Køb og læs e-bøger

Du kan bruge Google Play Bøger til at downloade og læse e-bøger på mere end én enhed. Du kan også uploade filer og udskrive bøger.

Download og installer Google Play Bøger

1. Sørg for, at din Android-telefon eller -tablet har forbindelse til internettet.
  2. Download appen Google Play Bøger Play Bøger.

Køb e-bøger

1. Åbn appen Google Play Bøger Play Bøger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Søg efter den e-bog, du vil læse.
  3. Vælg en e-bog efterfulgt aftryk på prisen.
  4. [Valgfrit] Afhængigt af bogen kan du muligvis også læse et uddrag. Tryk på Gratis uddrag.

Visningsmuligheder

Tip! Indstillingerne for visning kan ikke justeres for alle e-bøger.

Afhængigt af bogen kan du læse en e-bog som:
  • Originalsider: Læs bogen i et fast sidelayout, der som regel stemmer overens med den trykte version.
  • Flydende tekst: Juster indstillingerne for visning, f.eks. skrifttype, tekststørrelse og linjeafstand.

Se, hvordan du justerer visningsindstillingerne for en e-bog.

Læs e-bøger

Du kan skifte skrifttype, tekststørrelse og springe til kapitler, når du læser e-bøger.

1. Åbn appen Google Play Bøger Play Bøger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Vælg en bog.
  3. Tryk midt på siden.
    • Stryg for hurtigt at bladre gennem siderne.
    • Du kan springe til et kapitel, et bogmærke eller en note ved at trykke på Indhold Indhold.
    • Du kan skifte skrifttype, tekststørrelse og linjeafstand ved at trykke på Valgmuligheder for visning Valgmuligheder for visning.
    • Du kan justere lysstyrken eller baggrundsfarven ved at trykke på Valgmuligheder for visning Valgmuligheder for visningefterfulgt afTone.
    • Du kan rotere din skærm eller justere baseret på tidspunktet på dagen ved at trykke på Indstillinger Indstillinger.
  4. Du kan gå tilbage til din e-bog ved at trykke midt på siden igen eller trykke på Tilbage.

Upload PDF- og EPUB-filer

1. Åbn appen Google Play Bøger Play Bøger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Nederst skal du trykke på Start efterfulgt af Profil efterfulgt af Indstillinger for Play Bøger efterfulgt af Aktivér PDF-upload.
  3. Download en PDF- eller EPUB-fil på din enhed.
  4. Åbn appen Downloads eller Mine filer.
  5. Find filen.
  6. Tryk på Mere Mereefterfulgt af Åbn med efterfulgt af Play Bøger eller Upload til Play Bøger.

Du kan finde uploadede filer i din samlingefterfulgt af Uploads.

Flyt appen Play Bøger til et SD-kort

Du kan gemme appen Play Bøger på et SD-kort.

Før du begynder

Sådan flytter du appen Play Bøger til et SD-kort:

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Apps efterfulgt af Play Bøger Play Bøger efterfulgt af Lager.
  3. Tryk på Skift under "Anvendt lagerplads".
  4. Vælg dit SD-kort.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Udskriv bøger

Du kan kun udskrive e-bøger ved hjælp af din computeren.

Vigtigt! Nogle e-bøger har begrænsninger for, hvor mange sider du kan udskrive. Disse begrænsninger er fastsat af bogens udgiver og varierer fra bog til bog. Disse begrænsninger kaldes DRM (Digital Rights Management).

Mørk tilstand

Du kan kun følge denne vejledning, hvis du bruger Android 10 eller nyere. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version
  1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Skærm.
  3. Tryk på Mørkt tema.
  4. Åbn appen Google Play Bøger Play Bøger.

Lej lærebøger og andre bøger

Du kan leje digitale versioner af nogle lærebøger og andre bøger i Google Play Bøger.

Vigtigt! Din lejeperiode starter, så snart du foretager dit køb, også selvom du ikke har åbnet bogen.

1. Åbn Google Play Bøger Play Bøger på din enhed.
  2. Gennemse lærebøger til leje, eller søg efter en specifik bog.
  3. Klik på den bog, du vil leje.
  4. Tjek, at der står "Lej" ud for prisen. Du kan også se, hvor mange dage du kan lege bogen.
  5. Klik på prisen, og gå til kassen for at leje bogen.
  6. Du kan finde ud af, hvor lang tid der resterer af lejeperioden, ved at gå til din samling og kigge på bogens forside.

Hvis en lejeperiode er udløbet, står der Udløbet. Hvis du ikke er færdig med bogen, kan du leje den igen eller købe lærebogen. Du kan stadig finde fremhævninger og noter.