COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

E-kirjojen ostaminen ja lukeminen

Google Play Kirjoilla voit ladata ja lukea e-kirjoja useilla eri laitteilla. Lisäksi voit lähettää tiedostoja ja tulostaa kirjoja.

E-kirjojen ostaminen

1. Avaa Google Play Kirjat tietokoneella.
  2. Klikkaa Kauppa ja sitten hae e-kirjaa, jonka haluat lukea.
  3. Klikkaa e-kirjaa ja sitten vieritä alas, niin näet lisätietoja, kuten laitteet, joilla e-kirja on luettavissa.
  4. Klikkaa yläosassa hintaa.
  5. Valitse maksutapa > klikkaa Osta e-kirja.

Katseluvaihtoehdot

Vinkki: Kaikista e-kirjoista ei ole saatavilla useita versioita.

Kirjasta riippuen voit nähdä e-kirjasta nämä versiot:
  • Alkuperäiset sivut: Lue kirja kiinteässä sivunäkymässä, joka yleensä vastaa painettua teosta.
  • Sovitettu teksti: Muuta näyttöasetuksia, kuten fonttia, tekstin kokoa ja riviväliä.

Katso, miten voit muuttaa e-kirjan näyttöasetuksia.

E-kirjojen lukeminen

Kun luet e-kirjoja, voit muuttaa kirjasinta ja tekstin kokoa sekä siirtyä suoraan haluamaasi lukuun.

Avaa e-kirja Google Play Kirjoissa.

• Jos haluat muuttaa kirjasinta, tekstin kokoa tai muita muotoiluasetuksia, klikkaa Näyttövalinnat Gmail Compose Size icon.
  • Jos haluat siirtyä lukuun, kirjanmerkkiin, muistiinpanoon tai tietokorttiin, klikkaa Sisältö Sisällysluettelo .

Kirjojen tulostaminen

Jotta voit tulostaa e-kirjoja, ne täytyy ladata tietokoneelle.

Tärkeää: Joidenkin e-kirjojen sisällön tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset ovat julkaisijoiden määrittämiä ja vaihtelevat kirjakohtaisesti. Rajoitukset ovat digitaalisen tekijänoikeuksien hallinnan (Digital Rights Management, DRM) väline.

Kirjojen vuokraaminen

1. Avaa Google Play Kirjat Play Kirjat laitteellasi.
  2. Selaa vuokrattavia oppikirjoja tai hae tiettyä kirjaa.
  3. Valitse kirja, jonka haluat vuokrata.
    • Näin näet, voiko kirjan vuokrata: Tarkista, lukeeko hinnan vieressä "Vuokraa".
    • Näin näet, kauanko vuokra-aika kestää: Valitse "Vuokraa" ja lue tiedot ponnahdusikkunasta.
  4. Jos haluat vuokrata kirjan, valitse sen hinta ja suorita maksu loppuun.
    • Vuokra-aikasi alkaa ostoksen suorittamisen jälkeen, vaikka et olisi avannut kirjaa.
  5. Jos haluat nähdä, kuinka paljon vuokra-aikaa kirjalla on jäljellä, avaa Omat kirjat ja katso kirjan kantta.
Vinkki: Kun kirjan vuokra-aika päättyy, sen kohdalla lukee "Päättynyt". Jos et vielä lukenut kirjaa loppuun, voit vuokrata sen uudelleen tai ostaa sen. Näet silti aiemmat korostuksesi ja muistiinpanosi uudella vuokrajaksolla.