Abonner på tjenester eller innhold

I visse apper kan du abonnere på premium-tjenester og -funksjoner som koster penger, via Google Play.

Når du abonnerer, skjer følgende:

• Abonnementet gjelder på ubestemt tid, og du belastes i begynnelsen av hver faktureringsperiode i henhold til abonnementsvilkårene, for eksempel ukentlig, årlig eller for andre perioder.
  • Hvis du godtar et tilbud om en kostnadsfri prøveperiode, får du en e-post like før prøveperioden er over.
    • Når prøveperioden er over, begynner den første faktureringsperioden, og du blir automatisk belastet beløpet i abonnementsvilkårene.
    • For å unngå belastninger må du avslutte abonnementet før prøveperioden utløper.
  • Du kan se en betalingsautorisasjon på betalingsmåten din opptil 24 timer før den neste faktureringsperioden starter, men du blir ikke belastet før fornyelsesdatoen for faktureringsperioden. For å fjerne betalingsautorisasjonen må du avslutte abonnementet før neste faktureringssyklus begynner.
  • Du kan si opp abonnementet når som helst i Abonnementer-delen på Google Play. Hvis du sier opp abonnementet, mister du tilgangen til det når den gjeldende faktureringsperioden er over, med mindre du har kjøpt abonnementet med en betalingsavtale. Se «Stopp automatisk fornyelse av en betalingsavtale» nedenfor for å finne ut hvordan oppsigelse av betalingsavtaler fungerer.
  • I enkelte virkekretser har du disse alternativene:
  • Du kan også legge til en alternativ betalingsmåte i Google Play-kontoen din for å forhindre avbrudd i abonnementstjenesten i tilfelle den primære betalingsmåten din utløper eller mislykkes. Finn ut hvordan du legger til en alternativ betalingsmåte.
  • Hvis betalingen mislykkes, får du muligens en utsatt tidsfrist for å oppdatere betalingsmåten din. I løpet av denne perioden kan du kanskje fortsette å bruke abonnementet. Når skåneperioden er over, eller hvis det ikke tilbys noen skåneperiode, kan kontoen din sperres midlertidig i opptil 60 dager, og du kan ikke bruke abonnementet. I løpet av skåneperioden eller perioden med midlertidig abonnementsstopp prøver Play regelmessig å belaste betalingen på nytt. Hvis betalingsproblemet ikke løses før skåneperioden eller perioden med midlertidig abonnementsstopp utløper, blir abonnementet sagt opp automatisk.
  • Google kan dele abonnementsdata som ikke identifiserer deg personlig, med utviklere for å gjøre det lettere for dem å tilby abonnementer.

Tips: Hvis du bruker Chromebook og har installert Google Play-butikken, trykker du på Android.

Abonner på tjenester og innhold i apper

1. På Android-enheten din åpner du Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Sørg for at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Finn og åpne appen som tilbyr premium-tjenester mot betaling.
  4. Trykk på Abonner.
  5. Velg abonnementsalternativ, og gå gjennom abonnementsinformasjonen.
  6. Velg en betalingsmåte.
  7. Trykk på Abonner.

Tips: For å avslutte et prøveabonnement og unngå belastninger, avslutt abonnementet før prøveperioden utløper.

Abonner på apper ved bruk av kampanjekoder

Det finnes to typer kampanjekoder.

Dette gjør du hvis koden din består av ord og tall, for eksempel HAPPYHOLIDAYS2020
  1. Last ned og installer appen på Android-enheten din.
  2. I appen finner du abonnementet koden gjelder for.
  3. Gå gjennom betalingsprosessen til du ser betalingsmåten oppført.
    • Hvis du ikke har noen betalingsmåte: Legg til en.
  4. Ved siden av betalingsmåten trykker du på høyrepilen pil høyre.
  5. Trykk på Løs inn kode.
  6. Skriv inn koden, og følg veiledningen på skjermen.
  7. Bekreft at kjøpet ditt bruker kampanjen.
  8. Trykk på Abonner.
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Løs inn gavekode.
  4. Angi koden
  5. Trykk på Løs inn.
  6. Last ned og installer appen abonnementet er for.
  7. I appen finner du abonnementstypen koden din gjelder for.
  8. Sjekk i handlekurven for å bekrefte at kampanjekoden er tatt i bruk for kjøpet.
  9. Følg trinnene i appen.
  10. Åpne appen for å fullføre abonnementsprosessen.

