Contact opnemen met de ontwikkelaar van een Android-app

De meeste apps in de Play Store worden gemaakt door externe ontwikkelaars, niet door Google. De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van hun apps en voor de goede werking ervan voor gebruikers. Neem in de volgende gevallen contact op met een app-ontwikkelaar:

• Een app die u heeft gedownload, werkt niet.
  • Een in-app-aankoop is niet geleverd, werkt niet, of is niet wat u had verwacht.
  • U meer wilt weten over hoe u een app of game kunt gebruiken.

Contactgegevens van de ontwikkelaar van een app vinden

Op mobiele Android-apparaten

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Browse of zoek naar de app.
  3. Tik op de app om de detailpagina te openen.
  4. Tik op Contactgegevens van ontwikkelaar.
  5. Scroll omlaag om de contactgegevens te controleren.

Op Android TV

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Browse of zoek naar de app.
  3. Selecteer de app in uw zoekresultaten.
  4. Selecteer Volledige beschrijving.

Wat u moet vermelden wanneer u contact opneemt met de ontwikkelaar

Wanneer u contact opneemt met de ontwikkelaar, vermeldt u het volgende:

• De app die u gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn 'Facebook', 'Clash of Clans' of 'Candy Crush'.
  • Het probleem dat u ondervindt. Zoals 'Mijn in-app-aankoop is niet geleverd' of 'De app werkt niet goed wanneer ik deze open'.
  • Het antwoord dat u verwacht. Vermeld bijvoorbeeld of u hulp wilt om het probleem op te lossen of een teruggave wilt voor uw aankoop.

Wat u kunt verwachten wanneer u contact opneemt met een app-ontwikkelaar

U kunt een beleefde en professionele reactie verwachten wanneer u contact opneemt met een ontwikkelaar over een probleem. Als uw vraag gaat over een probleem met een aankoop die u heeft gedaan, kunt u binnen drie werkdagen een antwoord verwachten.

Nadat u contact heeft opgenomen met de ontwikkelaar, kunt u een openbare review van de app plaatsen op de Play Store. Vermeld ook uw ervaring met de ondersteuning van de ontwikkelaar om feedback aan de ontwikkelaar te geven en andere gebruikers van Google Play te informeren.

Een openbare review achterlaten voor ontwikkelaars

Ga als volgt te werk om een review achter te laten in de Play Store

Via de Play Store-app op uw Android-apparaat of Chromebook

1. Open de Google Play Store Google Play.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor u een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll omlaag naar het reviewgedeelte.
  5. Selecteer het aantal sterren.
  6. Tik op Verzenden.
  7. Geef feedback en schrijf een korte review.
  8. Tik op Voltooien.

Via een webbrowser op uw computer

1. Ga naar play.google.com.
  2. Zoek de app waarvoor u een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll omlaag en klik op Een review schrijven Een review schrijven.
  5. Geef uw sterbeoordeling en schrijf uw review.
  6. Klik op Verzenden.

Opmerking: U kunt alleen reviews schrijven voor apps die u eerder heeft gedownload en geïnstalleerd. Wanneer u een app downloadt, wordt deze aan uw Google-account gelinkt. Als u de app heeft gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een review te schrijven, controleert u of u bent ingelogd op het juiste account