Krev passord eller autentisering for kjøp

Du kan bidra til å forhindre utilsiktede kjøp på enheten din i apper og spill som er tilgjengelig utenfor Familie eller For barn-delen, ved å slå på autentisering (apper og spill i Familie / For barn krever automatisk autentisering før kjøp).

Autentisering betyr at visse typer informasjon, for eksempel passord, må skrives inn på enheten før du kan kjøpe noe. Hvis det er nødvendig, kan du endre eller tilbakestille passordet for Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du angir betalingsopplysninger for å godkjenne kjøp med Google-assistenten.

Slå autentisering av eller på

Med unntak av play.google.com-innstillingene og enkelte Google Assistent-innstillinger, som gjelder for flere enheter, gjelder autentiseringsinnstillingene bare for den aktive kontoen på enheten der du legger dem til. Hvis du bruker Google-kontoen din på mer enn én enhet, må du gjenta trinnene nedenfor for hver enhet. Hvis du bruker flere kontoer på enheten, må du gjenta trinnene nedenfor for hver konto.

Endre autentiseringsinnstillingene på mobilenheten din

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Trykk på Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene for Google-assistenten
  1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Assistent-innstillingene på Android-enheten din.
  2. Under «Deg» trykker du på Betalinger.
  3. Slå Betal via assistenten av eller på.
  4. Slå Bekreft med fingeravtrykk eller ansikt og Bekreft med Voice Match av eller på.
Endre autentiseringsinnstillingene på Chromebook

Merk: Dette fungerer bare hvis du bruker Google Play Butikk-appen på Chromebook. Finn ut mer om hvordan du bruker Google Play-butikken på Chromebook

Sånn gjør du det hvis du bruker Play Butikk-appen på Chromebook:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Klikk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Klikk på Autentiseringsinnstillinger.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Konfigurer autentisering med fingeravtrykk (på utvalgte enheter)

Hvis enheten din tillater autentisering med fingeravtrykk, kan du godkjenne kjøp på Google Play ved å skanne fingeravtrykket ditt.

Du blir bare bedt om autentisering med fingeravtrykk hvis appen krever det, eller hvis du har fulgt trinnene ovenfor for å kreve autentisering for kjøp.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Slå på Fingeravtrykk-autentisering.
  4. Skriv inn et passord. Du trenger bare å skrive inn passordet den første gangen du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk.

Merk: Du må ha Google-passordet ditt når du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Android TV

Note: To change authentication settings you will need your Google password. Visit account recovery if you don't remember your password.

1. Open the Google Play Store app Google Play.
  2. Select Settings og så Purchase authorization.
  3. Choose a setting.
  4. Follow the on-screen instructions.
Endre autentiseringsinnstillingene på play.google.com

Denne innstillingen gjelder bare for kjøp som gjøres via play.google.com. Det kreves autentisering for alle eksterne appinstallasjoner via nettet.

1. Gå til play.google.com i nettleseren.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Velg en innstilling under Autentiseringsinnstillinger.
  4. Følg veiledningen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Dette betyr autentiseringsinnstillingene

For alle enheter (unntatt via play.google.com)

For alle kjøp via Google Play på denne enheten (standardinnstilling): Det kreves autentisering for hvert kjøp av digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper).

Hvert 30. minutt (bare mobilenheter): Hver gang du autentiserer et kjøp, kan du fortsette å kjøpe alle former for digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper) i 30 minutter før du må autentisere på nytt.

Aldri: Autentisering er ikke nødvendig for noen kjøp.

For play.google.com
Disse innstillingene gjelder når du er logget på play.google.com på hvilken som helst enhet. Disse innstillingene påvirker ikke autentiseringsinnstillingene dine utenfor play.google.com (for eksempel når du bruker Google Play-appen på mobilenheten din).
Tips: Hvis du deler enhetene dine med andre eller vil forhindre kjøp av barnevennlig innhold via play.google.com, er det viktig å slå på autentisering for kjøp.

Alle kjøp og appinstallasjoner via play.google.com (standardinnstilling): Det kreves autentisering for alle kjøp av digitalt innhold via Google-kontoen din på play.google.com.

Bare appinstallasjoner via play.google.com: Når du er logget på play.google.com, kreves det ikke autentisering for kjøp av digitalt innhold (for eksempel betalt innhold og kjøp i apper). Det kreves autentisering for eksterne appinstallasjoner via Google-kontoen din på play.google.com.

Hvis du slår av autentisering for kjøp, kan det føre til uautoriserte kjøp. Du har selv ansvar for alle belastninger, inkludert utilsiktede eller uautoriserte kjøp.

Merk: Autentisering er alltid nødvendig for alle kjøp av apper og spill som er utviklet for barn på 12 år eller yngre, selv om du har angitt noe annet i innstillingene.

Tips: Når du oppretter en familiegruppe på Google Play, kan familiemedlemmene bruke familiebetalingsmåten til å kjøpe ting på Google Play. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe på Google Play.