Todennuksen tai salasanan vaatiminen ennen ostosta

Voit ehkäistä laitteellasi tehtäviä tahattomia sovellus- ja peliostoksia Perhe-osion ulkopuolella ottamalla todennuksen käyttöön (Perhe-osion sovellukset ja pelit pyytävät todennusta automaattisesti ennen ostamista). Todennus tarkoittaa sitä, että laitteelle on ennen ostoksen tekemistä syötettävä tiettyjä tietoja, kuten salasana. Tarvittaessa voit vaihtaa tai nollata Google-tilisi salasanan.

Todennuksen käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Todennusasetukset ovat voimassa vain aktiivisella tilillä ja sillä laitteella, jolla otat ne käyttöön. Jos käytät Google-tiliäsi useammalla kuin yhdellä laitteella, seuraavat vaiheet tulee toistaa kaikilla laitteilla. Jos käytät useita tilejä laitteellasi, toista alla olevat vaiheet kaikilla laitteen tileillä.

Todennusasetusten muuttaminen mobiililaitteella

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Vaadi salasana ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Chromebookin todennusasetusten muuttaminen

Huom. Tämä toimii vain, jos käytät Google Play Kauppa ‑sovellusta Chromebookilla. Lue lisää Google Play Kaupan käytöstä Chromebookeilla

Jos käytät Chromebookillasi Play Kauppa ‑sovellusta:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Vaadi salasana ennen ostosta.
  4. Valitse haluamasi asetus.
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Sormenjälkitodennuksen määrittäminen (käytettävissä joillain laitteilla)

Jos laitteesi sallii sormenjälkitodennuksen, voit hyväksyä Google Play ‑ostokset skannaamalla sormenjäljen.

Sinulta pyydetään sormenjälkitodennusta vain, jos sovellus edellyttää sitä tai jos olet ottanut todennuksen käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaan.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Ota käyttöön Sormenjälkitodennus.
  4. Lisää salasana. Salasana pitää lisätä vain, kun sormenjälkitodennus määritetään ensimmäisen kerran.

Huom. Tarvitset sormenjälkitodennuksen määrittämiseen Google-salasanasi. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Android TV:n todennusasetusten muuttaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Ostoksen valtuutus.
  3. Valitse haluamasi asetus.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Huom. Tarvitset Google-salasanasi todennusasetusten muuttamiseen. Siirry tilin palautukseen, jos et muista salasanaasi.

Mitä todennusasetukset tarkoittavat

Kaikille tällä laitteella Google Playn kautta tehdyille ostoksille (oletusasetus): Kaikille digitaalisen sisällön ostoksille vaaditaan todennus Google Playssa (myös sovellusten sisällä).

30 minuutin välein: todennettuasi ostoksen voit jatkaa digitaalisen sisällön ostamista Google Playsta (ja sovelluksista) 30 minuutin ajan ilman uutta todennusta.

Ei koskaan: Ostoksiin ei vaadita todennusta. Todennuksen poistaminen käytöstä voi johtaa luvattomiin ostoksiin. Olet vastuussa kaikista maksuista, mukaan lukien tahattomista ja luvattomista ostoksista.

Huom. Todennus vaaditaan aina 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille tarkoitettujen sovellusten ja pelien ostoksille, vaikka todennusasetuksesi olisi määritetty eri tavalla.

Vinkki: Kun luot perheryhmän Google Playssa, perheenjäsenet voivat tehdä ostoksia Google Playssa perheen maksutavalla. Lue lisää perheryhmän luomisesta ja ylläpidosta Google Playssa.