Rapportera debiteringar som du inte känner igen

Om du ser debiteringar du inte känner igen på ditt Google-konto eller din betalningsmetod klickar du på felsökningsverktyget nedan:

Felsöka en okänd transaktion

Kontrollera om debiteringarna kommer från Google Play

1. Kontrollera hur debiteringarna visas på kontoutdraget. Alla köp på Google Play visas på följande sätt i kontoutdraget:
    • GOOGLE*Apputvecklarens namn (för Android-appar)
    • GOOGLE*Appens namn (för Android-appar)
    • GOOGLE*Innehållstyp (t.ex. GOOGLE*Böcker)
  2. Om debiteringen i fråga inte är i något av dessa format kommer den inte från Google Play. Kontakta betalningsleverantören (t.ex. banken eller kortutfärdaren) för mer information.

Obs! Om du misstänker att en familjemedlem eller en vän har gjort köpet kan du ha rätt till återbetalning. För transaktioner på Google Play kan du begära återbetalning.

Begär återbetalning för köp som gjorts av en vän eller familjemedlem

Följ stegen nedan för att begära återbetalning av köp som har gjorts av en vän eller familjemedlem.

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Betalningar och prenumerationer följt av Budget och beställningshistorik.
  4. Sök efter beställningen som du vill returnera.
  5. Välj Begär en återbetalning eller Rapportera ett problem.
  6. Välj det alternativ som beskriver din situation.
  7. Fyll i formuläret och ange att du vill ha en återbetalning.
  8. Meddelandet "Tack för att du delar med dig av dina funderingar" visas. Du får också ett e-postmeddelande med ett beslut om återbetalning.

Tips! Läs mer om hur du använder lösenordsskydd på enheten som ett sätt att undvika obehöriga debiteringar.

Rapportera debiteringar som du inte känner igen på bankkort, kreditkort, bankkonto, PayPal eller via mobiloperatör
Viktigt! Obehöriga transaktioner måste rapporteras inom 120 dagar.

Kontrollera statusen för rapporten

Rapportera obehöriga köp

1. Öppna formuläret Rapportera obehöriga köp.
  2. Välj Kontrollera anspråksstatus.
Tips! Om du vill kontrollera ärendets status behöver du den e-postadress som du använde när du rapporterade saken och det anspråks-id som skickades till den e-postadressen.