Android-sovelluksen toimintaongelmien korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelimellesi asennetulla sovellus

Käynnistä puhelin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, korjautuiko ongelma.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Käynnistä laite uudelleen ja asenna päivitykset

Puhelimen uudelleenkäynnistys
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.
  1. Useimmilla puhelimilla: Paina virtapainiketta noin 30 sekuntia tai kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
  2. Sinun on ehkä valittava Käynnistä uudelleen ja sitten Käynnistä uudelleen.
Android-päivitysten tarkistaminen
  • Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  • Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys.
    • Puhelimesta riippuen sinun on ehkä valittava Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista ja sitten Ohjelmistopäivitys.
  • Löydät päivitetyn tilasi. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.
Päivitä sovellus

Tarkista, onko Kamera-sovellukseen saatavilla päivitys:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Asenna kaikki Pixel-kameralle saatavilla olevat päivitykset kohdasta "Päivityksiä saatavilla".

Näin tarkistat, onko Android-järjestelmäpäivitys saatavilla:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä.
  3. Valitse Ohjelmistopäivitykset.
  4. Valitse Järjestelmäpäivitys.
  5. Valitse Tarkista päivitykset.

Play Kaupan ja sovellusten päivittäminen Androidilla.

Vaihe 2: Tarkista, onko kyseessä laajempi sovellusongelma

Sovelluksen lopetuksen pakottaminen
Voit yleensä pakottaa sovelluksen lopetuksen puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
Vinkki: Jos sovelluksen ongelmat jatkuvat myös pakotetun lopetuksen jälkeen, sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.
Sovelluksen välimuistin ja datan tyhjentäminen
  • Voit yleensä tyhjentää sovelluksen välimuistin ja datan puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta.  Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

• Voit vapauttaa tilaa väliaikaisesti tyhjentämällä välimuistiin tallennetun datan. Tämä on vain väliaikainen ratkaisu. Välimuistiin tallennetaan ajan mittaan lisää dataa.

Vinkki: Jos ongelmat jatkuvat sovelluksen välimuistin ja datan tyhjentämisen jälkeen, sinun on ehkä otettava yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.

Laitteen synkronointi Googlen palvelimien kanssa

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Päivämäärä ja aika.
  3. Laita pois päältä Automaattinen aikavyöhyke ja Automaattinen päivämäärä ja aika.
  4. Muuta päivämäärä ja aika virheellisiksi.
  5. Laita päälle Automaattinen aikavyöhyke ja Automaattinen päivämäärä ja aika.
Sovelluksen poistaminen

Varoitus: Kaikki tähän sovellukseen tallennetut tiedot poistetaan.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Poista asennus ja sitten OK.

Vinkki: Jos haluat käyttää sovellusta uudelleen, kokeile asentaa se uudelleen. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.

Yhteyden ottaminen sovelluskehittäjään
Tärkeää: Jos kokeilit vinkkejä, mutta ongelma ei ratkennut, ota yhteyttä meihin tai sovelluskehittäjään.

Muita lähteitä