Kirjojen lukeminen Google Playn kautta

Kun olet ostanut ja ladannut e-kirjoja Google Playsta, voit

• lukea niitä verkossa tai offline-tilassa
  • lukea niitä useilla eri laitteilla
  • siirtyä haluamaasi kohtaan kirjassa
  • vaihtaa kirjasimen sekä muuttaa kirkkautta ja muita näyttöasetuksia.

E-kirjan avaaminen

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto Kirjasto.
  3. Avaa e-kirja koskettamalla sen kantta.

Fontin, tekstikoon ja näyttöasetusten muuttaminen

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Avaa e-kirja.
  3. Kosketa sivun keskikohtaa.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Näyttövalinnat Näyttöasetukset.
    • Voit vaihtaa fontin ja muuttaa tekstin kokoa ja riviväliä Näyttövalinnat-kohdasta Näyttöasetukset.
    • Voit muuttaa kirkkautta ja taustaväriä valitsemalla Valaistusasetukset Valaistusasetukset. Voit asettaa näytön muuttumaan vuorokaudenajan mukaan valitsemalla Asetukset Asetukset
  5. Palaa lukemiseen koskettamalla Näyttövalinnat-ikkunan ulkopuolella olevaa aluetta.

Näytönkierto-, sivunvaihto- ja esteettömyysvalinnat

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Tee muutokset.

Siirtyminen sivulle, lukuun tai kirjanmerkkiin

Kun e-kirja on avoinna, voit siirtyä nopeasti sivujen, lukujen ja kirjanmerkkien välillä seuraavasti.

Sivujen selaaminen
  1. Kosketa sivun keskikohtaa.
  2. Selaa sivuja pyyhkäisemällä näyttöä nopeasti. Voit myös liu'uttaa näytön alalaidan palkkia.
  3. Palaa aloitussivulle koskettamalla sivun pikkukuvaa palkin yläreunasta.
Siirtyminen lukuun, kirjanmerkkiin tai muistiinpanoon
  1. Valitse alareunasta Sisältö Sisältö.
  2. Valitse Luvut, Kirjanmerkit tai Muistiinpanot.

Toisella laitteella lukeminen

Kun avaat e-kirjan toisella laitteella, siirryt automaattisesti kohtaan, johon jäit viimeksi. Varmista, että

• laitteesi on yhteydessä verkkoon, kun lopetat ja aloitat lukemisen
  • olet kirjautuneena Google Play Kirjoihin samalla tilillä molemmilla laitteilla.

Jos e-kirja ei avaudu oikeasta kohdasta, yritä pyyhkäistä eteen- tai taaksepäin ja tarkista Wi-Fi-yhteys.

Huom. Jos siirsit e-kirjan laitteellesi Adobe Digital Editionsilla, lukukohtaa ei synkronoida.

Tumma tila

Voit suorittaa nämä vaiheet vain, jos käyttöjärjestelmäsi on Android 10 tai uudempi. Katso, miten voit tarkistaa ja päivittää Android-version

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset.
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Näyttö.
  3. Ota käyttöön Tumma teema.
  4. Avaa Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita