Hyvityksen saaminen Google Playssa

Google ei hyvitä useimpia Google Play ‑ostoksia. Tähän on kuitenkin poikkeuksia (katso hyvityskäytännöt alempaa). Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kehittäjään.

Jos hyvityspyyntösi on hyväksytty, katso, kuinka kauan hyvittäminen kestää

Huom. Tämä koskee ostoksia, jotka teit Google-tililläsi. Jos kortillasi tai muulla maksutavallasi on Google Play ‑ostos, jota et tunnista, siirry tähän osoitteeseen

Kaksi tapaa pyytää hyvitystä Google Playssa

Tärkeää: Jos asut Euroopan talousalueella ja ostoksesi on tehty 28.3.2018 tai sen jälkeen, lue lisätietoja hyvityksen saamisesta täältä.

Jos ostos ei vastaa odotuksiasi, ei toimi, tai et halua sitä enää, sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

1. Ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.
  2. Pyydä hyvitystä Google Playn verkkosivuilla.

Valitse vaihtoehto:

Vaihtoehto 1: Yhteydenotto sovelluskehittäjään

Useimmat Play Kaupan sovelluksista eivät ole Googlen vaan kolmansien osapuolten kehittämiä. Kehittäjien pitäisi vastata sovelluksen tukemisesta ja siitä, että sovellus toimii oikein.

Ota yhteyttä kehittäjään seuraavissa tilanteissa:

1. Sinulla on kysyttävää sovelluksesta.
  2. Sovelluksen sisäistä ostosta ei toimitettu tai se ei toimi odotetusti.
  3. Haluat hyvityksen, ja ostoksen tekemisestä on yli 48 tuntia. Kehittäjä voi auttaa sinua selvittämään ostokseen liittyviä ongelmia ja käsitellä hyvityksiä käytäntöjensä ja paikallisten lakien mukaisesti.

Katso, miten saat yhteyden kehittäjään.

Vaihtoehto 2: Hyvityksen pyytäminen Google Play verkkosivuilla

Jos sovelluksen tai sovelluksen sisäisen tuotteen ostamisesta on kulunut alle 48 tuntia, voit pyytää hyvitystä Google Playssa. Jos ostit musiikkia, elokuvia, kirjoja tai muuta sisältöä, voit mahdollisesti pyytää hyvitystä myös 48 tunnin jälkeen (katso käytäntö alempana).

Voit pyytää hyvitystä myös noudattamalla näitä ohjeita. Saat yleensä vastauksen 15 minuutin sisällä.

Laitteet: Jos haluat palauttaa Google Storesta ostamasi laitteen tai saada siitä hyvityksen, lue lisätietoja Google Storen hyvityssivulta.

Google Playn hyvityskäytännöt

Hyvityskäytännöt riippuvat ostetusta tuotteesta. Valitse jokin seuraavista, niin näet lisätietoja.

Saatat saada hyvityksen automaattisesti, jos poistat maksullisen sovelluksen pian sen ostamisen jälkeen. Jos haluat asentaa sovelluksen uudelleen, sinun on ostettava se uudelleen. Sinulla ole oikeutta hyvitykseen saman kohteen toisella ostokerralla.

Huom. Jos annat tilisi tai maksutapasi tiedot toisen henkilön käyttöön, sinua epäillään käytäntörikkomuksista tai et ole suojannut tiliäsi todennuksella, emme yleensä voi myöntää hyvitystä.

Sovellukset, pelit ja sovelluksen sisäiset ostokset (mukaan lukien tilaukset)

Google ei hyvitä useimpia Google Play ‑ostoksia. Tähän on kuitenkin poikkeuksia (lisätietoja alempana). Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kehittäjään. Kehittäjä voi auttaa sinua selvittämään ostokseen liittyviä ongelmia ja käsitellä hyvityksiä käytäntöjensä ja paikallisten lakien mukaisesti.

Hyvityskäytäntö

1. 48 tunnin sisällä: Voit mahdollisesti saada hyvityksen ostoksesta riippuen. Noudata näitä ohjeita
  2. 48 tunnin jälkeen: Ota yhteyttä kehittäjään, jotta voit selvittää ongelman ja hyvitysmahdollisuudet. Kehittäjät toimivat omien käytäntöjensä ja lain vaatimusten mukaan ja voivat mahdollisesti myöntää hyvityksen.

Huom. Voit palauttaa tietyn sovelluksen tai pelin vain kerran hyvitystä vastaan. Jos ostat saman tuotteen myöhemmin uudelleen, et voi enää palauttaa sitä. Jos hyvitys myönnetään, menetät tuotteen käyttöoikeuden.

Google Play Musiikki- ja Google Play Lehtikioski ‑tilaukset

Katso seuraavista osioista Google Play Musiikin tai Google Play Lehtikioskin tilauksia koskevat käytännöt.

