Spill med en gamer-ID

For noen spill på Google Play Spill har du muligheten til å logge på og spille med en gamer-ID – et unikt brukernavn som er knyttet til Google-kontoen din.

Dette kan du gjøre med en gamer-ID

Når du logger på spill med gamer-ID-en din, kan du

• bli oppført på poengoversikter
  • oppnå prestasjoner i spill
  • lagre spillfremgangen din
  • spille på flere Android-enheter
  • spille med andre via moduser for flere spillere på mobilenheter, nettbrett og Android TV-spill

Hvis et spill har en påloggingsknapp for Play Spill, kan du bruke gamer-ID-en med det spillet.

Opprett en gamer-ID og logg på

På mobilenheter

Når du logger på spill på Play Spill eller Play Spill-appen, blir du bedt om å opprette en gamer-ID:

1. Velg Neste når du ser forespørselen.
  2. Du ser en standard gamer-ID og et profilbilde.
    • For å endre gamer-ID-en, bare skriv over den.
    • For å endre bildet, trykk på Endre Endre.
    • Du kan når som helst endre gamer-ID-en og bildet senere.
  3. Velg om du vil logge på automatisk, la andre se spillaktiviteten og/eller finne gamer-ID-en din ved å søke etter e-postadressen din eller navnet ditt.
  4. Trykk på Opprett.

Hvis du har valgt automatisk pålogging, logges du automatisk på de fleste spillene du spiller. Du kan når som helst endre innstillingen for automatisk pålogging.

Merk: Hvis en upassende gamer-ID blir rapportert til oss og den bryter retningslinjene våre, kan vi endre ID-en eller utestenge brukeren. Innstillingene for personvern og deling for upassende gamer-ID-er blir slått av og må slås på igjen manuelt. Du kan rapportere upassende gamer-ID-er og lese mer om retningslinjene våre her.

På Android TV

Hvis du ikke har opprettet noen gamer-ID på Android-enheten din tidligere, blir du bedt om å opprette en gamer-ID når du logger på et spill på Play Spill eller i Play Spill-appen:

1. Du ser et standard profilbilde. For å endre det velger du bare et annet bilde og deretter Neste
  2. Du ser en standard gamer-ID. For å endre den skriver du bare over den og velger Neste
  3. Velg om du vil logge på automatisk, la andre se spillaktiviteten og/eller finne gamer-ID-en din ved å søke etter e-postadressen din eller navnet ditt.
  4. Velg Fullfør.

Hvis du har valgt automatisk pålogging, logges du automatisk på de fleste spillene du spiller. Du kan når som helst endre innstillingen for automatisk pålogging.

Merk: Hvis en upassende gamer-ID blir rapportert til oss og den bryter retningslinjene våre, kan vi endre ID-en eller utestenge brukeren. Innstillingene for personvern og deling for upassende gamer-ID-er blir slått av og må slås på igjen manuelt. Du kan rapportere upassende gamer-ID-er og lese mer om retningslinjene våre her.

Endre spillerprofilen eller personverninnstillingene

Endre gamer-ID-en din eller profilbildet ditt

På mobilenheter

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst på skjermen.
  3. Trykk på Endre Endre.
    • For å endre profilbildet, trykk på spillerbildet.
    • For å endre gamer-ID-en, trykk på den nåværende gamer-ID-en.

På Android TV

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Velg Innstillinger i sidefeltet.
  3. Velg Spillerprofil. .
    • For å endre profilbildet, velg spillerbildet.
    • For å endre gamer-ID-en, velg Neste.
Velg om du vil gjøre spillaktiviteten din offentlig

På mobilenheter

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst på skjermen og deretter trykk på Endre Endre.
  3. Slå La andre spillere se spillaktiviteten min av eller på.
    • Hvis denne innstillingen er på, blir spillaktiviteten din gjort offentlig og knyttet til gamer-ID-en din. Gamer-ID-en vises for eksempel på poengoversikter, og andre spillere kan se profilen din i spill for flere spillere. Profilen viser spillene du har spilt.
    • Hvis denne innstillingen er av, offentliggjøres ikke spillaktiviteten din. Du vises ikke i poengoversikter, og spillerprofilen din viser ikke spillaktiviteten din.

Merk: Når du spiller spill med gamer-ID-en din, kan spillutviklerne fortsatt se Play Spill-profilinformasjonen og spillaktiviteten din i spillet. Du kan se spillutviklernes personvernregler for å få informasjon om hvordan utviklerne bruker disse dataene.

