Fel: Du har inte använt Google Play Butik-appen på enheten med det här e-postkontot

Felet kan uppstå när du försöker installera en Android-app på

• en dator
  • en Android-enhet som inte är kopplad till ditt Google-konto
  • en enhet som inte är kompatibel.

Felsökning

Meddela oss om vad du vill göra genom att välja något av alternativen nedan.

Jag försöker installera en app på min Android-enhet via datorn

Länka Google-kontot till telefonen eller surfplattan

Viktigt! De flesta appar från Play Butik kan inte installeras på andra datorer än vissa Chromebook-enheter.

1. Öppna Google Play på datorn.
  2. Klicka på profilbilden uppe till höger.
  3. Om du inte är inloggad på rätt konto klickar du på Logga ut och loggar sedan in igen med rätt konto.
  4. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
    • Ny enhet: Om enheten är ny loggar du in med Google-kontot.
    • På en enhet där du tidigare har lagt till appar:
  5. Sök efter appen som du vill installera på enheten.
  6. Tryck på Installera.
  7. När du har installerat appen länkas telefonen eller surfplattan till Google-kontot. Inom några minuter kan du installera appar på enheten via datorn.

Använda en Kindle

Det går inte att installera appar från Google Play på Kindle-enheter. Besök istället den appbutik som rekommenderas för din enhet, som Amazon Appstore för Kindle.

Jag försöker installera en app på en dator

Appar från Google Play kan inte installeras på de flesta datorer (förutom på vissa Chromebook som kör Google Play Butik Besök i stället den appbutik som rekommenderas för din enhet:

Jag försöker installera en app på en enhet som inte är en Android-enhet (iPhone, iPad etc.)

Det går bara att installera appar från Google Play på Android-enheter. Besök i stället den appbutik som rekommenderas för din enhet:

Ytterligare felsökning

Om problemet kvarstår testar du följande:

Använder du ett konto på jobbet eller i skolan?

Om du använder ett Google-konto för en skola eller ett företag går det eventuellt inte att installera appar från Google Play på enheten via datorn.

Du kan fortfarande hämta appar med hjälp av appen Google Play Butik.