Google Play Elokuvat ja TV ‑hyvitykset

Jos videon toistossa esiintyy ongelmia, kokeile näitä vinkkejä. Jos haluat kuitenkin pyytää hyvitystä tästä tai jostakin muusta syystä, tutustu seuraaviin ohjeisiin.

Hyvitysten ehdot

• Jos et ole vielä aloittanut katselua, voit pyytää hyvitystä 7 päivän sisällä ostamisesta.
  • Jos ostamasi elokuva tai TV-ohjelma on viallinen, se ei ole käytettävissä tai se ei toimi luvatulla tavalla, voit pyytää siitä hyvitystä 65 päivän sisällä ostamisesta.
  • Jos palautat elokuvan tai TV-ohjelman ja se hyvitetään, se voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi enää katsoa sitä.
Google Play Musiikin (myös tilausten) hyvitykset

Jos musiikin toistossa esiintyy ongelmia, kokeile näitä vinkkejä. Jos haluat kuitenkin pyytää hyvitystä tästä tai jostakin muusta syystä, tutustu seuraaviin ohjeisiin.

Google Play Musiikin tilaukset

Kun tilauksesi alkaa, et saa hyvitystä jo suorittamistasi maksuista. Jos et halua tilata enempää, peruuta tilauksesi. Voit käyttää tilausta maksamasi tilausjakson loppuun asti.

Huom. Jos haluat Pandoran, Spotifyn tai muiden musiikin striimauspalveluiden tilauksiin liittyviä ohjeita, katso yllä oleva kohta Sovellukset, pelit ja sovelluksen sisäiset ostokset.

Yksittäiset kappale- ja albumiostokset

Tilanteesta riippuen voit ehkä palauttaa kappaleen tai albumin seitsemän arkipäivän sisällä ostopäivästä, jos et ole ladannut tai toistanut sitä. Jos olet jo aloittanut ostamasi tuotteen latauksen tai suoratoiston, voit peruuttaa tilauksesi hyvitystä vastaan vain, jos tuote ei toimi oikein.

Jos palautat kappaleen tai albumin, se voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi kuunnella sitä.

Google Play Kirjojen hyvitykset

Jos e-kirja tai äänikirja ei lataudu tai sen toistaminen ei onnistu, kokeile näitä vianetsintäohjeita. Jos haluat kuitenkin pyytää hyvitystä tästä tai jostakin muusta syystä, tutustu seuraaviin ohjeisiin.

Hyvitysten ehdot

E-kirjoja koskevat hyvitykset:

• Voit pyytää hyvitystä 7 päivän sisällä ostosta, paitsi sellaisten e-kirjojen vuokrauksesta, joiden kaikki myynnit ovat lopullisia.
  • Jos e-kirja ei toimi, voit pyytää hyvitystä milloin tahansa 65 päivän sisällä ostosta.

Äänikirjojen hyvitykset riippuvat siitä, mistä olet ostanut äänikirjan:

• Kaikki myynnit ovat lopullisia, paitsi seuraavissa tapauksissa:
    • Etelä-Koreassa asuvat asiakkaat: Voit pyytää hyvitystä 7 päivän sisällä ostosta, kunhan et ole aloittanut äänikirjan kuuntelua.
    • Jos äänikirja ei toimi, voit pyytää hyvitystä milloin tahansa.

Jos hyvitys hyväksytään, e-kirja tai äänikirja voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi välttämättä lukea tai kuunnella sitä enää.

Google Play Lehtikioskin hyvitykset

Irtonumerot

Irtonumeroista ei anneta hyvityksiä, paitsi jos numeroa ei voi käyttää tai sen sisältö on viallinen.

Tilaukset

Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa.

• Jos et voi käyttää sisältöä, voimme myöntää hyvityksen.
  • Jos kuukausitilaus (tai pidempi tilaus) peruutetaan ensimmäisen viikon kuluessa, voimme hyvittää peruutuskuukauden hinnan.

Huom. Voimme antaa hyvityksen vain aktiivisista tilauksista. Jo päättyneistä tilauksista ei anneta hyvitystä. Jos palautat julkaisun, se voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi enää käyttää sitä.

Subscribe with Google
Google-tilin kautta ostetut tilaukset voi peruuttaa koska tahansa.
  • Jos et voi käyttää sisältöä, voimme myöntää hyvityksen.
  • Jos kuukausitilaus (tai pidempi tilaus) peruutetaan ensimmäisen 48 tunnin kuluessa, saatamme hyvittää peruutuskuukauden hinnan.

Huom. Voimme antaa hyvityksen vain aktiivisista tilauksista. Jo päättyneistä tilauksista ei anneta hyvitystä.

