Vahvistuksen vaatiminen ennen ostosta

Ostovahvistuksen tai todennuksen käyttöönotto auttaa estämään luvattomia ostoksia laitteellasi.

Jos olet laittanut vahvistuksen päälle, sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi biometriikalla tai Google-tilisi salasanalla aina, kun teet ostoksen Google Playssa laitteellasi. Tarvittaessa voit vaihtaa tai nollata Google-tilin salasanan.

Biometriikka tarkoittaa mitä tahansa laitteelle tallennettua sormenjälki‑ tai kasvomalleja. Muista, että voit käyttää vahvistukseen kaikkea laitteellesi tallennettua biometriikkaa. Jos jaat laitteesi ja valitset vahvistustavaksi biometriikan, varmista, että hyväksyt kaiken vahvistukseen käytettävälle laitteelle tallennetun biometriikan.

Tärkeää: Ostosten vahvistusasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.

Jos haluat hyväksyä ostoksia Google Assistantilla, lue ohjeet maksutietojen käyttöönottoon.
Ostosten todennus Etelä-Koreassa

Google Playn ostosten todennus auttaa estämään luvattomia ostoksia laitteellasi. Tämä on erityisen tärkeää, jos jaat laitteesi muiden kanssa. Lue alta muutoksista siihen, miten Etelä-Koreassa olevat Google Playn käyttäjät todentavat Google Playn kautta tehdyt ostokset:

• Mobiililaitteella
    • Kun käyt Google Play Kaupassa mobiililaitteella, todennat ostokset Google-tilin salasanan sijaan samalla tavalla (esim. PIN-koodi, kuvio, salasana tai biometriikka), jota käytät laitteen lukituksen avaamiseen.
    • Google Play ‐ostosten todennusasetus koskee yhtä laitetta ja Google-tiliä. Google Playssa voit milloin tahansa muuttaa sitä, miten usein todennus tehdään.
    • Jos laite tukee biometriikkaa (esim. kasvoja tai sormenjälkeä) lukituksen avaamisessa ja jos otat ominaisuuden käyttöön, voit myös vahvistaa ostoksesi Google Playssa millä tahansa laitteelle tallennetulla biometriikalla. Tämä on tärkeää, jos olet tallentanut muiden biometriikkaa laitteen lukituksen avaamiseksi, etkä halua, että sitä voi käyttää ostosten todennukseen. Poista tällöin laitteelta biometriikka, jota et halua käyttää ostosten todennukseen, tai käytä jotain muuta laitteen lukituksen avaustapaa (esim. PIN-koodia, kuviota tai salasanaa) äläkä jaa sitä.
    • Voit lukea Androidin ohjekeskuksesta, miten näytön lukitus otetaan käyttöö Android-laitteella.
  • Verkossa osoitteessa play.google.com
    • Jos haluat todentaa ostoksia ja sovellusasennuksia verkossa osoitteessa play.google.com, sinun on käytettävä kaksivaiheista vahvistusta, joka auttaa suojaamaan tiliäsi. Voit lukea Google-tilien ohjekeskuksesta, miten kaksivaiheinen vahvistus laitetaan päälle. Huomaa, että suojausprotokollien vuoksi joillakin käyttäjillä on ehkä odotusjakso kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton jälkeen ennen kuin he voivat tehdä ostoksia verkossa osoitteessa play.google.com. Voit muuttaa ostosten todennusasetuksia milloin tahansa osoitteessa play.google.com/settings.

Vahvistuksen laittaminen päälle tai pois päältä

Lukuun ottamatta play.google.com-asetuksiasi ja tiettyjä Google Assistantin asetuksia, joita käytetään kaikilla laitteilla, vahvistusasetukset ovat voimassa vain aktiivisella tilillä ja sillä laitteella, jolla otat ne käyttöön. Jos käytät Google-tiliäsi useammalla kuin yhdellä laitteella, seuraavat vaiheet tulee toistaa kaikilla laitteilla. Jos tilejä on useita, toista alla olevat vaiheet kaikilla laitteella käyttämilläsi tileillä.

Vinkki: Voit ehkäistä laitteellasi tehtäviä tahattomia sovellus- ja peliostoksia Perhe-osion ulkopuolella ottamalla ostovahvistuksen käyttöön. 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarkoitetuissa sovelluksissa ja peleissä Google Play vahvistaa käyttäjän uudelleen, ennen kuin hän voi ostaa mitään sovelluksen sisällä. Tämä auttaa varmistamaan, että taloudellisesti vastuullinen henkilö hyväksyy lapsen ostokset.

Vahvistusasetusten muuttaminen mobiililaitteella
  1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Ostovahvistus ja sitten Todennuksen tiheys.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Vahvista muutos.
Google Assistantin vahvistusasetusten muuttaminen
  1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Hey Google, open Assistant settings".
  2. Valitset "Suositut asetukset" ‑kohdasta Sinä ja sitten Maksut.
  3. Laita Maksa Assistantin kautta päälle tai pois päältä.
  4. Laita Vahvista sormenjäljellä tai kasvoilla ja Vahvista Voice Matchilla päälle tai pois päältä.

