Kontakt utviklere av Android-apper

Tredjepartsutviklere – ikke Google – lager de fleste appene på Google Play. Utviklerne har ansvar for å tilby hjelp i tilknytning til appene sine og sørge for at de fungerer som de skal. Utviklerne er de eneste som kan løse problemer i appen. Kontakt apputvikleren i disse tilfellene:

• En app du har lastet ned, fungerer ikke.
  • Et abonnement eller kjøp i en app er ikke levert, fungerer ikke, eller er ikke som forventet.
  • Du vil ha refusjon for et kjøp eller abonnement i appen som ikke var tilgjengelig gjennom Be om refusjon.
  • Du har problemer med å hente eller tilbakestille fremgangen din eller lagre en fil i en app eller et spill.
  • Du vil finne ut mer om hvordan du bruker en bestemt app eller et bestemt spill.

Finn kontaktinformasjon for apputviklere

På Android-mobilenheter

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Bla gjennom eller søk etter appen.
  3. Trykk på appen for å åpne detaljsiden.
  4. Trykk på Utviklerens kontaktinformasjon.
  5. Rull ned for å se gjennom den oppførte kontaktinformasjonen.

På Android TV

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Bla gjennom eller søk etter appen.
  3. Finn og velg appen fra søkeresultatene.
  4. Velg Fullstendig beskrivelse.

Informasjon du må oppgi når du kontakter utvikleren

Når du kontakter utvikleren, må du oppgi følgende:

• Navnet på appen du bruker. Dette kan for eksempel være «Facebook», «Clash of Clans» eller «Candy Crush».
  • Problemet. For eksempel «Kjøpet i appen gikk ikke gjennom» eller «Appen fungerer ikke som den skal når jeg åpner den».
  • Hva du forventer av hjelp. Du kan for eksempel si at du vil ha hjelp fra utvikleren til å løse problemet, eller at du vil ha refundert kjøpet.

Dette kan du forvente når du kontakter apputviklere

Du kan forvente høflige og profesjonelle svar når du kontakter utviklere om eventuelle problemer. Hvis du sender en henvendelse om en vare du har kjøpt, kan du forvente et svar innen tre virkedager.

Når du har vært i kontakt med utvikleren, kan du legge ut en offentlig anmeldelse av appen i Play-butikken. Du kan skrive om hvordan du opplevde kontakten med utvikleren, for å gi tilbakemelding både til utvikleren selv og til andre Play-brukere.

Legg ut en offentlig anmeldelse

Sånn legger du ut anmeldelser i Play-butikken

Ved bruk av Play Butikk-appen på Android-enheter eller Chromebook

1. Åpne Google Play-butikken Google Play.
  2. Bla gjennom eller søk etter appen du vil anmelde.
  3. Finn og velg appen for å åpne detaljsiden.
  4. Bla nedover til du kommer til Anmeldelser-delen.
  5. Velg antall stjerner.
  6. Trykk på Send.
  7. Gi tilbakemelding, og skriv en kort anmeldelse.
  8. Trykk på Fullfør.

I nettlesere på datamaskiner

1. Gå til play.google.com.
  2. Finn appen du vil anmelde.
  3. Velg appen for å åpne detaljsiden.
  4. Rull nedover, og klikk på Skriv en anmeldelse Skriv en anmeldelse.
  5. Velg hvor mange stjerner du vil gi, og skriv anmeldelsen.
  6. Klikk på Send inn.

Merk: Du kan bare anmelde apper du har lastet ned og installert. Når du laster ned apper, knyttes de til Google-kontoen din. Hvis du har lastet ned en app, men ikke ser noe alternativ om å skrive en anmeldelse, bør du sjekke at du er logget på riktig konto