Følgende feilmelding vises: «Du har ikke brukt Google Play Butikk-appen på enheten din med denne e-postkontoen.»

Denne feilmeldingen vises vanligvis når du bruker datamaskinen din til å laste ned en app på Google Play (play.google.com) for en ny enhet.

Før du kan handle på Google Play fra datamaskinen, må du koble Google-kontoen din til Android-enheten. For å koble Google-kontoen til Android-enheten din logger du på Google Play Butikk-appen på enheten og laster ned en app.

Trinn 1: Logg på Google Play Butikk-appen

1. Sjekk at Android-enheten din har Google Play Butikk-appen forhåndsinstallert Google Play Store.
  2. Logg på med den samme kontoen som du bruker på datamaskinen din (play.google.com).

Merk: Play Butikk-appen fungerer ikke på iPhone, iPad eller Kindle.

Trinn 2: Last ned appen på enheten din

Last ned en app når du er logget på Play Butikk-appen. Når du har lastet ned en app, blir enheten tilknyttet Google-kontoen din.

Etter noen få minutter kan du laste ned apper på enheten din med datamaskinen (play.google.com).

Trinn 3: Fjern appdataene dine

Hvis du ser feilmeldingen etter at du har logget på Google Play Butikk-appen Google Play Store og lastet ned en app, kan du fjerne appdataene dine.

1. Åpne hovedmenyen for Innstillinger på enheten.
  2. Velg Apper eller Appbehandler. (Dette kan variere avhengig av hvilken enhet du har.)
  3. Velg Google Play Butikk Google Play Store.
  4. Trykk på Fjern data

Annen feilsøking

Hvis du vil laste ned apper via datamaskinen din, må du bruke den samme Google-kontoen på datamaskinen og enheten.

Sånn sjekker du hvilken konto du bruker på Google Play.

På Android-enheter

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play Store.
  2. Trykk på Meny-ikonet Google Play Store Menu Icon.
  3. Kontoen din vises øverst i appens hovedmeny.
    • Hvis du vil bytte konto, trykker du på rullegardinpilen Selector og velger en annen konto.

På datamaskiner

1. Gå til play.google.com.
  2. Hvis du allerede er pålogget, klikker du på profilbildet øverst til høyre på skjermen for å se hvilken konto du bruker.
    • Hvis du ser en Logg på-knapp øverst i høyre hjørne på skjermen, klikker du på den for å logge på kontoen din.
Sjekk om du bruker en eldre versjon av Android

Hvis enheten din kjører Android 1.5 (Cupcake), kan du kanskje ikke laste ned apper til enheten din via datamaskinen. Du kan bruke Google Play Butikk-appen Google Play Store på enheten din for å finne apper.

Sånn finner du ut hvilken Android-versjon du har:

1. Åpne hovedmenyen for Innstillinger på enheten.
  2. Rull ned og velg Om telefonen eller Om nettbrettet (avhengig av hvilken enhet du har, kan dette ligge under «System»).
  3. Versjonen din er oppført under «Android-versjon».
Bruker du en jobb- eller en skolekonto?

Hvis du bruker en Google Apps-konto for en bedrift eller skole som ikke har oppgradert til den nye Google Apps-infrastrukturen, kan du ikke laste ned Google Play-apper til enheten din via datamaskinen.

Du kan fortsatt bruke Google Play Butikk-appen på enheten din til å laste ned apper.