Afschrijvingen melden die je niet herkent

Als je kosten op je betaalmethode ziet die niet zichtbaar zijn in een Google-account waarvan je eigenaar of beheerder bent, raden we je aan onmiddellijk contact op te nemen met de fraude-afdeling van je betaalmethode.

Als de kosten die je niet herkent wel in je Google-account staan, klik je op de probleemoplosser hieronder:

Problemen met een niet-herkende transactie oplossen

Checken of de afschrijvingen afkomstig zijn van Google Play

1. Check wat er bij de afschrijvingen op je rekeningoverzicht staat. Alle Google Play-aankopen komen met een van de volgende namen op je afschrift te staan:
    • 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
    • 'GOOGLE*app-naam' (voor Android-apps)
    • 'GOOGLE*type content' (bijvoorbeeld 'GOOGLE*Boeken')
  2. Als de naam van de afschrijving niet een van deze notaties heeft, is deze niet afkomstig van Google Play. Neem voor meer informatie contact op met je betalingsverwerker (bijvoorbeeld de bank of kaartuitgever).

Belangrijk: Als je denkt dat een gezinslid of vriend de aankoop heeft gedaan, kom je misschien in aanmerking voor een terugbetaling. Voor Google Play-transacties kun je een terugbetaling aanvragen.

Een terugbetaling aanvragen als een gezinslid of vriend de aankoop heeft gedaan

Volg de onderstaande stappen om een terugbetaling te krijgen als de aankoop per ongeluk is gedaan door een vriend of gezinslid:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Klik op Betalingen en abonnementen en dan Budget en geschiedenis.
  4. Klik op Een probleem melden voor de bestelling die je wilt retourneren.
  5. Selecteer de optie die je situatie beschrijft.
  6. Vul het formulier in en geef aan dat je een terugbetaling wilt aanvragen.
  7. Klik op Verzenden.

Tip: Bekijk hoe u wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat kunt gebruiken om ongeautoriseerde transacties te voorkomen.

Niet-herkende transacties melden voor een pinpas, creditcard, bankrekening, PayPal of mobiele provider
Belangrijk: Zorg ervoor dat je een ongeautoriseerde transactie binnen 120 dagen meldt.

De status van uw melding checken

Ongeautoriseerde aankopen melden

1. Ga naar het formulier Ongeautoriseerde aankopen melden.
  2. Selecteer Controleer de status van je claim.
Tip: Als je de status van je melding wilt checken, heb je het e-mailadres nodig waarmee je de claim hebt ingediend en de claim-ID die naar je e-mailadres is gestuurd.
Een claim voor ongeautoriseerde transacties annuleren

Als je een claim hebt ingediend terwijl je was ingelogd op je Google-account en merkt dat de kosten toch afkomstig zijn van een bron die je herkent, annuleer je de claim op de pagina met de claimstatus.

Zo annuleer je een claim:

1. Ga naar de pagina met de claimstatus.
  2. Voer het e-mailadres in dat je hebt gebruikt om de claim in te dienen en de claim-ID die naar je e-mailadres is gestuurd.
  3. Klik op Zoeken.
  4. Selecteer de relevante claim.
  5. Klik op Claim annuleren.