Spill med en gamer-ID

For noen spill på Google Play Spill har du muligheten til å logge på og spille med en gamer-ID – et unikt brukernavn som er knyttet til Google-kontoen din.

Dette kan du gjøre med en gamer-ID

Når du logger på spill med gamer-ID-en din, kan du

• spille spill på Android, iPhone, iPad og på nettet
  • bli oppført på poengoversikter
  • oppnå prestasjoner i spill
  • lagre spillfremgangen din
  • spille mot andre gjennom moduser for flere spillere på nettet, mobilenheter, nettbrett og Android TV-spill

Hvis et spill har en påloggingsknapp for Play Spill, kan du bruke gamer-ID-en med det spillet.

Opprett en gamer-ID og logg på

Når du logger på spill på Play Spill eller Play Spill-appen, blir du bedt om å opprette en gamer-ID:

1. Velg Neste når du ser forespørselen.
  2. Du ser en standard gamer-ID og et bilde.
    • For å endre gamer-ID-en, bare skriv over den.
    • For å endre bildet, trykk på Endre Endre.
    • Du kan når som helst endre gamer-ID-en og bildet senere.
  3. Velg om du vil la andre se spillaktiviteten og/eller finne gamer-ID-en din ved å søke etter e-postadressen din eller navnet ditt.
  4. Trykk på Logg på.

Når du er logget på Play Spill med gamer-ID-en, blir du automatisk logget på de fleste spillene du spiller. Du kan når som helst endre innstillingen for automatisk pålogging.

Merk: Hvis en upassende gamer-ID blir rapportert til oss og den bryter retningslinjene våre, kan vi endre ID-en eller utestenge brukeren. Innstillingene for personvern og deling for upassende gamer-ID-er blir slått av og må slås på igjen manuelt. Du kan rapportere upassende gamer-ID-er og lese mer om retningslinjene våre her.

Endre spillerprofilen eller personverninnstillingene

Endre gamer-ID-en din eller bildet ditt
  1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Trykk på Profil Profil øverst på skjermen.
  3. Trykk på Endre Endre øverst til høyre.
    • For å endre profilbildet, trykk på spillerbildet.
    • For å endre gamer-ID-en, trykk på den nåværende gamer-ID-en.
Velg om du vil gjøre spillaktiviteten din offentlig

Sånn justerer du innstillingene for spillaktivitet:

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Trykk på Profil Profil øverst på skjermen.
  3. Trykk på Endre Endre øverst til høyre.
  4. Merk av eller fjern avmerkingen for La andre se spillaktiviteten din.
    • Hvis alternativet er avmerket, blir spillaktiviteten din gjort offentlig og knyttet til gamer-ID-en din. Gamer-ID-en vises for eksempel på poengoversikter, og andre spillere kan se profilen din i spill for flere spillere. Profilen viser spillene du har spilt.
    • Hvis alternativet ikke er merket av, blir ikke spilleraktiviteten din gjort offentlig. Du vises ikke i poengoversikter, og spillerprofilen din viser ikke spillaktiviteten din.

Merk: Spillaktiviteten og profilinformasjonen din på Play Spill deles fortsatt med aktuelle spillutviklere. Du finner mer informasjon i spillutviklernes personvernregler.

Velg hvordan andre kan finne gamer-ID-en din
  1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Trykk på gamer-ID-en eller bildet øverst på skjermen.
  3. Trykk på Endre Endre øverst til høyre.
  4. Merk av eller fjern avmerkingen for La andre finne gamer-ID-en din ved å søke etter e-postadressen din eller navnet ditt.
    • Hvis alternativet er merket av, kan folk finne gamer-ID-en din ved å søke etter den med e-postadressen din. Spillere som har deg i Google+-kretsene eller kontaktene sine, kan se gamer-ID-en og spillaktiviteten din sammen med navnet ditt.
    • Hvis alternativet ikke er merket av, kan spillere bare finne deg ved å bruke gamer-ID-en din. Spillerne kan ikke se navnet ditt eller søke etter gamer-ID-en ved å bruke e-postadressen din.
Slett Play Spill-profilen din
  1. Åpne Play Spill-appen Play Spill på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Trykk på Slett Play Spill-profilen.
  4. Trykk på Slett.

Hvis du sletter Play Spill-profilen, slettes alle Play Spill-dataene dine, og gamer-ID-en din blir tilgjengelig for andre brukere.

Endre innstillingen for automatisk pålogging

Når du har opprettet en gamer-ID, blir du automatisk logget på de fleste spillene du spiller. Dette inkluderer de nåværende spillene dine samt de du kan komme til å spille i fremtiden. Sånn endrer du innstillingene for automatisk pålogging:

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Trykk i avmerkingsboksen ved siden av «Logg på spill automatisk».

For å slå av automatisk pålogging for ett enkelt spill må du logge av det spillet.

Linker til beslektet innhold