Hvis du ikke kan løse inn eller abonnere med kampanjekoden, kan du finne ut hvordan du løser problemer med koder.

Abonner med sesongbillett

En sesongbillett er et gjentakende eller ikke-gjentakende abonnement som gir deg tilgang til en sesong med innhold. Hvis du kjøper en gjentakende sesongbillett, fornyes den automatisk ved starten av neste sesong, på datoen som er angitt av utvikleren. Enkelte sesongbilletter kan kjøpes med en betalingsavtale.

Du kan si opp sesongbilletter når som helst. Hvis du sier opp sesongbilletten, mister du tilgangen til abonnementet ved slutten av den gjeldende faktureringsperioden eller – hvis du har kjøpt abonnementet med en månedlig betalingsavtale – ved slutten av betalingsavtalen. I delen «Stopp automatisk fornyelse av en betalingsavtale» nedenfor finner du mer informasjon om hvordan abonnementet sies opp for sesongbilletter med betalingsavtaler.

Hvis du vil ha mer informasjon om sesongbilletten din, kan du gå til Abonnementer på Google Play eller kontakte apputvikleren.

Abonner med en betalingsavtale

Når du abonnerer på innhold med en betalingsavtale, binder du deg til flere betalinger i løpet av en bestemt tidsperiode. Hvis du kjøper en gjentakende betalingsavtale, fornyes den automatisk på fornyelsesdatoen.

Du finner informasjon om tilgjengeligheten av betalingsavtaler i artikkelen om hvor du er kvalifisert for betalingsavtaler for abonnementer. Hvis du har en betalingsavtale, kan du gå til Abonnementer på Google Play eller sjekke e-postkvitteringen din for å finne informasjon om abonnementet. Betalingsavtaler er underlagt vilkårene for bruk av Google Play-betalingsavtaler.

Stopp automatisk fornyelse av en betalingsavtale

Når betalingsmåten din er belastet for en betalingsavtale, kan du ikke kansellere eventuelle gjenværende betalinger for den. Du kan imidlertid velge å stoppe automatisk fornyelse av betalingsavtalen. Dette betyr at du ikke blir belastet på den neste fornyelsesdatoen for abonnementet (som du kan se i Abonnementer på Google Play eller på e-postkvitteringen), og du har fortsatt tilgang til innholdet frem til da. Hvis du velger å stoppe fornyelsen av betalingsavtalen, er du fortsatt ansvarlig for eventuelle gjenværende betalinger for den gjeldende betalingsavtalen. Google Play gir ikke refusjoner, unntatt som spesifisert i refusjonsretningslinjene for Google Play.

Abonner med et forhåndsbetalt abonnement

Forhåndsbetalte abonnementer har en fast varighet og tilbys i enkelte apper. De fornyes ikke automatisk. Hvis betalingsmåten din ikke støtter gjentakende abonnementer, kan et forhåndsbetalt abonnement være et godt alternativ for deg.

I motsetning til vanlige abonnementer brukes forhåndsbetalte abonnementer til å kjøpe tilgang til abonnementer i en bestemt tidsperiode. Når perioden er over, mister du tilgangen til abonnementet.

Hvis du vil fortsette å ha tilgang til abonnementet etter at den forhåndsbetalte perioden er over, kan du gjøre følgende:

• Forleng det forhåndsbetalte abonnementet.
  • Bytt til et gjentakende abonnement.

Det er ikke alle apper som har forhåndsbetalte abonnementer. Kostnadsfrie prøveperioder støttes ikke for forhåndsbetalte abonnementer.

Registrer deg for et forhåndsbetalt abonnement:

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Sørg for at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Finn og åpne appen som tilbyr forhåndsbetalte abonnementer mot betaling.
  4. Trykk på Abonner.
  5. Velg det forhåndsbetalte abonnementet du vil kjøpe.
  6. Velg en støttet betalingsmåte.
  7. Trykk på Kjøp.

Start abonnementer via nettsteder

1. På nettstedet som tilbyr abonnementet du vil ha, velger du Abonner med Google-kontoen din eller Abonner med Google.
  2. Sørg for at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Velg et abonnementstilbud, for eksempel årlig eller månedlig. Dette kan avhenge av hvilke typer abonnementer nettstedet tilbyr.
  4. Bekreft betalingsmåten og faktureringsadressen din.

Finn ut hvordan du legger til et eksisterende abonnement i Google-kontoen din.