Krev passord eller autentisering for kjøp

Du kan bidra til å forhindre utilsiktede kjøp på enheten din i apper og spill som er tilgjengelige utenfor Familie- eller For barn-delen, ved å slå på autentisering (apper og spill i Familie / For barn krever automatisk autentisering før du kjøper noe via faktureringssystemet for Google Play).

Autentisering betyr at visse typer informasjon, for eksempel passord, må skrives inn på enheten før du kan kjøpe noe. Hvis det er nødvendig, kan du endre eller tilbakestille passordet for Google-kontoen din. (Brukere i Sør-Korea kan i stedet se Kjøpsbekreftelse i Sør-Korea-delen i denne artikkelen.)

Finn ut hvordan du angir betalingsopplysninger for å godkjenne kjøp med Google-assistenten.

Viktig: Innstillingene for autentisering av kjøp gjelder bare for kjøp som er gjort via faktureringssystemet for Google Play.

Kjøpsbekreftelse i Sør-Korea

Med kjøpsbekreftelse på Google Play kan du forhindre uautoriserte kjøp på enheten din. Dette er spesielt viktig hvis du deler enheten med andre. Nedenfor ser du endringer i hvordan Google Play-brukere i Sør-Korea kan bekrefte kjøp via Google Play:

• På mobilenheter
    • Når du går til Google Play-butikken på mobilenheten din, bekrefter du kjøp med den samme bekreftelsesmetoden (f.eks. PIN-kode, mønster, passord eller biometri) som du låser opp enheten med, i stedet for passordet til Google-kontoen din.
    • Innstillingen for bekreftelse av kjøp på Google Play gjelder for én enhet og én Google-konto. Du kan endre frekvensen for bekreftelse når som helst i Google Play.
    • Hvis enheten din har støtte for biometri (for eksempel ansikt eller fingeravtrykk) for å låse opp enheten, og hvis du slår på denne funksjonen, kan biometri som er lagret på enheten, også brukes til å bekrefte kjøp på Google Play. Dette er viktig hvis du har lagret biometri av andre som brukes til å låse opp enheten, og du ikke vil at denne biometrien skal kunne brukes til å bekrefte kjøp i tillegg. I så fall må du fjerne biometri som du ikke vil skal kunne brukes til å bekrefte kjøp, eller bruke en annen form for enhetssikkerhet (for eksempel PIN-kode, mønster eller passord). Denne må du ikke dele med noen.
    • Du finner mer informasjon i brukerstøtten for Android: Finn ut hvordan du angir skjermlås på Android-enheter.
  • På nettet: play.google.com
    • For å bekrefte kjøp og appinstallasjoner på nettet på play.google.com må du bruke totrinnsbekreftelse. Dette bidrar til å beskytte kontoen din. Du finner mer informasjon i brukerstøtten for Google-kontoer: Finn ut hvordan du slår på totrinnsbekreftelse. Merk at på grunn av sikkerhetsprotokoller kan det hende at enkelte brukere må vente i en periode når de har konfigurert totrinnsbekreftelse, før de kan bruke kortet til transaksjoner på nettet på play.google.com. Du kan når som helst endre innstillingene for kjøpsbekreftelse på play.google.com/settings.

Slå autentisering av eller på

Med unntak av play.google.com-innstillingene og enkelte Google Assistent-innstillinger, som gjelder for flere enheter, gjelder autentiseringsinnstillingene bare for den aktive kontoen på enheten der du legger dem til. Hvis du bruker Google-kontoen din på mer enn én enhet, må du gjenta trinnene nedenfor for hver enhet. Hvis du bruker flere kontoer på enheten, må du gjenta trinnene nedenfor for hver konto. I tillegg gjelder innstillingene for autentisering bare for kjøp som er gjort via faktureringssystemet for Google Play.

Endre autentiseringsinnstillingene på mobilenheten din
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Autentisering og så Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene for Google-assistenten
  1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Under «Populære innstillinger» trykker du på Du og så Betalinger.
  3. Slå Betal via assistenten av eller på.
  4. Slå Bekreft med fingeravtrykk eller ansikt og Bekreft med Voice Match av eller på.

Finn ut hvordan du betaler med Voice Match.