På Android TV

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Velg Innstillinger i sidefeltet og deretter Spillerprofil.
  3. Velg Neste to ganger.
  4. Fortsett ved å velge Innstillinger for personvern to ganger til du ser La andre se spillaktiviteten din
    • Hvis denne innstillingen er angitt som Tillat, gjøres spillaktiviteten din offentlig og tilknyttes gamer-ID-en din. Gamer-ID-en vises for eksempel på poengoversikter, og andre spillere kan se profilen din i spill for flere spillere. Profilen viser spillene du har spilt.
    • Hvis denne innstillingen er angitt som Ikke tillat, offentliggjøres ikke spillaktiviteten din. Du vises ikke i poengoversikter, og spillerprofilen din viser ikke spillaktiviteten din.

Merk: Når du spiller spill med gamer-ID-en din, kan spillutviklerne fortsatt se Play Spill-profilinformasjonen og spillaktiviteten din i spillet. Du kan se spillutviklernes personvernregler for å få informasjon om hvordan utviklerne bruker disse dataene.

Velg hvordan andre kan finne gamer-ID-en din

På mobilenheter

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Trykk på gamer-ID-en eller bildet øverst på skjermen.
  3. Trykk på Endre Endre.
  4. Slå La andre spillere finne gamer-ID-en min ved hjelp av navnet mitt eller e-postadressen min av eller på.
    • Hvis denne innstillingen er på, kan andre finne gamer-ID-en din ved å søke etter den med e-postadressen din. Spillere som har deg i Google+-kretsene eller kontaktene sine, kan se gamer-ID-en og spillaktiviteten din sammen med navnet ditt.
    • Hvis denne innstillingen er slått av, kan spillerne bare finne deg ved hjelp av gamer-ID-en din. De kan ikke søke etter gamer-ID-en ved hjelp av e-postadressen din eller se navnet ditt.

På Android TV

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Velg Innstillinger i sidefeltet og deretter Spillerprofil.
  3. Velg Neste.
  4. Fortsett med de valgte innstillingene for personvern til du ser La andre finne gamer-ID-en din ved hjelp av e-postadressen din eller navnet ditt.
    • Hvis denne innstillingen er angitt som Tillat, kan andre finne gamer-ID-en din ved å søke etter den med e-postadressen din. Spillere som har deg i Google+-kretsene eller kontaktene sine, kan se gamer-ID-en og spillaktiviteten din sammen med navnet ditt.
    • Hvis denne innstillingen er angitt som Ikke tillat, kan spillerne bare finne deg ved hjelp av gamer-ID-en din. De kan ikke søke etter gamer-ID-en ved hjelp av e-postadressen din eller se navnet ditt.
Slett data for enkeltspill
  1. Åpne Play Spill-appen Play Spill på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst på skjermen og deretter Innstillinger.
  3. Trykk på Slett Play Spill-data
  4. Gå til «Slett data for enkeltspill», finn spilldataene du vil fjerne, og trykk på Slett.
Slett Play Spill-profilen din og alle dataene dine

På mobilenheter

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst på skjermen og deretter Innstillinger.
  3. Trykk på Slett Play Spill-data
  4. Trykk på Slett profilen.

Hvis du sletter Play Spill-profilen, slettes alle Play Spill-dataene dine, og gamer-ID-en din blir tilgjengelig for andre brukere.

På nettet

1. Åpne Slett en Google-tjeneste-siden i «Min konto».
  2. Klikk på Play Spill i listen.
  3. Les meldingen som vises, og bekreft valget ved å merke av i Påkrevd-avmerkingsboksen.
  4. Klikk på Slett Play Spill.

Hvis du sletter Play Spill-profilen, slettes alle Play Spill-dataene dine, og gamer-ID-en din blir tilgjengelig for andre brukere.

Endre innstillingen for automatisk pålogging

Hvis du har valgt automatisk pålogging, logges du automatisk på spill som støtter dette. Dette inkluderer de nåværende spillene dine samt de du kan komme til å spille i fremtiden.

På mobilenheter

Sånn endrer du innstillingene for automatisk pålogging:

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst på skjermen og deretter Innstillinger.
  3. Slå «Logg på spill automatisk» på eller av.

For å slå av automatisk pålogging for ett enkelt spill må du logge av det spillet.

På Android TV

Sånn endrer du innstillingene for automatisk pålogging:

1. Åpne Play Spill-appen Play Spill.
  2. Velg Innstillinger i sidefeltet og deretter Spillerprofil.
  3. Velg Neste.
  4. Du ser Vil du logge på støttede spill automatisk?
    • Velg Tillat eller Ikke tillat for å endre denne innstillingen

Linker til beslektet innhold