Følgende feilmelding vises: «Du har ikke brukt Google Play Butikk-appen på enheten din med denne e-postkontoen.»

Vanligvis vises denne meldingen når du bruker datamaskinen din til å laste ned en app på Google Play (play.google.com) for en ny enhet.

Før du kan handle på Google Play fra datamaskinen, må du koble Google-kontoen din til Android-enheten. For å koble Google-kontoen til Android-enheten din logger du på Google Play Butikk-appen på enheten og laster ned en app.

1. Logg på Google Play Store Google Play Butikk-appen på Android-enheten din

For å laste ned apper på Google Play trenger du en Android-enhet som har Google Play Store Google Play Butikk-appen forhåndsinstallert.

Merk: Google Play Store Play Butikk-appen fungerer ikke på iPhone, iPad eller Kindle. Se om enheten er kompatibel med Play Butikk-appen.

2. Last ned en app på enheten din

Åpne Google Play Store Play Butikk-appen og last ned en app. Etter at du har lastet ned en app, knyttes enheten til Google-kontoen din.

Etter noen få minutter kan du laste ned apper på enheten din med datamaskinen (play.google.com). Sørg for at du er logget på Google Play med Google-kontoen du bruker på Android-enheten din.

Feilmeldingen vises fortsatt

Hvis du er logget på Google Play Store Google Play Butikk-appen på enheten din og har lastet ned en app, men fortsatt ser feilmeldingen, kan du slette appdataene.

1. Åpne Innstillinger-hovedmenyen på enheten.
  2. Velg Apper eller Appbehandler. (Dette kan variere avhengig av hvilken enhet du har.)
  3. Velg Google Play Store Google Play Butikk.
  4. Trykk på Slett data

Feilsøking

Sjekk om du er logget på samme konto

For å laste ned apper med datamaskinen din, må du bruke den samme Google-kontoen på datamaskinen (play.google.com) og enheten din.

Slik kan du kan se hvilken konto du bruker på Google Play.

Fra en Android-enhet

1. Åpne Google Play Store Google Play Butikk-appen.
  2. Trykk på Google Play Store Play Butikk-ikonet.
  3. Kontoen din vises øverst i appens hovedmeny.
    • For å bytte konto, trykker du på Selector rullegardinpilen og velger en annen konto.

Fra en datamaskin

1. Gå til play.google.com.
  2. Hvis du allerede er pålogget, klikker du på profilbildet øverst til høyre på siden for å vise hvilken konto du bruker.
    • Hvis du ser en Logg på-knapp øverst i høyre hjørne på siden, klikker du på den for å logge på kontoen din.
Sjekk om du bruker en eldre versjon av Android

Hvis enheten din kjører Android 1.5 (Cupcake), er det ikke sikkert du kan laste ned apper til enheten din fra datamaskinen (play.google.com). Du kan bruke Google Play Store Google Play Butikk-appen på enheten din for å finne apper.

Slik finner du ut hvilken Android-versjon du har.

1. Åpne Innstillinger-hovedmenyen på enheten.
  2. Rull ned og velg Om telefonen eller Om nettbrettet (avhengig av hvilken enhet du har, kan dette ligge under «System»).
  3. Versjonen din er oppført under «Android-versjon».
Bruker du en jobb- eller en skolekonto?

Hvis du bruker en Google Apps-konto for en bedrift eller skole som ikke har oppdatert til den nye Google Apps-infrastrukturen, kan du ikke laste ned Google Play-apper til enheten din fra datamaskinen.

Du kan fortsatt bruke Google Play Store Google Play Butikk-appen på enheten din til å laste ned apper.