Android-laitteiden internetyhteysongelmien korjaaminen

Jos et pääse internetiin Android-laitteella sovelluksen tai sivuston kautta, kokeile näitä ongelmanratkaisukeinoja.

Yhteysongelmien oireita

• Lataukset eivät käynnisty, katkeilevat tai pysyvät 0 %:ssa.
  • Google Play juuttuu tilaan Ladataan…
  • Verkkosivujen avaaminen selaimella ei onnistu.

Yleisiä vianetsintävinkkejä Android-laitteille

1. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Joskus yhteysongelmat on näin helppo korjata.
  2. Jos uudelleenkäynnistys ei ratkaise ongelmaa, vaihda Wi-Fi- ja mobiiliyhteyden välillä:
    • Avaa Asetukset-sovellus ja valitse Verkko ja internet tai Yhteydet. Nämä asetukset voivat olla erilaisia eri laitteilla.
    • Yritä ratkaista ongelma laittamalla Wi-Fi-yhteys pois päältä ja mobiilidata päälle.
    • Jos ongelma jatkuu, laita mobiilidata pois päältä ja Wi-Fi uudelleen päälle ja katso, auttaako tämä.
  3. Kokeile alla olevia ongelmanratkaisuohjeita.

Mobiilidatayhteyden ongelmat

Mobiilidatan ja datayhteyden tarkistaminen

1. Avaa Asetukset-sovellus ja valitse Verkko ja internet tai Yhteydet ja sitten Mobiilidata.
    • Joillakin laitteilla sinun on ehkä valittava Datan käyttö  ennen kuin näet tämän vaihtoehdon.
  2. Laita Mobiilidata päälle. Jos se on jo päällä, laita se ensin pois päältä ja sitten uudelleen päälle.
  3. Varmista, että näytön yläreunassa  signaalipalkkien Signaali vieressä näkyy datakuvake, esim. 2G, 3G, 4G tai H.
  4. Sitä ei välttämättä näy, jos sinulla on aktiivinen Wi-Fi-yhteys. Siinä tapauksessa laita Wi-Fi pois päältä ja katso, tuleeko kuvake näkyviin.

Jos signaalikuvaketta ei näy, alueella ei välttämättä ole kuuluvuutta. Jos mahdollista, siirry toiseen paikkaan (kuten ulos) ja tarkista signaalin vahvuus uudelleen.

Vinkki: Jos kuuluvuusongelmia esiintyy usein, ota yhteyttä operaattoriisi.

Lentokonetilan laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa Asetukset-sovellus ja valitse Verkko ja internet tai Yhteydet ja sitten Lentokonetila. Nämä asetukset voivat olla erilaisia eri laitteilla.
  2. Laita Lentokonetila päälle.
  3. Odota 10 sekuntia.
  4. Laita Lentokonetila pois päältä.
  5. Katso, korjasiko tämä yhteysongelmat.

Jos ongelma ei ratkennut näillä vaiheilla, pyydä ohjeita matkapuhelinoperaattoriltasi.

Wi-Fi-yhteyden ongelmat

Wi-Fi-yhteyden tarkistaminen

1. Avaa Asetukset-sovellus ja valitse Verkko ja internet tai Yhteydet ja sitten Wi-Fi. Nämä asetukset voivat olla erilaisia eri laitteilla.
  2. Laita Wi-Fi päälle.
  3. Etsi Wi-Fi-yhteyskuvake Wi-Fi näytön yläreunasta.
  4. Jos kuvaketta tai signaalipalkkeja ei näy, saatat olla Wi-Fi-verkon kuuluvuusalueen ulkopuolella.
  5. Siirry lähemmäs reititintä ja tarkista, paraneeko Wi-Fi-yhteys. Kokeile sitten, ratkesiko yhteysongelma.

Wi-Fi-reitittimen uudelleenkäynnistys

Jos käytät Wi-Fi-verkkoa kotona, katso reitittimesi käyttöohjeista, miten se käynnistetään uudelleen. Usein se onnistuu näin:

1. Irrota reititin pistorasiasta ja tarkista, että sen merkkivalot sammuvat.
  2. Odota 30 sekuntia.
  3. Kytke reititin takaisin pistorasiaan ja odota 30 sekuntia, että sen merkkivalot syttyvät.

Jos nämä toimenpiteet eivät korjanneet yhteysongelmia, ota yhteyttä internetpalvelun tarjoajaan tai Wi-Fi-verkon ylläpitäjään.