Android-laitteiden internetyhteysongelmien korjaaminen

Jos et pysty käyttämään Google Playta (sovelluksen tai sivuston kautta) tai lataamaan pikasovellusta, syynä voivat olla internetyhteysongelmat. Kun Wi-Fi- tai mobiiliyhteys on kunnossa, voit selata ja ladata sovelluksia sekä käyttää Google Playn digitaalista sisältöä. Jos käytät Google Playta Chromebookilla, yritä korjata yhteysongelmat täällä

Yhteysongelmien oireita:

• Lataukset eivät käynnisty, katkeilevat tai pysyvät 0 %:ssa.
  • Google Play juuttuu tilaan Ladataan…
  • Verkkosivujen avaaminen selaimella ei onnistu.

Yleisiä vianetsintävinkkejä Android-laitteille

1. Sammuta laitteesi ja käynnistä se uudelleen. Joskus yhteysongelmat on näin helppo korjata.
  2. Jos uudelleenkäynnistys ei ratkaise ongelmaa, vaihda Wi-Fi- ja mobiiliyhteyden välillä:
    • Avaa Asetukset-sovellus Asetukset ja sitten Langaton verkko ja verkot tai Yhteydet. Nämä asetukset voivat olla erilaisia eri laitteilla.
    • Yritä ratkaista ongelma poistamalla Wi-Fi-yhteys käytöstä ja ottamalla mobiiliyhteys käyttöön.
    • Jos ongelma jatkuu, poista seuraavaksi mobiiliyhteys käytöstä, ota Wi-Fi-yhteys käyttöön ja katso, auttaako se.
  3. Kokeile alla olevia vianetsintävaiheita.
Mobiiliyhteyden ongelmat

Tarkista ensin, että mobiilitiedonsiirto on käytössä ja että se toimii

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset ja sitten Langaton verkko ja verkot tai Yhteydet ja sitten Mobiilitiedonsiirto tai Mobiilidata. Joillain laitteilla sinun on ehkä valittava Datan käyttö, ennen kuin näet tämän.
  2. Ota mobiilitiedonsiirto käyttöön. Jos se on jo käytössä, poista se ensin käytöstä ja ota sitten taas käyttöön.
  3. Tarkista, että tiedonsiirtokuvake (esim. 2G, 3G, 4G tai H) näkyy signaalipalkkien vieressä näytön ylälaidassa Signaali.
  4. Huom. Tätä ilmaisinta ei välttämättä näy, jos Wi-Fi-yhteys on aktiivisena. Siinä tapauksessa kytke Wi-Fi-yhteys pois ja katso, tuleeko tiedonsiirron ilmaisin näkyviin.

Jos signaalin vahvuuden ilmaisinta ei näy, alueella ei välttämättä ole kuuluvuutta. Jos mahdollista, siirry toiseen paikkaan (kuten ulos) ja tarkista signaalin vahvuus uudelleen.

Huom. Jos kuuluvuusongelmia esiintyy usein, ota yhteyttä operaattoriisi.

Ota seuraavaksi lentokonetila käyttöön ja poista se käytöstä

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset ja sitten Langaton verkko ja verkot tai Yhteydet ja sitten valitse Lentokonetila. Nämä asetukset voivat olla erilaisia eri laitteilla.
  2. Ota lentokonetila käyttöön.
  3. Odota 10 sekuntia.
  4. Poista lentokonetila käytöstä.
  5. Katso, korjasiko tämä yhteysongelmat.

Jos nämä toimenpiteet eivät korjanneet ongelmia, ota yhteyttä operaattoriisi.

Wi-Fi-yhteyden ongelmat

Tarkista, että Wi-Fi on käytössä ja yhteys verkkoon on muodostettu

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset ja sitten Langaton verkko ja verkot tai Yhteydet ja sitten valitse Wi-Fi. Nämä asetukset voivat olla erilaisia eri laitteilla.
  2. Ota Wi-Fi käyttöön.
  3. Etsi Wi-Fi-yhteyskuvake näytön ylälaidasta Wi-Fi.
  4. Jos ilmaisinta tai signaalin vahvuuden palkkeja ei näy, saatat olla Wi-Fi-verkon kuuluvuusalueen ulkopuolella.
  5. Siirry lähemmäs reititintä ja tarkista, paraneeko Wi-Fi-signaalin vahvuus. Kokeile sitten, ratkesiko yhteysongelma.

Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen

Jos käytät Wi-Fi-verkkoa kotona, katso reitittimesi käyttöohjeista, miten se käynnistetään uudelleen. Usein se onnistuu näin:

1. Irrota reititin pistorasiasta ja tarkista, että sen merkkivalot sammuvat.
  2. Odota 30 sekuntia.
  3. Kytke reititin takaisin pistorasiaan ja odota 30 sekuntia, että sen merkkivalot syttyvät.

Vinkki edistyneille käyttäjille: varmista, etteivät palomuurit estä Google Playn tarvitsemien porttien käyttöä (5228, TCP/UDP).

Jos nämä toimenpiteet eivät korjanneet yhteysongelmia, ota yhteyttä internetpalvelun tarjoajaan tai Wi-Fi-verkon ylläpitäjään.