Godkända betalningsmetoder på Google Play

Du kan köpa appar och digitalt innehåll på Google Play med betalningsmetoder som du har lagt till i ditt Google-konto. Om det är första gången du handlar läggs betalningsmetoden till i Google-kontot.

Uppdatera betalningsinställningar och åtgärda problem

Hitta betalningsmetoder du kan använda

Vilka betalningsmetoder som är tillgängliga varierar beroende på land. Om ditt land inte står med på listan rullar du ned.

Du kan lägga till följande kredit- eller bankkort i kontot:

• American Express
  • Discover
  • JCB
  • Mastercard
  • Visa
  • Visa Electron

Obs! De typer av kort som kan användas på Google Play kan variera. Om du tror att ditt kort borde fungera fast det inte gör det kontaktar du banken eller kortutfärdaren för mer hjälp. När du använder ett kredit- eller bankkort kan tillfälliga reserverade belopp visas i kontot.

Saldo i Google Pay

I USA kan du handla med saldot i Google Pay. Kontrollera bara att saldot i Google Pay täcker kostnaden för köpet.

Debitering via mobilfaktura

Med vissa mobila enheter och serviceavtal kan du köpa saker genom debitering via operatören.

Deltagande operatörer i USA:

• Sprint
  • T-Mobile
  • US Cellular

När du köper något visas köpet i ditt konto hos operatören efter 15 minuter.

Obs! När du registrerar dig för debitering via mobilfaktura kan du få ett sms som börjar med DCB eller DCB_Association till telefonen. Meddelandet genereras och skickas automatiskt för att slutföra registreringen för debitering via mobilfakturan för Google Play-kontot.

Felsökning vid debitering via mobilfaktura

Om det inte går att använda debitering via operatören bör du tänka på följande saker:

• Debitering via mobilfaktura är bara tillgängligt med appen Google Play Butik. Det är inte tillgängligt på Google Play-webbplatsen i en dator eller i en mobil webbläsare.
  • Kontot hos operatören måste ha god status.
  • Om du använder en enhet med dubbla SIM-kort måste du placera SIM-kortet för den önskade operatören på plats 1 och lämna plats 2 tom.
  • Det går inte att betala via mobilfakturan på enheter med särskilda användarrättigheter.
  • Det går inte att betala för prenumerationer via vissa operatörer.

Kontrollera följande saker med operatören:

• Att du inte har överskridit operatörens månatliga utgiftsgräns.
  • Att din enhet och ditt tjänsteavtal tillåter köp av premiuminnehåll.
  • Att du kan betala via mobilräkningen på enheten.

Annullerade köp

Köp som inte godkänns av din operatör annulleras omedelbart. Om det inte går att betala köp via mobilfakturan och du behöver hjälp kontaktar du mobiloperatören.

Saldo i och presentkort till Google Play

Du kan använda saldot i Google Play till att

• köpa appar och digitalt innehåll på Google Play
  • betala för prenumerationer på Google Play.

Olika sätt att få saldo i Google Play

Läs mer om användning av och begränsningar för saldo i Google Play.

PayPal

Du kan använda PayPal för att köpa appar och digitalt innehåll på Google Play.

Obs! Om du har aktiverat en PayPal-säkerhetsnyckel måste du lägga till PayPal i Google Play-kontot via en webbläsare på en dator eller mobil enhet. Det går inte att länka säkerhetsnyckeln via Play Butik-appen. Lägg till PayPal genom att välja Lägg till en betalningsmetod under dina betalningsmetoder på Google Play. När du har lagt till PayPal kan du använda tjänsten till att köpa saker i Play Butik-appen och Plays webbutik.

Ej godkända betalningstyper

Google Play kan inte användas med

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • Money Gram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • amerikanska sjukvårdssparkonton (Health Savings Account/HSA)
  • transitkort
  • depositionsbetalningar.

Övriga länder

Om ditt land inte står med på listan hittar du tillgängliga betalningsmetoder nedan.

Kredit- eller bankkort

Du kan lägga till följande kredit- eller bankkort i kontot:

• American Express
  • Discover
  • Mastercard
  • Visa
  • Visa Electron

Obs! De typer av kort som kan användas på Google Play kan variera. Om du tror att ditt kort borde fungera fast det inte gör det kontaktar du banken eller kortutfärdaren för mer hjälp. När du använder ett kredit- eller bankkort kan tillfälliga reserverade belopp visas i kontot.

Ej godkända betalningstyper

Google Play kan inte användas med

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • Money Gram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • amerikanska sjukvårdssparkonton (Health Savings Account/HSA)
  • transitkort
  • depositionsbetalningar.