Skicka presenter på Google Play Böcker via e-post

I vissa länder kan du skicka presenter på Google Play Böcker via e-post. Det kallas digitala presenter. I många länder kan du även köpa och ge bort fysiska presentkort på Google Play.

Om du får en present kan du läsa mer om hur du löser in ett presentkort eller en kampanjkod.

Kvalificering

Det går bara att skicka digitala presenter om mottagaren har registrerat sig på Google Play i samma land som du. För närvarande går det inte att ge bort andra typer av digitalt innehåll som present eller låna ut digitalt innehåll till ett annat land. Du kan dock dela appar och digitalt innehåll med familjen via Familjens bibliotek på Google Play.

Presenter på Google Play Böcker är tillgängliga i följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Mexiko
  • Spanien
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • USA

Köpa och skicka digitala presenter

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Leta reda på boken du vill ge bort i present.
  3. Tryck på Mer More högst upp följt av Present.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra köpet. Ett e-postmeddelande med presentkoden skickas omedelbart till mottagaren och ytterligare en kopia skickas till dig.

Tips

• Så här skickar du presenten senare:
    1. Skicka presentkoden i ett e-postmeddelande till dig själv.
    2. Vidarebefordra e-postmeddelandet till mottagaren på önskat datum.
  • Om mottagaren inte kan hitta e-postmeddelandet med presentkoden vidarebefordrar du din kopia av e-postmeddelandet.
  • Om mottagaren redan har artikeln i sitt Google Play-bibliotek kan du:
    • begära en återbetalning
    • ge presenten till någon annan.

Överföringar och återbetalningar

Det går inte att flytta innehåll mellan konton

Det går inte att dela eller flytta innehåll mellan konton i Google Play, inte ens mellan dina egna konton. Om du har flera konton på enheten loggar du in på det konto som du vill använda innan du slutför köpet.

Dessa Google Play-produkter återbetalas inte och kan inte överföras såvida inte lagen kräver det (t.ex. för minderåriga användares konton):

• presentkort till Play
  • förbetalt saldo i Play
    • kontant påfyllning
  • kampanjsaldo i Play.

Presentkort till Google Play kan inte användas som familjens betalningsmetod eller för minderåriga användares konton.

Om du har köpt en app med fel konto kontaktar du apputvecklaren. Utvecklaren kan eventuellt göra en återbetalning så att du kan köpa appen igen med rätt konto.

Tips! Du kan dela appar och digitalt innehåll med familjen via Familjens bibliotek på Google Play.

Dela innehåll med din familj
Du kan dela appar och digitalt innehåll med familjen via Familjens bibliotek på Google Play.
Återbetalning av digitala presenter

Möjlighet till återbetalning

Obs! Detta gäller bara för presenter i form av saldo i Google Play eller böcker från Google Play Böcker som har köpts via Google. Om presenten köptes via en återförsäljare från tredje part kontaktar du återförsäljaren om du vill veta mer om återbetalningar.

Om du vill lämna tillbaka en present meddelar du köparen så att han eller hon kan kontakta oss. Obs!

• Vi kan bara ge pengarna tillbaka till den som köpte presenten.
  • Återbetalning är bara möjlig för presenter som inte har lösts in.
  • När presenten har återbetalats går det inte att lösa in presentkoden.
  • Om du vill begära återbetalning av saldo i Google Play som getts bort i present måste du göra det inom tre månader från inköpsdatum.

Begära återbetalning av en present

1. Öppna en webbläsare (till exempel Chrome eller Safari) på datorn, surfplattan eller mobilen.
  2. Kopiera https://play.google.com/store/account och klistra in i adressfältet i webbläsaren.
    • Se till att du gör detta i en webbläsare och inte i appen Google Play Butik. Det går inte att begära återbetalning för presenter i Google Play-appar.
  3. Välj Köphistorik högst upp. Leta upp den beställning som du vill returnera. Klicka på Mer Mer till höger om beställningen.
    • Obs! På mobiler och surfplattor kan du behöva svepa åt höger för att menyikonen ska visas.
  4. Välj Begär en återbetalning eller Rapportera ett problem och välj det alternativ som beskriver din situation.
  5. Fyll i formuläret och ange att du vill ha en återbetalning.
  6. Ett meddelande som tackar dig för att du delar med dig av dina synpunkter visas. Senare får du ett e-postmeddelande om återbetalningen.