Endre autentiseringsinnstillingene på Chromebook

Sånn gjør du det hvis du bruker Play Butikk-appen på Chromebook:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Klikk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Klikk på Autentiseringsinnstillinger.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Tips:

Konfigurer autentisering med fingeravtrykk (på utvalgte enheter)

Hvis enheten din tillater autentisering med fingeravtrykk, kan du godkjenne kjøp som er gjort via faktureringssystemet for Google Play, ved å skanne fingeravtrykket ditt.

Du blir bare bedt om autentisering med fingeravtrykk hvis appen krever det, eller hvis du har fulgt trinnene ovenfor for å kreve autentisering for kjøp.

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Autentisering.
  4. Slå på Biometrisk autentisering.
  5. Skriv inn passordet ditt.
  6. Trykk på OK.

Tips: Du må ha Google-passordet ditt når du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Android TV

Tips: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på play.google.com

Denne innstillingen gjelder for kjøp som gjøres via faktureringssystemet for Google Play. Det kreves autentisering for alle eksterne appinstallasjoner via nettet.

1. Gå til play.google.com.
  2. Øverst til høyre klikker du på profilbildet ditt.
  3. Klikk på Innstillinger og enheter.
  4. Under «Autentiseringsinnstillinger» velger du en innstilling.
  5. Klikk på Oppdater.

Tips: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene i Google Play Spill på PC
  1. Åpne Google Play Spill på datamaskinen.
  2. Klikk på spillernavnet ditt øverst.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  4. Klikk på Tilbakestill ved siden av «Tilbakestill innstillingene for kjøpsautentisering».
Innstillinger for Google Play-autentisering for apper som utelukkende er målrettet mot barn
I apper som utelukkende er målrettet mot barn, autentiserer Google Play brukere på nytt før de kan kjøpe noe i appen. Dette sikrer at kjøpene godkjennes av personene som har det økonomiske ansvaret – ikke av barna.

Dette betyr autentiseringsinnstillingene

Hvis du slår av autentisering for kjøp, kan det føre til uautoriserte kjøp. Du har selv ansvaret for alle belastninger, inkludert utilsiktede eller uautoriserte kjøp.

Du kan velge en betalingsmåte for å kjøpe ting på Google Play. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe på Google Play.

Tips:

• Innstillingene for autentisering gjelder bare for kjøp som er gjort via faktureringssystemet for Google Play.
  • Autentisering kreves alltid for kjøp via faktureringssystemet for Google Play av apper eller spill som er utviklet for barn på 12 år eller yngre, selv om du har angitt noe annet i innstillingene.
  • Når du oppretter en familiegruppe på Google Play, kan familiemedlemmene bruke familiebetalingsmåten til å kjøpe varer via faktureringssystemet for Google Play. Finn ut hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe.
For alle enheter (unntatt via play.google.com)

For alle kjøp via faktureringssystemet for Google Play på denne enheten (standardinnstilling): Det kreves autentisering for alle kjøp av digitalt innhold via faktureringssystemet for Google Play (inkludert kjøp i apper).

Hvert 30. minutt (bare mobilenheter): Hver gang du autentiserer et kjøp, kan du fortsette å kjøpe alle former for digitalt innhold via faktureringssystemet for Google Play (inkludert kjøp i apper) i 30 minutter før du må autentisere på nytt.

Aldri: Autentisering er ikke nødvendig for kjøp via faktureringssystemet for Google Play.

Viktig: Innstillingene for autentisering gjelder bare for kjøp som er gjort via faktureringssystemet for Google Play.

For play.google.com

Disse innstillingene gjelder når du er logget på play.google.com på hvilken som helst enhet, og gjelder kun for kjøp som gjøres via faktureringssystemet for Google Play. Disse innstillingene påvirker ikke autentiseringsinnstillingene dine utenfor play.google.com (for eksempel når du bruker Google Play-appen på mobilenheten din).

Alle kjøp og appinstallasjoner via play.google.com (standardinnstilling): Det kreves autentisering for alle kjøp av digitalt innhold via Google-kontoen din på play.google.com.

Bare appinstallasjoner via play.google.com: Når du er logget på play.google.com, kreves det ikke autentisering for kjøp av digitalt innhold (for eksempel betalt innhold og kjøp i apper). Det kreves autentisering for eksterne appinstallasjoner via Google-kontoen din på play.google.com.

Tips:

• Hvis du deler enhetene dine med andre eller vil forhindre kjøp av barnevennlig innhold via play.google.com, bør du slå på autentisering for kjøp.
  • Innstillingene for autentisering gjelder bare for kjøp som er gjort via faktureringssystemet for Google Play.