Afspeellijsten voor muziek maken en beheren

U kunt nummers, albums en afspeellijsten toevoegen, opnieuw indelen en verwijderen via de Google Play Music-app Google Play Music Icon of de webplayer van Google Play Music (play.google.com/music/). U kunt tot 1000 nummers toevoegen aan een afspeellijst.

Nadat u afspeellijsten heeft gemaakt, zijn deze beschikbaar op het tabblad Afspeellijsten op uw computer en mobiele apparaten wanneer u bent ingelogd bij de Google Play Music-app.

Een afspeellijst maken of toevoegen aan een bestaande afspeellijst

Op uw mobiele apparaat
  1. Open de Play Music-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Menu naast een album, nummer of afspeellijst.
  3. Selecteer Toevoegen aan afspeellijst.
    • Als u een nieuwe afspeellijst wilt maken, tikt u op 'Nieuwe afspeellijst' en voegt u een naam voor uw afspeellijst toe.
    • Als u muziek wilt toevoegen aan een bestaande afspeellijst, selecteert u de naam van de afspeellijst in de lijst.
Op uw computer
  1. Ga naar de webplayer van Google Play Music.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een nummer of album en klik op het menupictogram Menu.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Toevoegen aan afspeellijst.
    • Als u een nieuwe afspeellijst wilt maken, klikt u op 'Nieuwe afspeellijst' en voegt u een naam voor uw afspeellijst toe.
    • Als u muziek wilt toevoegen aan een bestaande afspeellijst, selecteert u de naam van de afspeellijst in de lijst.

U kunt ook een nieuwe afspeellijst toevoegen door op het pictogram 'Toevoegen' Google Play Music Add naast Afspeellijsten op de hoofdnavigatiebalk te klikken.

Nummers of volledige afspeellijsten verplaatsen, opnieuw sorteren of verwijderen

Op uw mobiele apparaat
  1. Open de Play Music-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op Menu Google Play Music Menu icon > Afspeellijsten.
  3. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
    • Als u een nummer wilt verwijderen uit een afspeellijst, tikt u op het pictogram 'Menu' Menu naast het nummer dat u wilt verwijderen en selecteert u Verwijderen.
    • Als u een nummer in een afspeellijst wilt verplaatsen, blijft u de titel van het nummer aanraken en sleept u het naar de gewenste positie.
    • Als u een afspeellijst wilt verwijderen, tikt u op het pictogram 'Menu' Menu van de afspeellijst > Afspeellijst verwijderen.
Op uw computer
  1. Ga naar de webplayer van Google Play Music.
  2. Klik onder Afspeellijsten aan de linkerkant van het scherm op de afspeellijst die u wilt wijzigen.
    • Als u een nummer uit een afspeellijst wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op een nummer. Klik op het menupictogram Menu en selecteer Verwijderen uit afspeellijst.
    • Als u een nummer in een afspeellijst opnieuw wilt indelen, klikt u op het nummer en sleept u het naar de gewenste positie.