Kræv en adgangskode eller godkendelse ved køb

Du kan hjælpe med at forebygge utilsigtede køb på din enhed i forbindelse med apps og spil, der er tilgængelige uden for sektionen Familie, ved at aktivere godkendelse (apps og spil i sektionen Familie anmoder automatisk om godkendelse før et køb).

Godkendelse betyder, at der skal angives visse oplysninger, f.eks. en adgangskode, på enheden, før der kan foretages et køb. Du kan om nødvendigt skifte eller nulstille adgangskoden til din Google-konto.

Se, hvordan du angiver dine betalingsoplysninger, hvis du vil godkende køb med Google Assistent.

Slå godkendelse til eller fra

Med undtagelse af dine indstillinger for play.google.com og visse indstillinger for Google Assistent, som gælder for flere forskellige enheder, gælder indstillingerne for godkendelse kun for den aktive konto på den enhed, hvor du har tilføjet dem. Hvis du bruger din Google-konto på mere end én enhed, skal du gentage trinene nedenfor på hver enhed. Hvis du bruger flere konti på din enhed, skal du gentage trinene nedenfor for hver konto på enheden.

Skift indstillingerne for godkendelse på din mobilenhed

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på menuen Menu og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Kræv godkendelse ved køb.
  4. Vælg en indstilling.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Bemærk! Hvis du vil ændre indstillingerne for godkendelse, skal du bruge din adgangskode til Google. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse

Skift indstillingerne for godkendelse med Google Assistent
  1. Sig "Hey Google" på din telefon, eller hold knappen Hjem nede.
  2. Tryk på Udforsk nederst til højre .
  3. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav og derefter øverst til højre. Indstillinger.
  4. Tryk på Betalinger under "Dig".
  5. Slå Betal ved hjælp af din Google-assistent til eller fra.
  6. Slå Bekræft med dit fingeraftryk eller ansigt og Bekræft med Voice Match til eller fra.
Skift indstillingerne for godkendelse på din Chromebook

Bemærk! Dette virker kun, hvis du bruger appen Google Play Butik på din Chromebook. Se, hvordan du bruger Google Play Butik på Chromebooks

Hvis du bruger appen Play Butik på din Chromebook:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Klik på menuen Menu og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Godkendelsespræferencer.
  4. Vælg en indstilling.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Bemærk! Hvis du vil ændre indstillingerne for godkendelse, skal du bruge din adgangskode til Google. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse

Konfigurer godkendelse med fingeraftryk (på udvalgte enheder)

Hvis enheden tillader godkendelse med fingeraftryk, kan du godkende køb i Google Play ved at scanne dit fingeraftryk.

Du bliver kun bedt om at godkende med fingeraftryk, hvis appen kræver det, eller hvis du har fulgt vejledningen ovenfor for at kræve godkendelse ved køb.

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på menuen Menu og derefter Indstillinger.
  3. Aktivér Godkendelse med fingeraftryk.
  4. Angiv en adgangskode. Du behøver kun at angive en adgangskode, første gang du konfigurerer godkendelse med fingeraftryk.

Bemærk! Du skal bruge din Google-adgangskode for at konfigurere godkendelse med fingeraftryk. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du gå til kontogendannelse.

Skift indstillingerne for godkendelse i Android TV

Note: To change authentication settings you will need your Google password. Visit account recovery if you don't remember your password.

1. Open the Google Play Store app Google Play.
  2. Select Settings og derefter Purchase authorization.
  3. Choose a setting.
  4. Follow the on-screen instructions.
Skift indstillinger for godkendelse på play.google.com

Denne indstilling gælder kun for køb, der foretages via play.google.com. Der kræves godkendelse ved alle fjerninstallationer af apps via nettet.

1. Gå til play.google.com i din browser.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg en indstilling under Godkendelsespræferencer.
  4. Følg vejledningen.

Bemærk! Hvis du vil ændre indstillingerne for godkendelse, skal du bruge din adgangskode til Google. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, kan du gå til kontogendannelse.

Betydningen af indstillingerne for godkendelse

For alle enheder (undtagen via play.google.com)

Ved alle køb via Google Play på denne enhed (standardindstilling): Der kræves godkendelse for alt digitalt indhold, der købes via Google Play (også i apps).

Hvert 30. minut (kun på mobilenheder): Hver gang du godkender et køb, kan du fortsætte med at købe alle former for digitalt indhold via Google Play (også i apps) de næste 30 minutter uden at skulle godkende igen.

Aldrig: Der kræves aldrig godkendelse i forbindelse med køb.

For play.google.com
Disse indstillinger gælder, når du er logget ind på play.google.com på en hvilken som helst enhed. Disse indstillinger påvirker ikke dine indstillinger for godkendelse uden for play.google.com (f.eks. når du er i Google Play-appen på din mobilenhed).
Tip! Hvis du deler dine enheder med andre eller vil forhindre køb af børnevenligt indhold via play.google.com, er det vigtigt, at du aktiverer godkendelse ved køb.

Alle køb og installationer af apps via play.google.com (standardindstilling): Der kræves godkendelse for alt digitalt indhold, der købes via din Google-konto på play.google.com.

Kun installation af apps via play.google.com: Når du er logget ind på play.google.com, kræves der ikke godkendelse ved køb af digitalt indhold (f.eks. betalingsindhold og køb i appen). Der kræves godkendelse ved fjerninstallation af apps via din Google-konto på play.google.com.

Hvis du deaktiverer godkendelse ved køb, kan det medføre uautoriserede køb. Du påtager dig ansvaret for alle debiteringer, herunder utilsigtede og uautoriserede køb.

Bemærk! Godkendelse er altid påkrævet ved køb af en app eller et spil, der er udviklet til børn under 13 år, også selvom dine indstillinger er anderledes.

Tip! Hvis du opretter en familiegruppe i Google Play, kan dine familiemedlemmer bruge familiens betalingsmetode til at foretage køb via Google Play. Se, hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe i Google Play.