Få beskyttelse mot skadelige apper med Google Play Protect

Med Google Play Protect er det lettere å holde enheten din trygg og sikker.

• Det kjøres en sikkerhetssjekk for apper fra Google Play-butikken før du laster dem ned.
  • Enheten din sjekkes for potensielt skadelige apper fra andre kilder. Slike skadelige apper kalles også «skadelig programvare».
  • Du advares om det blir funnet potensielt skadelige apper, og apper vi vet er skadelige, blir fjernet fra enheten.
  • Du advares om det blir funnet apper som er i strid med retningslinjene våre for uønsket programvare, altså om de skjuler eller har en uriktig fremstilling av viktig informasjon.

Slik fungerer Google Play Protect

Google Play Protect-funksjonen kontrollerer apper når du installerer dem. I tillegg blir enheten din skannet med jevne mellomrom. Hvis en potensielt skadelig app blir funnet, kan følgende skje:

• Du blir varslet. Hvis det blir oppdaget en app som er skadelig for enheten, får du et varsel. For å fjerne appen, trykk på Avinstaller i varselet. Google Play Protect kan også deaktivere appen for å hindre den fra å kjøre frem til du avinstallerer den.
  • Appen fjernes automatisk. Hvis det oppdages en skadelig app, får du i noen tilfeller et varsel om at appen er fjernet.
Slik fungerer beskyttelsen mot skadelig programvare

For at Google skal kunne beskytte deg mot skadelig programvare fra tredjeparter samt skadelige nettadresser og andre sikkerhetstrusler, kan det hende vi samler inn informasjon om enheten din. Dette kan omfatte nettverkstilkoblinger, potensielt skadelige nettadresser, operativsystemet du bruker, og hvilke apper du har installert via Google Play eller andre kilder. Du kan få advarsler fra Google om apper eller nettadresser som kanskje ikke er trygge. Google kan fjerne eller blokkere installasjonen av slike apper eller nettadresser hvis de er kjent for å være skadelige for enheter, data eller brukere. Du kan deaktivere noen av disse beskyttelsene i enhetsinnstillingene. Google kan imidlertid fortsatt motta informasjon om apper som er installert via Google Play. I tillegg kan apper som er installert fra andre kilder, fortsatt bli analysert med tanke på sikkerhetstrusler, uten at det sendes informasjon til Google.

Sjekk statusen din for appsikkerhet

Du kan sjekke statusen for Google Play Protect på enheten din:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen Meny og så Play Protect.
  3. Se etter informasjon om statusen for enheten.

Slå Google Play Protect på eller av

Google Play Protect er på som standard, men du kan slå det av. Vi anbefaler at du alltid har Google Play Protect slått på, sånn at du er bedre beskyttet.

Slå Google Play Protect av eller på

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen Meny og så Play Protectog så Innstillinger Innstillinger.
  3. Slå Skann enheten for sikkerhetstrusler på eller av.

Gjør gjenkjenningen av skadelige apper mer presis

Hvis du velger å installere apper fra «ukjente kilder» utenfor Google Play-butikken, kan ukjente apper bli sendt til Google via Google Play Protect. Denne informasjonen bidrar til at Google kan tilby bedre beskyttelse mot skadelige apper.

Informasjon for utviklere

Hvis du er apputvikler, og Google Play Protect har merket appen din som skadelig, kan du lese Googles retningslinjer for utvikling av mobilapper og gå gjennom Googles retningslinjer for uønsket programvare. Hvis du mener at appen din er feilaktig merket eller blokkert av Google Play Protect, kan du sende inn en klage