Verificatie vereisen voor aankopen

Door aankoopverificatie of verificatie aan te zetten, help je ongeautoriseerde aankopen op je apparaat voorkomen.

Als je verificatie hebt aangezet, wordt je elke keer dat je op je apparaat een aankoop doet via Google Play gevraagd om biometrische gegevens of het wachtwoord van je Google-account te gebruiken om te laten verifiëren dat jij het bent. Zo nodig kun je het wachtwoord van je Google-account wijzigen of resetten.

Met biometrische gegevens bedoelen we alle vingerafdruk- of gezichtsmodellen die op je apparaat zijn opgeslagen. Houd er rekening mee dat alle biometrische gegevens die op je apparaat zijn opgeslagen, kunnen worden gebruikt voor verificatie. Als je je apparaat deelt en biometrische systemen kiest als verificatiemethode, moet je zorgen dat je ermee akkoord bent dat alle biometrische gegevens die op je apparaat zijn opgeslagen, kunnen worden gebruikt voor verificatie.

Belangrijk: Instellingen voor aankoopverificatie zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Als je aankopen via de Google Assistent wilt goedkeuren, check je meer informatie over hoe je betalingsgegevens instelt.
Aankoopverificatie in Zuid-Korea

Aankoopverificatie op Google Play helpt om ongeautoriseerde aankopen op je apparaat te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als je je apparaat met anderen deelt. Wijzigingen in de manier waarop Google Play-gebruikers in Zuid-Korea hun aankopen via Google Play verifiëren, moeten hieronder worden vermeld:

• Op je mobiele apparaat
    • Als je de Google Play Store bezoekt op je mobiele apparaat, verifieer je aankopen met dezelfde verificatiemethode (zoals pincode, patroon, wachtwoord of biometrische systemen) die je zou gebruiken om je apparaat te ontgrendelen, in plaats van met het wachtwoord van je Google-account.
    • De verificatie-instelling voor je Google Play-aankoop is van toepassing op één apparaat en één Google-account. Je kunt de verificatiefrequentie altijd wijzigen in Google Play.
    • Als je apparaat voor ontgrendeling biometrische gegevens (zoals je gezicht of een vingerafdruk) ondersteunt en je die functie aanzet, kunnen alle biometrische gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen, ook je aankopen op Google Play verifiëren. Dit is belangrijk om te weten als je biometrische gegevens van anderen hebt opgeslagen om het apparaat te ontgrendelen en je deze gegevens niet ook wilt gebruiken voor aankoopverificatie. Verwijder in dat geval alle biometrische gegevens van je apparaat die je niet wilt gebruiken voor aankoopverificatie of gebruik een andere vorm van ontgrendelingsbeveiliging voor je apparaat (zoals een pincode, patroon of wachtwoord) en deel deze niet.
    • Ga naar het Helpcentrum van Android voor meer informatie over hoe je de schermvergrendeling instelt op een Android-apparaat.
  • Op internet op play.google.com
    • Als je aankopen en app-installaties op internet op play.google.com wilt verifiëren, moet je verificatie in 2 stappen gebruiken. Hiermee bescherm je je account. Ga naar het Helpcentrum voor Google-accounts voor meer informatie over hoe je verificatie in 2 stappen aanzet. Houd er rekening mee dat vanwege beveiligingsprotocollen sommige gebruikers na het instellen van verificatie in 2 stappen enige tijd moeten wachten voordat ze de functie kunnen gebruiken tijdens online transacties op play.google.com. Je kunt de instellingen voor aankoopverificatie altijd wijzigen via play.google.com/settings.

Verificatie aan- of uitzetten

Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op het actieve account op het apparaat waarop je deze instelt. Dit geldt niet voor je instellingen voor play.google.com en bepaalde instellingen voor de Google Assistent, die op meerdere apparaten van toepassing zijn. Als je je Google-account gebruikt op meer dan één apparaat, voer je de onderstaande stappen op elk apparaat uit. Als je meerdere accounts gebruikt op je apparaat, voer je de onderstaande stappen uit voor elk account op het apparaat.

Tip: Je kunt onbedoelde aankopen op je apparaat vanuit apps en games die buiten het gedeelte Gezin beschikbaar zijn, helpen voorkomen door aankoopverificatie aan te zetten. In apps of games die voor 12 jaar en jonger bedoeld zijn, verifieert Google Play de gebruiker opnieuw voordat die iets in de app kan kopen. Zo zorg je dat de aankoop van het kind wordt goedgekeurd door de financieel verantwoordelijke persoon.

Verificatie-instellingen wijzigen op je mobiele apparaat
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Aankoopverificatie en dan Verificatiefrequentie.
  4. Kies een instelling.
  5. Bevestig de wijziging.
De verificatie-instellingen van de Google Assistent wijzigen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Jij en dan Betalingen.
  3. Schakel Betalen via de Assistent in of uit.
  4. Zet Met vingerafdruk of gezicht bevestigen en Bevestigen met Voice Match aan of uit.

