Krev et passord eller autentisering for kjøp

Du kan bidra til å forhindre utilsiktede kjøp i Play Butikk-appen på enheten din ved å slå på autentisering. Autentisering betyr at visse typer informasjon, for eksempel passord, må skrives inn på enheten før du kan kjøpe noe. Hvis du har behov for det, kan du endre eller tilbakestille passordet for Google-kontoen din

Slå autentisering av eller på

Autentiseringsinnstillingene gjelder bare for den aktive kontoen på enheten der du legger dem til. Hvis du bruker Google-kontoen din på mer enn én enhet, må du gjenta trinnene nedenfor for hver enhet. Hvis du bruker flere kontoer på enheten, gjentar du trinnene nedenfor for hver av dem.

Endre autentiseringsinnstillingene på mobilenheten din
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Menyog deretter Innstillinger.
  3. Trykk på Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Chromebook

Merk: Dette fungerer bare hvis du bruker Google Play Butikk-appen på Chromebook. Finn ut mer om hvordan du bruker Google Play-butikken på Chromebook

Sånn gjør du det hvis du bruker Play Butikk-appen på Chromebook:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Klikk på menyen Menyog deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Konfigurer autentisering med fingeravtrykk (på utvalgte enheter)

Hvis enheten din tillater autentisering med fingeravtrykk, kan du godkjenne kjøp på Google Play ved å skanne fingeravtrykket ditt.

Du blir bare bedt om autentisering med fingeravtrykk hvis appen krever det, eller hvis du har fulgt trinnene ovenfor for å kreve autentisering for kjøp.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Menyog deretter Innstillinger.
  3. Merk av for «Autentisering med fingeravtrykk».
  4. Skriv inn et passord. Du trenger bare å skrive inn passordet den første gangen du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk.

Merk: Du må ha Google-passordet ditt når du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Android TV
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Velg Innstillingerog deretter Autorisasjon for kjøp.
  3. Velg en innstilling.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Dette betyr autentiseringsinnstillingene

For alle kjøp via Google Play på denne enheten (standardinnstilling): Det kreves autentisering for hvert kjøp av digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper).

Hvert 30. minutt: Hver gang du autentiserer et kjøp, kan du fortsette å kjøpe alle former for digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper) i 30 minutter før du må autentisere på nytt.

Aldri: Autentisering er ikke nødvendig for kjøp. Hvis du slår av autentisering, kan det føre til uautoriserte kjøp. Du har selv ansvaret for alle belastninger.

Familievennlig innhold: Autentisering er alltid nødvendig for kjøp via Google Play i apper for barn under 12 år.

Tips: Når du oppretter en familie på Google Play, kan familiemedlemmene bruke familiens betalingsmåte for kjøp via Google Play. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer og administrerer en familie på Google Play