Som forebyggende helbredsforanstaltning for vores supportspecialister i forbindelse med COVID-19 har vi lavere bemanding end normalt. Se dine muligheder for at komme i kontakt med en supportspecialist, eller gå til Hjælp

Brug Google Play Protect til at hjælpe med at beskytte dine apps og dine data

Google Play Protect tjekker, om dine apps og enheder udviser skadelig adfærd.

• Tjenesten sikkerhedstjekker apps i Google Play Butik, inden du downloader dem.
  • Den tjekker, om der er potentielt skadelige apps fra andre kilder på din enhed. Disse skadelige apps kaldes også malware.
  • Den advarer dig om potentielt skadelige apps.
  • Den kan deaktivere eller fjerne skadelige apps fra din enhed.
  • Den advarer dig om registrerede apps, der overtræder vores politik om uønsket software, ved at skjule vigtige oplysninger eller give et forkert indtryk af dem.
  • Den sender dig privatlivsadvarsler om apps, der kan få adgang til dine personlige oplysninger via brugertilladelser, hvilket er i strid med vores udviklerpolitik.
  • Den kan nulstille apptilladelser for at beskytte dine personlige oplysninger i visse Android-versioner.

Bekræft certificeringsstatus for din enhed

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Indstillinger.
  4. Under "Om" kan du tjekke, om din enhed er Play Protect-certificeret.

Sådan slår du Google Play Protect til eller fra

Vigtigt! Google Play Protect er som standard aktiveret, men du kan deaktivere funktionen. Af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler vi dog, at Google Play Protect altid er aktiveret.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Play Protect og derefter Indstillinger.
  4. Aktivér eller deaktiver Scan apps med Play Protect.

Send ukendte apps til Google

Hvis du installerer apps fra ukendte kilder uden for Google Play Butik, kan Google Play Protect bede dig om at sende ukendte apps til Google. Når du aktiverer indstillingen "Gør registrering af skadelige apps bedre", giver du Google Play Protect tilladelse til automatisk at sende ukendte apps til Google.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Play Protect og derefter Indstillinger Indstillinger.
  4. Aktivér eller deaktiver Gør registrering af skadelige apps bedre.

Oplysninger til udviklere

Hvis du er appudvikler, kan du blive bedt om at sende hver ny version af din app til Google. Hvis Google Play Protect rapporterer din app som skadelig:

Hvis du mener, at din app er blevet uretmæssigt rapporteret eller blokeret af Google Play Protect, kan du indsende en appel.

Sådan fungerer Google Play Protect

Google Play Protect tjekker apps, når du installerer dem. Den scanner også jævnligt enheden. Hvis der registreres en potentielt skadelig app, kan Play Protect gøre følgende:

• Sende dig en notifikation. Tryk på notifikationen og derefter på Afinstaller for at fjerne appen.
  • Deaktivere appen, indtil du afinstallerer den.
  • Fjerne appen automatisk. Hvis der registreres en skadelig app, får du i de fleste tilfælde en notifikation om, at appen er blevet fjernet.

Sådan fungerer malwarebeskyttelse

Google kan modtage oplysninger om følgende for at beskytte dig mod skadelig software fra tredjeparter, skadelige webadresser og andre sikkerhedsproblemer:

• Din enheds netværksforbindelser
  • Potentielt skadelige webadresser
  • Operativsystemet og apps, der er installeret på din enhed via Google Play eller andre kilder.

Du får muligvis en advarsel fra Google om en app eller en webadresse, der kan være usikker. Installationen af appen eller webadressen kan blive fjernet eller blokeret af Google, hvis den er kendt for at skade enheder, data eller brugere.

Du kan vælge at deaktivere nogle af disse beskyttelsesmetoder i indstillingerne på din enhed. Google kan dog fortsætte med at modtage oplysninger om apps, der er installeret via Google Play. Apps, der er installeret på din enhed via andre kilder, kan desuden fortsat blive undersøgt for sikkerhedsproblemer, uden at der sendes oplysninger til Google.

Sådan nulstiller Google tilladelser for apps, du ikke bruger

For at holde dine data private kan Google Play Protect nulstille apptilladelserne for de apps, du sjældent bruger. Denne funktion beskytter enheder, der kører i version 6.0-10 af Android.

Google kan nulstille de tilladelser, du giver via apps, du ikke har brugt i tre måneder. Når dette sker, modtager du muligvis en notifikation fra Play Protect. Play Protect nulstiller ikke automatisk tilladelser fra apps, der er nødvendige for, at din enhed fungerer normalt.

Sådan gennemgår eller administrerer du, hvilke apptilladelser der er nulstillet

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Play Protect og derefter Indstillinger Indstillinger.
  4. Tryk på Tilladelser for apps, du ikke bruger.

Sådan forhindrer du, at Play Protect automatisk nulstiller tilladelser:

1. Vælg en app på listen.
  2. Deaktiver Fjern tilladelser, hvis appen ikke bruges.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du denne indstilling for en bestemt app:

1. Vælg appen og derefter Tilladelser.
  2. Aktivér eller deaktiver Fjern tilladelser, hvis appen ikke bruges.

Når du har fjernet tilladelser, giver Play Protect ikke disse tilladelser igen, men Play Protect nulstiller heller ikke yderligere tilladelser.

Sådan fungerer advarsler om beskyttelse af personlige oplysninger

Google Play Protect underretter dig, hvis en app fjernes fra Google Play Butik, fordi appen kan tilgå dine personlige oplysninger, og du får mulighed for at afinstallere appen.