Meer informatie over hoe je betalingen doet met Voice Match

Verificatie-instellingen wijzigen op je Chromebook

Als je de Play Store-app gebruikt op de Chromebook:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Klik op Verificatievoorkeuren.
  4. Kies een instelling.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Tips:

Biometrische verificatie aan- of uitzetten (op bepaalde apparaten)

Als biometrische verificatie aanstaat, wordt je elke keer dat je een aankoop doet, gevraagd om je vingerafdruk of gezicht te gebruiken om te laten verifiëren dat jij het bent.

Belangrijk: Alle biometrische gegevens die op je apparaat zijn opgeslagen, kunnen worden gebruikt om aankopen te laten verifiëren die je via je Google-account hebt gedaan. Houd hier rekening mee als je het apparaat met anderen deelt.
  1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Aankoopverificatie.
  4. Volg de aanwijzingen om Biometrische verificatie aan of uit te zetten.
Tip: Als je biometrische verificatie wilt aanzetten in Google Play, heb je misschien je Google-wachtwoord nodig. Als je je wachtwoord bent vergeten, ga je naar Accountherstel.
Verificatie-instellingen wijzigen op Android TV
Tip: Je hebt je Google-wachtwoord nodig om de verificatie-instellingen te wijzigen. Als je je wachtwoord bent vergeten, ga je naar Accountherstel.
Verificatie-instellingen wijzigen op play.google.com
Deze instelling is van toepassing op aankopen via het factureringssysteem van Google Play. Verificatie is vereist voor alle externe app-installaties via internet.
  1. Ga naar play.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer een instelling onder Verificatievoorkeuren.
  5. Klik op Updaten.
Tip: Als je de verificatie-instellingen wilt wijzigen, heb je je Google-wachtwoord nodig. Ga naar de pagina voor accountherstel als je je wachtwoord bent vergeten.
Verificatie-instellingen wijzigen in Google Play Games op je computer
  1. Open Google Play Games op je computer.
  2. Klik bovenaan op je gamernaam.
  3. Klik op Instellingen Instellingen.
  4. Klik naast Aankoopverificatie op Resetten.

Wat de verificatie-instellingen inhouden

Als je verificatie voor aankopen tijdelijk uitzet, kan dit leiden tot ongeautoriseerde aankopen. Je bent verantwoordelijk voor alle kosten, ook van onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen.

Tips:

• Als je je account beter wilt beveiligen, zet je aankoopverificatie voor elke aankoop aan.
  • Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play op het apparaat waarop de instelling is geselecteerd.
  • Verificatie is altijd vereist voor elke aankoop via het factureringssysteem van Google Play voor een app of game die is ontworpen voor gebruikers van 12 jaar en jonger, ook als je zelf andere verificatie-instellingen hebt.
  • Als je een gezinsgroep maakt op Google Play, kunnen je gezinsleden de gezinsbetaalmethode gebruiken voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play. Ontdek meer informatie over hoe je een gezinsgroep instelt en beheert.
Voor alle apparaten, behalve via play.google.com

De volgende opties voor de verificatiefrequentie zijn beschikbaar:

• Alle aankopen verifiëren: Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via het factureringssysteem van Google Play, waaronder in apps.
  • Aankopen elke 30 minuten verifiëren (alleen op mobiele apparaten): Elke keer dat je een aankoop verifieert, kun je 30 minuten lang alle vormen van digitale content kopen via het factureringssysteem van Google Play (ook in apps) zonder opnieuw te verifiëren.
  • Aankopen nooit laten verifiëren: Verificatie is niet vereist voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play.
Voor play.google.com

Deze instellingen zijn van toepassing als je op een apparaat bent ingelogd op play.google.com en gelden alleen voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play. Deze instellingen hebben geen invloed op je verificatie-instellingen buiten play.google.com (bijvoorbeeld als je de Google Play-app op je mobiele apparaat gebruikt).

Alle aankopen en app-installaties via play.google.com (standaardinstelling): Verificatie is vereist voor elke aankoop van digitale content via je Google-account op play.google.com.

Alleen app-installaties via play.google.com: Als je bent ingelogd op play.google.com, is verificatie niet vereist voor aankopen van digitale content (zoals betaalde content en in-app aankopen). Verificatie is wel vereist voor externe app-installaties via je Google-account op play.google.com.

Tips:

• Als je apparaten met anderen deelt of aankopen van kindvriendelijke content via play.google.com wilt voorkomen, kun je verificatie voor aankopen aanzetten.
  • Verificatie-instellingen zijn alleen van toepassing op aankopen via het factureringssysteem van Google Play.