Katso, miten maksuja voi suorittaa Voice Matchilla.

Chromebookin vahvistusasetusten muuttaminen

Jos käytät Chromebookillasi Play Kauppa ‑sovellusta:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Klikkaa Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa Vahvistusasetukset.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Vinkkejä:

Biometrisen vahvistuksen laittaminen päälle tai pois päältä (tietyillä laitteilla)

Kun biometrinen todennus on päällä, sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi jokaisella ostoksen yhteydessä sormenjäljellä tai kasvoilla.

Tärkeää: Kaikkea laitteellesi tallennettua biometriikkaa voidaan käyttää Google-tilisi kautta tehtyjen ostosten todentamiseen. Pidä tämä mielessä, jos jaat laitteen muiden kanssa.
  1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Ostovahvistus.
  4. Laita biometrinen todennus päälle tai pois päältä seuraamalla ohjeita.
Vinkki: Biometrisen todennuksen laittaminen päälle Google Playssa edellyttää Google-salasanaasi. Jos et muista salasanaasi, siirry tilin palautukseen.
Android TV:n vahvistusasetusten muuttaminen
Vinkki: Tarvitset Google-salasanasi vahvistusasetusten muuttamiseen. Jos et muista salasanaasi, siirry tilin palautukseen.
Vahvistusasetusten muuttaminen osoitteessa play.google.com
Tämä asetus koskee Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia. Vahvistusta vaaditaan kaikille verkossa tehtäville sovellusten etäasennuksille.
  1. Siirry osoitteeseen play.google.com.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvakettasi.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Vahvistussasetukset-kohdasta haluamasi asetus.
  5. Klikkaa Päivitä.
Vinkki: Tarvitset Google-salasanasi vahvistusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.
Google Play Pelien vahvistusasetusten muuttaminen tietokoneella
  1. Avaa Google Play Kirjat tietokoneella .
  2. Valitse yläreunasta pelaajanimesi.
  3. Valitse Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Ostosvahvistus-kohdan vierestä Nollaa.

Mitä vahvistusasetukset tarkoittavat

Ostosten vahvistuksen poistaminen käytöstä voi johtaa luvattomiin ostoksiin. Olet vastuussa kaikista maksuista, mukaan lukien tahattomista ja luvattomista ostoksista.

Vinkkejä:

• Laita ostosten todennus päälle kaikille ostoksille, jotta tilisi pysyy suojattuna.
  • Vahvistusasetukset koskevat vain ostoksia, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta laitteella, jolla asetus on valittu.
  • Vahvistus vaaditaan aina 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarkoitettujen sovellusten ja pelien ostoksille, jotka tehdään Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, vaikka todennusasetuksesi olisi määritetty eri tavalla.
  • Kun luot perheryhmän Google Playssa, perheenjäsenesi voivat käyttää perhetilin maksutapaa ostosten tekemiseen Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Lue ohjeet perheryhmän luomiseen ja hallinnointiin.
Kaikki laitteet muuten kuin osoitteen play.google.com kautta

Seuraavat vahvistustiheyden vaihtoehdot ovat käytettävissä:

• Vahvista kaikki ostokset: Kaikille Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan vahvistus (myös sovellusten sisällä).
  • Vahvista ostokset 30 minuutin välein (vain mobiililaitteella): Vahvistettuasi ostoksen voit jatkaa digitaalisen sisällön ostamista Google Playn laskutusjärjestelmän kautta (ja sovelluksista) 30 minuutin ajan minuutin ajan ilman uutta vahvistusta.
  • Älä koskaan vahvista ostoksia: Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyille ostoksille ei vaadita vahvistusta.
Osoitteessa play.google.com

Nämä asetukset ovat voimassa, kun olet kirjautuneena sisään osoitteessa play.google.com millä tahansa laitteella, ja ne koskevat vain ostoksia, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Nämä asetukset eivät vaikuta vahvistusasetuksiisi osoitteen play.google.com ulkopuolella (esim. mobiililaitteesi Google Play ‑sovelluksessa).

Kaikki osoitteessa play.google.com tehdyt ostokset ja asennetut sovellukset (oletusasetus): Kaikille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan vahvistus, jos teet ostoksen Google-tililläsi osoitteessa play.google.com.

Vain osoitteesta play.google.com asennetut sovellukset: Kun olet kirjautuneena sisään osoitteessa play.google.com, vahvistusta ei vaadita digitaalisen sisällön ostoksille (esimerkiksi maksullinen sisältö ja sovelluksen sisäiset ostokset). Vahvistus vaaditaan sovellusten etäasennuksille Google-tilisi kautta osoitteessa play.google.com.

Vinkkejä:

• Jos laitteillasi on useita käyttäjiä tai haluat estää lapsille suunnatun sisällön ostamisen osoitteesta play.google.com, laita ostosten vahvistaminen päälle.
  • Vahvistusasetukset koskevat vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyjä ostoksia.