Rapportera debiteringar som du inte känner igen

Om du ser debiteringar som du inte känner igen på kontoutdraget  (till exempel på kontoutdraget för ditt kreditkort, fakturan från mobiloperatören eller i ditt PayPal-konto) följer du stegen nedan innan du kontaktar Google:

Steg 1: Kontrollera om debiteringarna kommer från Google Play

Kontrollera hur debiteringarna visas på kontoutdraget. Alla köp på Google Play visas i kontoutdraget som:

• GOOGLE*Apputvecklarens namn (för Android-appar)
  • GOOGLE*Appens namn (för Android-appar)
  • GOOGLE*Innehållstyp (t.ex. GOOGLE*Böcker)

Om debiteringen i fråga inte är i något av dessa format kommer den inte från Google Play. Kontakta betalningsleverantören (till exempel banken eller kortutfärdaren) för mer information.

Steg 2: Kontrollera var debiteringarna kommer från

Om du ser en debitering på kontoutdraget för ett digitalt köp som du inte har gjort på Google Play frågar du dina familjemedlemmar och vänner om

• de har använt din betalningsmetod av misstag vid köpet eller
  • ett barn kan ha spelat ett spel som lett till oavsiktliga debiteringar.

Steg 3: Rapportera debiteringarna

Välj den typ av transaktion du vill rapportera.

Begär återbetalning för köp som gjorts av en vän eller familjemedlem

Följ stegen nedan för att begära återbetalning av köp som har gjorts av en vän eller familjemedlem.

1. Besök play.google.com/store/account på datorn.
  2. Klicka på Beställningshistorik.
  3. Sök efter beställningen som du vill returnera.
  4. Välj Begär en återbetalning eller Rapportera ett problem och välj det alternativ som beskriver din situation.
  5. Fyll i formuläret och ange att du vill ha en återbetalning.
  6. Meddelandet Tack för att du delar med dig av dina funderingar visas. Du får sedan ett e-postmeddelande med beslutet angående återbetalning. Vanligtvis får du det inom 15 minuter, men ibland kan det ta upp till fyra arbetsdagar.

Tips! Läs mer om hur du använder lösenordsskydd på enheten som ett sätt att undvika obehöriga debiteringar.

Rapportera debiteringar för bankkort, kreditkort eller bankkonton som du inte känner igen

Kontrollera om en familjemedlem eller vän har gjort köpet med betalningsmetoden. De kan förlora möjligheten att betala med Google efter att ditt påstående har verifierats.

När du har bekräftat att debiteringen kommer från Google Play och köpet inte har gjorts av någon du känner skickar du en rapport till vårt supportteam.

Viktigt! Du måste rapportera obehöriga transaktioner inom 120 dagar efter transaktionen.

Rapportera en debitering som har gjorts av någon du inte känner

Kontrollera statusen för rapporten

Du behöver den e-postadress som du använde när du skickade anmälan och det anspråks-id som skickades till den e-postadressen.

Rapportera debiteringar som har gjorts via PayPal eller en mobiloperatör
Om debiteringen gjordes via PayPal eller debitering via operatören rapporterar du den här.