Send Google Play Bøker-gaver via e-post

I enkelte land kan du sende gaver fra Google Play Bøker via e-post. Dette kaller vi «digitale gaver». I en del land kan du også kjøpe og gi bort fysiske Google Play-gavekort.

Hvis du har mottatt en gave, kan du finne ut hvordan du løser inn gavekort eller kampanjekoder.

Kriterier

For å sende digitale gaver må mottakeren være registrert på Google Play i det samme landet som deg. For øyeblikket er det ikke mulig å sende annet digitalt innhold som gaver eller låne ut digitalt innhold til andre kontoer. Men du kan dele apper og digitalt innhold med familien din via Google Play familiebibliotek.

Gaver fra Google Play Bøker er tilgjengelig i disse landene:

• Australia
  • Brasil
  • Canada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Mexico
  • Spania
  • Sveits
  • Storbritannia
  • USA

Kjøp og send digitale gaver

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Finn boken du vil gi i gave.
  3. Øverst trykker du på Mer More og så Gave.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre kjøpet. Vi sender umiddelbart en e-post med en gavekode til mottakeren samt en kopi til deg.

Tips:

• Gjør følgende hvis du vil sende gaven senere:
    1. Send gavekoden til deg selv i en e-post.
    2. Videresend e-posten til mottakeren på ønsket dato.
  • Hvis mottakeren ikke finner e-posten med gavekoden, kan du videresende vedkommende din kopi av e-posten.
  • Hvis mottakeren allerede har varen i Google Play-biblioteket sitt, kan du gjøre følgende:
    • Be om refusjon.
    • Gi gaven til noen andre.

Overføringer og refusjoner

Innhold kan ikke overføres mellom kontoer

Du kan ikke dele eller overføre innhold mellom kontoer på Google Play – selv om du eier begge kontoene. Hvis du har flere kontoer på enheten din, må du sørge for at du logger på kontoen du vil bruke, før du kjøper noe.

Disse Google Play-produktene kan ikke refunderes eller overføres, med mindre det er pålagt ved lov (for eksempel tilknyttet kontoene til mindreårige brukere):

• Play-gavekort
  • Forhåndsbetalt Play-saldo
    • Påfylling av kontanter
  • Play-kampanjesaldo

Google Play-gavekort kan ikke brukes som familiebetalingsmåte eller for mindreårige brukerkontoer.

Hvis du har kjøpt en app med feil konto, kan du kontakte apputvikleren. Det kan hende utvikleren kan refundere kjøpet, så du kan kjøpe varen på nytt med den riktige kontoen.

Tips: Du kan dele apper og digitalt innhold med familien din via Google Play familiebibliotek.

Del innhold med familien din
Du kan dele apper og digitalt innhold med familien din via Google Play familiebibliotek.
Refusjon for digitale gaver

Mulighet for refusjon

Merk: Dette gjelder bare for gaver som består av Google Play-kreditt, eller Google Play Bøker kjøpt gjennom Google. Hvis gaven ble kjøpt gjennom en tredjeparts forhandler, kontakter du forhandleren for å få informasjon om refusjon.

Hvis du vil returnere gaven, gir du bare beskjed til kjøperen så vedkommende kan kontakte oss. Merk:

• Vi kan bare utstede refusjon til personen som kjøpte gaven.
  • Refusjoner kan bare utstedes for gaver som ikke er innløst.
  • Gavekoden kan ikke løses inn etter at gaven er refundert.
  • Det er bare mulig å få refusjon for Google Play-kredittgaver i tre måneder etter kjøpsdatoen.

Be om refusjon for gaver

1. Åpne en nettleser (for eksempel Chrome eller Safari) på datamaskinen, nettbrettet eller telefonen.
  2. Kopiér nettadressen https://play.google.com/store/account, og lim den inn i adressefeltet i nettleseren.
    • Pass på at dette er i en nettleser og ikke i Google Play Butikk-appen. Du kan ikke be om refusjon for gaver i Google Play-apper.
  3. Velg Kjøpslogg øverst. Finn bestillingen du vil returnere. Klikk på Mer Mer til høyre for bestillingen.
    • Merk: På mobiltelefoner og nettbrett må du kanskje å sveipe fingeren mot høyre for å se menyikonet.
  4. Velg Be om refusjon eller Rapportér et problem, og velg alternativet som passer situasjonen din.
  5. Fyll ut skjemaet og skriv at du vil ha refusjon.
  6. Du ser meldingen «Takk for at du gir oss beskjed om dette». Etterpå får du en e-post om refusjonen.