger duTillat eller Ikke tillatt.

Tips: Når du spiller et spill med spillernavnet ditt, mottar spillutvikleren informasjon om aktiviteten din og hva du eventuelt kjøper i spillet. Spillutviklere bruker denne informasjonen til å forbedre spillene sine. For å finne ut mer om hva utviklerne bruker denne informasjonen til, kan du sjekke spillutviklernes personvernregler.

La folk finne profilen din ved hjelp av e-postadressen din

Du kan la andre spillere finne spillerprofilen din ved å søke etter den med e-postadressen din.

På Android-enheter

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Play Spill.
  3. Slå på La andre finne profilen din ved hjelp av e-postadressen din.
Tips: Når du oppretter en Play Spill-profil for barnets Google-konto med tilsyn, er denne innstillingen for barnets profil satt til «Av» som standard. Denne innstillingen kan ikke endres.

På Android TV

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. I sidefeltet velger du Innstillinger og så Spillerprofil.
  3. Velg Neste.
  4. Når du ser «Vil du la andre finne spillernavnet ditt ved å søke etter e-postadressen din eller navnet ditt?», velger du Tillat eller Ikke tillat.

Endre når et spill kan få tilgang til vennelisten din

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Play Spill.
  3. Under «Profil og personvern» velger du om spill du spiller, skal få automatisk tilgang til vennelisten din.
Tips: Play Spill-profiler for Google-kontoer med tilsyn har ikke tilgang til vennefunksjonene i Play Spill. Denne innstillingen kan ikke endres.
Finn ut hvordan spill kan få tilgang til og bruke vennelisten din

Når du gir et spill tilgang til vennelisten din, deler du en liste over spillernavn i vennelisten din med spillet. Denne listen inneholder ikke vennenes e-postadresser. Spillet kan bruke denne informasjonen til å la deg få se og spille med venner på en enkel måte, i henhold til personvernreglene som du finner i spillene og på spillenes Play-butikksider.

I tillegg krever Google Play Spill-mobilappen at alle spillutviklere for alle spill godtar

• at vennelisten bare skal brukes til å vise vennelisten i spillet eller for å aktivere relaterte vennefunksjoner til sluttbrukeren, og ikke for noe annet formål, for eksempel reklame
  • å ikke lagre eller beholde vennelisten i mer enn 30 dager at spillet skal slette eller laste inn vennelisten på nytt etter 30 dager
  • å ikke gjøre denne vennelisten tilgjengelig for tredjeparter, med mindre det er nødvendig i henhold til gjeldende lov og rett

Endre varselinnstillingene for spillene dine

Innstillingene kan variere fra enhet til enhet. For å få enhetens detaljer, kontakt produsenten av enheten.

Alternativ 1: I Innstillinger-appen

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Varsler.
  3. Se appene som nylig har sendt deg varsler, under «Nylig sendt».
    • Du kan slå av alle varsler for en oppført app.
    • For å velge bestemte varselkategorier, trykk på appnavnet.
    • For å se flere apper, trykk på Se alt fra de siste sju dagene. For å sortere etter Nyest eller Oftest, trykk på alternativene.

Hvis du ikke ser «Nylig sendt», bruker du en eldre Android-versjon. Trykk i stedet på Appvarsler og på en app. Du kan slå varsler, varselsprikker og varselkategorier på eller av. Hvis en app har kategorier, kan du trykke på en kategori for å se flere alternativer.

Alternativ 2: På varsler

• Når du har sveipet ned fra toppen av skjermen, drar du varselet litt til høyre eller venstre og trykker på Innstillinger Innstillinger.
  • Trykk og hold på appen fra en varselsprikk, og trykk på Informasjon Informasjon.

Alternativ 3: I bestemte apper

Du kan styre mange apper fra en innstillingsmeny i appen. Apper kan for eksempel ha en innstilling for å velge lyden som varslene fra appen skal lage.

Hindre videoer i å spilles av automatisk

Når du ruller nedover i Mine Spill eller Spillehall, spilles videoene dine av automatisk. Slik stopper du automatisk avspilling:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Play Spill.
  3. Slå av Spill av videoer automatisk.

Slik håndterer Play Spill dataene dine (når Play Spill-appen ikke er installert)

Hvis du ikke har Play Spill-appen installert, samler Google inn visse opplysninger hvis du oppretter en Play Spill-profil, bruker Play Spill-tjenester eller blir bedt om å installere Play Spill-appen. Disse funksjonene bruker Google Play-tjenester.

Play Spill samler inn aktivitet, bruksinformasjon, ytelsesinformasjon, personlige identifikatorer og enhetsidentifikatorer for funksjonalitet, kontoadministrasjon, statistikk og feilsøking. Data som Play Spill samler inn, krypteres under overføring.

Tips: I Android-innstillingene kan du be om at data som er samlet inn, slettes. Gå til «Profilinnstillinger» under «Play Spill». Du kan også sende inn en forespørsel via Min konto.