Muziekafspeellijsten maken en updaten

U kunt nummers, albums en afspeellijsten toevoegen, opnieuw ordenen en verwijderen via de Google Play Muziek-app of de webplayer van Google Play Muziek. U kunt tot 1000 nummers toevoegen aan een afspeellijst.

Een afspeellijst maken of toevoegen aan een bestaande afspeellijst

Abonnees: abonnees kunnen gekochte nummers, geüploade nummers of nummers uit abonnementen aan afspeellijsten toevoegen.

Niet-abonnees: niet-abonnees kunnen gekochte nummers of geüploade muziek aan afspeellijsten toevoegen.

Op uw mobiele apparaat
  1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Menu > Toevoegen aan afspeellijst naast een album of nummer.
  3. Tik op Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.
Op uw computer

Een nummer of album toevoegen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een nummer of album en selecteer het menupictogram Menu > Toevoegen aan afspeellijst.
  3. Selecteer Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.

Meerdere nummers tegelijkertijd toevoegen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer een nummer.
  3. Houd Ctrl (Windows) of Command (Mac) ingedrukt.
  4. Selecteer de nummers die u wilt toevoegen.
  5. Selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Toevoegen aan afspeellijst boven aan uw scherm.
  6. Selecteer Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.

Een aantal nummers tegelijkertijd toevoegen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer een nummer.
  3. Houd de Shift-toets ingedrukt.
  4. Selecteer het laatste nummer dat u wilt toevoegen.
  5. Selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Toevoegen aan afspeellijst boven aan uw scherm.
  6. Selecteer Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.

Nummers of volledige afspeellijsten verplaatsen, opnieuw sorteren of verwijderen

Op uw mobiele Android-apparaat

Een nummer uit een afspeellijst verwijderen

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
  4. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  5. Tik op het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen uit afspeellijst naast het nummer dat u wilt verwijderen.

Een nummer verplaatsen binnen een afspeellijst

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
  4. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  5. Tik bij het nummer dat u wilt verplaatsen op de regels naast de titel van het nummer en houd deze vast. Vervolgens sleept u deze naar de gewenste positie.

Een afspeellijst verwijderen

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
  4. Tik op het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen naast de afspeellijst die u wilt verwijderen.
Op uw iPhone, iPad of iPod touch

Een nummer uit een afspeellijst verwijderen

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
  4. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  5. Selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Afspeellijst bewerken naast titel van de afspeellijst.
  6. Tik naast het nummer dat u wilt verwijderen op het verwijderpictogram Play Music web delete icon > Verwijderen.

Een nummer verplaatsen binnen een afspeellijst

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
  4. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  5. Selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Afspeellijst bewerken naast titel van de afspeellijst.
  6. Tik bij het nummer dat u wilt verplaatsen op de regels naast de titel van het nummer en houd deze vast. Vervolgens sleept u deze naar de gewenste positie.

Een afspeellijst verwijderen

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
  4. Tik op het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen naast de afspeellijst die u wilt verwijderen.
Op uw computer

Een nummer uit een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek > Afspeellijsten.
  3. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Plaats uw muisaanwijzer op het nummer dat u wilt verwijderen en selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen uit afspeellijst.

Een nummer verplaatsen binnen een afspeellijst

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek > Afspeellijsten.
  3. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer een nummer en sleep het naar de gewenste positie.

Een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek > Afspeellijsten.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Afspeellijst verwijderen.

Uw afspeellijsten zoeken

Op uw mobiele apparaat
  1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek.
  3. Veeg naar het menu 'Afspeellijsten'.
Op uw computer
  1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon > Mijn bibliotheek > Afspeellijsten.