Todennuksen tai salasanan vaatiminen ennen ostosta

Voit estää luvattomat ostokset valitsemalla, että kaikki tällä Google Play ‑tilillä ja laitteella tehtävät ostokset (myös sovelluksen sisäiset ostokset) on todennettava. Tämä on erityisen tärkeää, jos laitteella on useita käyttäjiä tai haluat estää ostosten tekemisen lapsille suunnatuissa sovelluksissa. Todennus tarkoittaa sitä, että laitteelle on ennen ostoksen tekemistä syötettävä tiettyjä tietoja, kuten salasana. Voit tarvittaessa vaihtaa tai palauttaa Google-tilin salasanan.

Vinkki: Kun luot perheryhmän Google Playssa, perheenjäsenet voivat tehdä ostoksia Google Playssa perheen maksutavalla. Lue lisää perheryhmän määrittämisestä ja hallinnoinnista Google Playssa

Todennuksen käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Todennusasetukset ovat voimassa vain aktiivisella tilillä ja sillä laitteella, jolla määrität ne. Jos käytät Google-tiliäsi useammalla kuin yhdellä laitteella, seuraavat vaiheet tulee toistaa kaikilla laitteilla. Jos käytät useita tilejä laitteellasi, toista alla olevat vaiheet kaikilla laitteen tileillä.

Todennusasetusten muuttaminen mobiililaitteella

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikkoja sitten Asetukset.
  3. Valitse Vaadi salasana ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Chromebookin todennusasetusten muuttaminen

Huom. Tämä toimii vain, jos käytät Chromebookilla Google Play Kauppa ‑sovellusta. Lue lisää Google Play Kaupan käytöstä Chromebookeilla

Jos käytät Chromebookillasi Play Kauppa ‑sovellusta:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikkoja sitten Asetukset.
  3. Valitse Vaadi salasana ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Sormenjälkitodennuksen määrittäminen (käytettävissä joissain laitteissa)

Jos laitteesi sallii sormenjälkitodennuksen, voit hyväksyä Google Play ‑ostokset skannaamalla sormenjäljen.

Sinulta pyydetään sormenjälkitodennusta vain, jos sovellus edellyttää sitä tai jos olet ottanut todennuksen käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaan.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikkoja sitten Asetukset.
  3. Valitse Sormenjälkitodennus-valintaruutu.
  4. Anna salasana. Salasana pitää syöttää vain, kun sormenjälkitodennus määritetään ensimmäisen kerran.

Huom. Sormenjälkitodennuksen määrittämiseen tarvitaan Google-salasanaasi. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Android TV:n todennusasetusten muuttaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Ostosten valtuutus.
  3. Valitse haluamasi asetus.
  4. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Mitä todennusasetukset tarkoittavat

Kaikille tällä laitteella Google Playn kautta tehdyille ostoksille (oletusasetus): Kaikille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan todennus Google Playssa (myös sovellusten sisällä).

30 minuutin välein: Todennettuasi ostoksen voit jatkaa digitaalisen sisällön ostamista Google Playsta (ja sovelluksista) 30 minuutin ajan ilman uutta todennusta.

Ei koskaan: Ostoksiin ei vaadita todennusta. Todennuksen poistaminen käytöstä voi johtaa luvattomiin ostoksiin. Olet vastuussa kaikista tililläsi tehtävistä ostoksista.

Huom. Tilisi suojaamiseksi ostokset saattavat edellyttää todennusta asetuksista riippumatta.

Ostoksiin vaaditaan todennusta asetuksista riippumatta esimerkiksi sellaisissa sovelluksissa, jotka kehittäjä on tarkoittanut alle 12-vuotiaille käyttäjille. Google Play Kauppa ‑sovelluksessa nämä sovellukset on merkitty tähdellä ja ikäluokalla: 5-vuotiaat ja nuoremmat, 6–8-vuotiaat, 6–12-vuotiaat tai alle 8-vuotiaat.

Todennusta ei vaadita lapsille sopiviksi merkityissä sovelluksissa eikä kaikissa Lapsille-luokan sovelluksissa. Lue lisää Google Playn lapsille sopivista ominaisuuksista. Sisältöarvioihin perustuvaa todennusta ei edellytetä. Sisällön ikärajoituksesta, esim. Kaikki tai Kaikki (yli 10-vuotiaat), ei voi päätellä, onko kehittäjä tarkoittanut sovelluksen tietylle ikäryhmälle. Lue lisää sisällön ikärajoituksista.

Myös muut petosten ehkäisyyn liittyvät syyt saattavat edellyttää todennusta.