Google Play ‑lahjakortit ja Google Play ‑saldo

Play-lahjakortteja ja muuta etukäteen maksettua Play-saldoa ei hyvitetä, ellei laki niin vaadi. Play-tarjoussaldoa ei hyvitetä.

• Yhdysvaltain asukkaat, jotka ovat lunastaneet lahjakortteja tai tavallisia (ei tarjoukseen liittyviä) lahjakoodeja, voivat pyytää hyvitystä Google Play ‑saldoonsa, jos summa on alle 10 $.
  • Brasilian asukkaat, jotka ovat lunastaneet lahjakortteja tai tavallisia (ei tarjoukseen liittyviä) lahjakoodeja, voivat pyytää hyvitystä Google Play ‑saldoonsa.
  • Korean asukkaat, jotka ovat lunastaneet lahjakortteja tai tavallisia (ei tarjoukseen liittyviä) lahjakoodeja, voivat pyytää hyvitystä kortin arvosta, jos Google Play ‑saldon jäljellä oleva arvo on alle 40 % lahjakortin nimellisarvosta.

Google Play ‑lahjojen hyvityskäytäntö

Huom. Tämä koskee vain Googlen kautta lahjaksi ostettua Google Play ‑saldoa, Google Play Musiikki ‑tilauksia ja Google Play Kirjoja. Jos ostit lahjan kolmannen osapuolen jälleenmyyjän kautta, ota hyvitysasioissa yhteyttä kyseiseen jälleenmyyjään.

Jos haluat palauttaa lahjasi, kerro lahjan antajalle ja pyydä häntä ottamaan yhteyttä Googleen. Huomioi seuraavat seikat:

• Voimme myöntää hyvityksen vain lahjan ostajalle.
  • Hyvitys voidaan myöntää vain lahjasta, jota ei ole käytetty.
  • Kun lahja on palautettu, sen koodi ei enää ole lunastettavissa.
  • Lahjaksi ostettu Google Play ‑saldo voidaan hyvittää vain kolmen kuukauden sisällä ostopäivästä.

Hyvityksen saamisaika

Hyvitysten aikataulut

Google Playn hyvitykset palautetaan maksuvälineelle, jota käytit ostoksen tekemiseen. Hyvityksen käsittelyaika riippuu maksutavasta.

Jos hyvityksen käsittely kestää odotettua kauemmin, tarkista hyvityksen tila Google Pay ‑tililtäsi. Jos tila on Hyvitetty, saldohyvitys näkyy maksutavallasi. Jos tila on Peruutettu, tilausta ei laskutettu, joten saldohyvitystä ei näy maksutavallasi.

Maksutapa

Arvioitu hyvitysaika

Luotto- tai pankkikortti

3–5 arkipäivää

Käsittelyaika riippuu kortin myöntäjästä ja voi olla jopa 10 arkipäivää.

Jos luottokorttisi ei ole enää voimassa, hyvitykset maksetaan kortin myöntäneelle pankille. Ota yhteyttä pankkiin, jos haluat rahat takaisin.

Operaattorilaskutus (prepaid / maksu käytön mukaan)

1–30 arkipäivää

Käsittelyaika riippuu operaattoristasi ja voi joskus olla pidempi.

Operaattorilaskutus (laskutus/sopimus)

1–2 kuukausilaskelmaa

Käsittelyaika riippuu operaattoristasi. Yleensä hyvitys näkyy viimeistään toisessa sen jälkeisessä kuukausilaskelmassa. Jos hyvityksen saaminen kestää pidempään, tarkista tilanne operaattoriltasi.

Google Play ‑saldo (lahjakortti tai saldo)

Yksi arkipäivä

Hyvitykset näkyvät Google Play ‑tililläsi. Tämä voi joskus kestää jopa kolme arkipäivää.

Google Pay

Yksi arkipäivä

Hyvitykset näkyvät Google Pay ‑tililläsi. Tämä voi joskus kestää jopa kolme arkipäivää.

Verkkopankki

1–10 arkipäivää

Käsittelyaika riippuu pankistasi ja on yleensä 4–10 arkipäivää.

PayPal

3–5 arkipäivää

Joissain tapauksissa tämä voi kestää jopa 10 arkipäivää. Jos palautat rahat maksuvälineelle PayPalin sisällä (kuten linkitetylle pankkitilille), saat lisätietoja ottamalla yhteyttä PayPaliin.

Payco (vain Koreassa)

3–5 arkipäivää

Joissain tapauksissa tämä voi kestää jopa 10 arkipäivää. Jos käsittely kestää pidempään, ota yhteyttä PAYCOon ja pyydä lisätietoja.

Mercado Pago (vain Brasilia) 3–5 arkipäivää
my paysafecard (vain Puola) 3–5 arkipäivää