COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Tuntemattomista veloituksista ilmoittaminen

Jos näet tiliotteellasi (esim. credit-kortin tiliote, mobiilioperaattorin lasku tai PayPal-tili) maksuja, joita et tunnista, tee nämä vaiheet ennen kuin otat yhteyttä Googleen:

Vaihe 1: Tarkista, ovatko veloitukset Google Playsta

Tarkista, miten maksut näkyvät tiliotteellasi. Kaikki Google Play ‑ostokset näkyvät tiliotteella seuraavilla nimillä:

• GOOGLE*Sovelluksen kehittäjän nimi (Android-sovellukset)
  • GOOGLE*Sovelluksen nimi (Android-sovellukset)
  • GOOGLE*Sisältötyyppi (esim. GOOGLE*Books)

Jos veloitus ei ole näissä muodoissa, se ei ole peräisin Google Playsta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä maksupalveluun, kuten pankkiisi tai korttisi myöntäjään.

Vaihe 2: Selvitä, mistä veloitus on peräisin

Jos näet tiliotteellasi veloituksen Google Playn digitaalisesta ostoksesta, jota et ole tehnyt, kysy perheenjäseniltä ja ystäviltä

• tekikö joku ostoksen vahingossa maksutavallasi
  • onko lapsi mahdollisesti pelannut peliä, josta on seurannut veloituksia.

Vaihe 3: Ilmoita maksuista

Valitse tapahtumatyyppi, jotta voit lähettää ilmoituksen.

Hyvityksen pyytäminen perheenjäsenen tai ystävän tekemästä ostoksesta

Alla olevien ohjeiden avulla voit pyytää hyvityksen maksusta, jonka ystäväsi tai perheenjäsenesi teki vahingossa:

Saat yleensä vastauksen yhden arkipäivän kuluessa, mutta sen saamisessa voi kestää jopa neljä arkipäivää.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen play.google.com/store/account.
  2. Valitse Tilaushistoria.
  3. Valitse palautettava tilaus.
  4. Valitse Pyydä hyvitystä tai Ilmoita ongelmasta ja valitse sopiva vaihtoehto.
  5. Täytä lomake loppuun ja ilmoita, että haluat hyvityksen.
  6. Näet viestin "Kiitos, että kerroit asiasta". Saat tämän jälkeen hyvityspäätöksen sähköpostilla. Päätös saapuu yleensä 15 minuutin sisällä, mutta siinä voi kestää neljä arkipäivää.
Laitteet: Jos haluat palauttaa Google Storesta ostamasi laitteen tai saada siitä hyvityksen, lue lisätietoja Google Storen hyvityssivulta.

Vinkki: Jos haluat estää luvattomat ostokset, käytä laitteellasi salasanasuojausta.

Tuntemattomista debit- ja credit-kortin, pankkitilin, PayPalin tai mobiilioperaattorin veloituksista ilmoittaminen

Veloituksista ilmoittaminen

Tärkeää: Varmista, että ilmoitat luvattomista maksutapahtumista 120 päivän sisällä.

Kun olet varmistanut, että kyseessä on Google Play ‑maksu ja ettei kukaan tuntemasi henkilö tehnyt sitä, ilmoita siitä tukitiimillemme Ilmoita luvattomista ostoksista ‑lomakkeella.

Ilmoita tuntemattoman tahon tekemästä veloituksesta

Ilmoituksen tilan tarkistaminen

1. Siirry Ilmoita luvattomista ostoksista ‑lomakkeeseen.
  2. Valitse Tarkista vaatimuksen tila.
Vinkki: Jotta voit tarkistaa ilmoituksen tilan, tarvitset vaatimusta varten käyttämäsi sähköpostiosoitteen ja sähköpostiisi lähetetyn vaatimustunnuksen.