Todennuksen tai salasanan vaatiminen ennen ostosta

Voit ehkäistä laitteellasi tehtäviä tahattomia sovellus- ja peliostoksia Perhe-osion ulkopuolella ottamalla todennuksen käyttöön (Perhe-osion sovellukset ja pelit pyytävät todennusta automaattisesti ennen ostamista). Todennus tarkoittaa sitä, että laitteelle on ennen ostoksen tekemistä syötettävä tiettyjä tietoja, kuten salasana. Tarvittaessa voit vaihtaa tai nollata Google-tilisi salasanan.

Todennuksen käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Todennusasetukset ovat voimassa vain aktiivisella tilillä ja sillä laitteella, jolla määrität ne. Jos käytät Google-tiliäsi useammalla kuin yhdellä laitteella, seuraavat vaiheet tulee toistaa kaikilla laitteilla. Jos käytät useita tilejä laitteellasi, toista alla olevat vaiheet kaikilla laitteen tileillä.

Todennusasetusten muuttaminen mobiililaitteella

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko and then Asetukset.
  3. Valitse Vaadi salasana ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Chromebookin todennusasetusten muuttaminen

Huom. Tämä toimii vain, jos käytät Chromebookilla Google Play Kauppa ‑sovellusta. Lue lisää Google Play Kaupan käytöstä Chromebookeilla

Jos käytät Chromebookillasi Play Kauppa ‑sovellusta:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko and then Asetukset.
  3. Valitse Vaadi salasana ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Sormenjälkitodennuksen määrittäminen (käytettävissä joissain laitteissa)

Jos laitteesi sallii sormenjälkitodennuksen, voit hyväksyä Google Play ‑ostokset skannaamalla sormenjäljen.

Sinulta pyydetään sormenjälkitodennusta vain, jos sovellus edellyttää sitä tai jos olet ottanut todennuksen käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaan.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko and then Asetukset.
  3. Ota käyttöön Sormenjälkitodennus.
  4. Lisää salasana. Salasana pitää syöttää vain, kun sormenjälkitodennus määritetään ensimmäisen kerran.

Huom. Sormenjälkitodennuksen määrittämiseen tarvitaan Google-salasanaasi. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Android TV:n todennusasetusten muuttaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Asetukset and then Ostosten valtuutus.
  3. Valitse haluamasi asetus.
  4. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Mitä todennusasetukset tarkoittavat

Kaikille tällä laitteella Google Playn kautta tehdyille ostoksille (oletusasetus): Kaikille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan todennus Google Playssa (myös sovellusten sisällä).

30 minuutin välein: todennettuasi ostoksen voit jatkaa digitaalisen sisällön ostamista Google Playsta (ja sovelluksista) 30 minuutin ajan ilman uutta todennusta.

Ei koskaan: Ostoksiin ei vaadita todennusta. Todennuksen poistaminen käytöstä voi johtaa luvattomiin ostoksiin. Olet vastuussa kaikista maksuista, mukaan lukien tahattomista ja luvattomista ostoksista.

Huom. Todennus vaaditaan kaikille Perhe-osion sovellus- ja peliostoksille, vaikka todennusasetuksesi olisi määritetty eri tavalla.

Vinkki: Kun luot perheryhmän Google Playssa, perheenjäsenet voivat tehdä ostoksia Google Playssa perheen maksutavalla. Lue lisää perheryhmän määrittämisestä ja ylläpidosta Google Playssa.