Over classificaties van films en tv-programma's

Aan de hand van contentclassificaties voor films en tv-programma's krijg je meer informatie over het volwassenheidsniveau van de content.

Waar je contentclassificaties kunt vinden

Je kunt contentclassificaties vinden onder de titel op de pagina van de film. Als daar geen classificatie staat, betekent dit dat de contentleverancier deze informatie niet heeft gedeeld. Tv-classificaties staan nog niet onder de titel van een programma. Als er geen tv-classificaties worden weergegeven onder de titel van een programma, kun je nog steeds ouderlijk toezicht gebruiken om tv-programma's te filteren op basis van volwassenheidsniveau.

Wat contentclassificaties je vertellen over een film of tv-programma

Contentclassificaties worden gebruikt om het minimale volwassenheidsniveau van de content te beschrijven. Classificaties zijn meestal gebaseerd op een aantal factoren, waaronder seksuele content, geweld, drugs en grof taalgebruik.

Opmerking: Classificaties zijn op lokale normen gebaseerd en verschillen per land.

Classificatienormen per land of regio

Films en tv-programma's worden geclassificeerd door lokale instanties voor filmclassificatie of door lokale overheden. Google bekijkt of verifieert deze classificaties niet.

DJCTQ-classificaties (Brazilië):

Classificaties zijn onder andere L, 10, 12, 14, 16 en 18. Classificaties die door een adviesraad worden toegekend, worden beheerd door het Braziliaanse ministerie van Justitie.

Bekijk de website van de DJCTQ voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

MPAA-filmclassificaties

MPAA-classificaties zijn onder andere G, PG, PG-13, R en NC-17.

Bezoek de website van de MPAA voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

Amerikaanse tv-classificaties

Amerikaanse tv-classificaties zijn onder andere TV-G, TV-PG, TV-14 en TV-MA.

Bekijk de website TV Parental Guidelines voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

BBFC-classificaties (Verenigd Koninkrijk)

BBFC-classificaties zijn onder andere U, PG, 12A, 15, 18 en R-18.

Bezoek de website van de BBFC voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

CHVRS-classificaties (Canada)

CHVRS-classificaties zijn onder andere G, PG, 14A, 18A, R en E.

Bezoek de website MPA - Home Entertainment Classification voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

EIRIN-classificaties (Japan)

EIRIN-classificaties zijn onder andere G, PG-12, R15+ en R-18+.

Bezoek de website van EIRIN voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

CNC-classificaties (Frankrijk)

CNC-classificaties zijn onder andere Alle leeftijden (U), -10, -12, -16, -18 en Niet geclassificeerd (E).

Bezoek de website van het CNC voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

ACB-classificaties (Australië)

ACB-classificaties zijn onder andere G, PG, M, MA15+ en R18+.

Bezoek de website van de ACB voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

ICAA-classificaties (Spanje)

ICAA-classificaties zijn onder andere APTA (alle leeftijden), 7+, 12+, 13+, 16+, 18+ en X.

Bezoek de website van het ICAA voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

KMRB-classificaties (Korea)

KMRB-classificaties zijn onder andere Alle (alle leeftijden), 12+, 15+, Tiener (18+), en Beperkt (19+).

Bezoek de website van de KMRB voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

FSK-classificaties (Duitsland)

FSK-classificaties zijn onder andere FSK 0, FSK 6, FSK 12, FSK 16 en FSK 18.

Bezoek de website van FSK voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

LSF-classificaties (Indonesië)

LSF-classificaties zijn onder andere SU, A, BO, R, 17, D en 21.

Bezoek de website van LSF voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

FCBM-classificaties (Maleisië)

FCBM-classificaties zijn onder andere U, P13, PG13 en 18.

Bezoek de website van de FCBM voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

OFLC-classificaties (Nieuw-Zeeland)

OFLC-classificaties zijn onder andere G, PG, R13, RP13, R15, M, R16, RP16 en R18.

Bezoek de website van de OFLC voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

MKRF-classificaties (Rusland)

MKRF-classificaties zijn onder andere 0+, 6+, 12+, 16+ en 18+.

Bezoek de website van het MKRF voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

MDA-classificaties (Singapore)

MDA-classificaties zijn onder andere G, PG, PG13, NC16 en M18.

Bezoek de website van de MDA voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

MiBAC-classificaties (Italië)

MiBAC-classificaties zijn onder andere T, V.M.12 en V.M.14.

Bezoek de website van het MiBAC voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.

FPB-classificaties (Zuid-Afrika)

FPB-classificaties zijn onder andere A, PG, 7-9 PG, 10, 10-12 PG, 13, 16 en 18.

Bezoek de website van het FPB voor meer informatie en beschrijvingen van elke classificatie.