Godkända betalningsmetoder på Google Play

Du kan köpa appar och digitalt innehåll på Google Play med betalningsmetoder som du har lagt till i ditt Google-konto. Om det är första gången du handlar läggs betalningsmetoden till i Google-kontot.

Uppdatera betalningsinställningar och åtgärda problem

Hitta betalningsmetoder du kan använda

Vilka betalningsmetoder som är tillgängliga varierar beroende på land. Om ditt land inte står med på listan rullar du ned.

Kredit- eller bankkort

Du kan lägga till följande kredit- eller bankkort i kontot:

• American Express
  • MasterCard
  • Visa
  • Visa Electron

Obs! De typer av kort som kan användas på Google Play kan variera. Om du tror att ditt kort borde fungera fast det inte gör det kontaktar du banken eller kortutfärdaren för mer hjälp. När du använder ett kredit- eller bankkort kan tillfälliga auktoriseringar visas i kontot.

Debitering via mobilfakturan

Med vissa mobila enheter och serviceavtal kan du köpa saker genom debitering via operatören.

Deltagande operatörer i Frankrike:

• Bouygues
  • Free, Orange
  • SFR

När du köper något visas köpet i ditt konto hos operatören efter 15 minuter.

Obs! När du registrerar dig för debitering via mobilfakturan kan du få ett sms som börjar med DCB eller DCB_Association till mobilen. Meddelandet genereras och skickas automatiskt för att slutföra registreringen för debitering via mobilfakturan för Google Play-kontot.

Felsökning vid debitering via mobilfakturan

Om det inte går att använda debitering via operatören bör du tänka på följande saker:

• Om du vill betala via mobilräkningen måste du använda Google Play Butik-appen. Betalning via mobilräkningen är inte tillgängligt på webbplatsen Google Play på en dator eller i en mobil webbläsare.
  • Kontot hos operatören måste ha god status.
  • Om du använder en enhet med dubbla SIM-kort måste du placera SIM-kortet för den önskade operatören på plats 1 och lämna plats 2 tom.
  • Det går inte att betala via mobilräkningen på enheter med särskilda användarrättigheter.

Kontrollera följande saker med operatören:

• Att du inte har överskridit operatörens månatliga utgiftsgräns.
  • Att din enhet och ditt tjänsteavtal tillåter köp av premiuminnehåll.
  • Att du kan betala via mobilräkningen på enheten.

Annullerade köp

Köp som inte godkänns av din operatör annulleras omedelbart. Om det inte går att betala köp via mobilräkningen och du behöver hjälp kontaktar du mobiloperatören.

Saldo i och presentkort på Google Play
PayPal

Du kan använda PayPal för att köpa appar och digitalt innehåll på Google Play.

Obs! Om du har aktiverat PayPal Security Key måste du lägga till PayPal i Google Play-kontot via en dator eller mobil webbläsare. Det går inte att länka säkerhetsnyckeln i appen Play Butik. Lägg till PayPal genom att kopiera och klistra in play.google.com/store/account i webbläsarens (till exempel Chrome eller Safari) adressfält. Välj därefter Lägg till ny betalningsmetod. När du har lagt till PayPal kan du använda tjänsten för att köpa innehåll i appen Play butik och Play på webben.

my paysafecard
Du kan köpa appar och annat digitalt innehåll på Google Play med paysafecard. Du måste ha ett paysafecard-konto innan du kan använda tjänsten på Google Play.
Ej godkända betalningstyper

Google Play kan inte användas med:

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • Money Gram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • amerikanska sjukvårdssparkonton (Health Savings Account/HSA)
  • transitkort
  • depositionsbetalningar.

Övriga länder

Om ditt land inte står med på listan hittar du tillgängliga betalningsmetoder nedan.

Kredit- eller bankkort

Du kan lägga till följande kredit- eller bankkort i kontot:

• MasterCard
  • Visa
  • Visa Electron

Obs! De typer av kort som kan användas på Google Play kan variera. Om du tror att ditt kort borde fungera fast det inte gör det kontaktar du banken eller kortutfärdaren för mer hjälp. När du använder ett kredit- eller bankkort kan tillfälliga auktoriseringar visas i kontot.

Ej godkända betalningstyper

Google Play kan inte användas med:

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • Money Gram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • amerikanska sjukvårdssparkonton (Health Savings Account/HSA)
  • transitkort
  • depositionsbetalningar.