Muziekafspeellijsten maken en updaten

U kunt nummers, albums en afspeellijsten toevoegen, opnieuw indelen en verwijderen via de Google Play Muziek-app of de webplayer van Google Play Muziek. U kunt tot 1000 nummers toevoegen aan een afspeellijst.

Een afspeellijst maken of toevoegen aan een bestaande afspeellijst

Op uw mobiele apparaat
  1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Menu > Toevoegen aan afspeellijst naast een album, nummer of afspeellijst.
  3. Tik op Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.
Op uw computer

Een nummer of album toevoegen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een nummer of album en selecteer het menupictogram Menu > Toevoegen aan afspeellijst.
  3. Selecteer Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.

Meerdere nummers tegelijkertijd toevoegen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer een nummer.
  3. Houd Ctrl (Windows) of Command (Mac) ingedrukt.
  4. Selecteer de nummers die u wilt toevoegen.
  5. Selecteer boven aan uw scherm het menupictogram Music 3-dots menu > Toevoegen aan afspeellijst.
  6. Selecteer Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.

Een aantal nummers tegelijkertijd toevoegen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer een nummer.
  3. Houd de Shift-toets ingedrukt.
  4. Selecteer het laatste nummer dat u wilt toevoegen.
  5. Selecteer boven aan uw scherm het menupictogram Music 3-dots menu > Toevoegen aan afspeellijst.
  6. Selecteer Nieuwe afspeellijst of de naam van een bestaande afspeellijst.

Nummers of volledige afspeellijsten verplaatsen, opnieuw sorteren of verwijderen

Op uw mobiele apparaat

Een nummer uit een afspeellijst verwijderen

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Afspeellijsten.
  3. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Tik op het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen uit afspeellijst naast het nummer dat u wilt verwijderen.

Een nummer verplaatsen binnen een afspeellijst

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Afspeellijsten.
  3. Selecteer de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Blijf de naam aanraken van het nummer dat u wilt verplaatsen, sleep het nummer naar de gewenste positie en zet het daar neer.

Een afspeellijst verwijderen

1. Open de Google Play Muziek-app Google Play Music Icon.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Music Menu icon > Afspeellijsten.
  3. Tik op het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen naast de afspeellijst die u wilt verwijderen.
Op uw computer

Een nummer uit een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon.
  3. Selecteer onder 'Afspeellijsten' de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Plaats uw muisaanwijzer op het nummer dat u wilt verwijderen en selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Verwijderen uit afspeellijst.

Een nummer verplaatsen binnen een afspeellijst

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon.
  3. Selecteer onder 'Afspeellijsten' de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer een nummer en sleep het naar de gewenste positie.

Een afspeellijst verwijderen

1. Ga naar de webplayer van Google Play Muziek.
  2. Selecteer het menupictogram Google Play Music Menu icon.
  3. Selecteer onder 'Afspeellijsten' de afspeellijst die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer het menupictogram Music 3-dots menu > Afspeellijst verwijderen.