Apps verwijderen of uitschakelen op Android-apparaten

U kunt apps die u op uw apparaat heeft geïnstalleerd, ook weer verwijderen. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen. U kunt ook systeem-apps uitschakelen die bij uw apparaat zijn geleverd.

Voor instant-apps kunt u de gegevens voor een app wissen of instant-apps uitschakelen. Meer informatie over het beheer van instant-apps.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert

Geïnstalleerde apps verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Tik op de game.
  4. Tik op Verwijderen
  5. Tik op Installeren wanneer de verwijdering is voltooid.

Bij uw apparaat geleverde apps uitschakelen

Bepaalde systeem-apps die vooraf zijn geïnstalleerd op uw Android-apparaat, kunnen niet worden verwijderd. U kunt deze apps echter wel uitschakelen, zodat ze niet worden weergegeven in de lijst met apps op uw apparaat.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app die u wilt uitschakelen. Als deze niet wordt weergegeven, tikt u eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Tik op Uitschakelen.

Verwijderde apps opnieuw installeren

Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw apparaat of opnieuw inschakelen. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps.