Google Apper
Hovedmeny

Installer apper på nytt, og slå apper på igjen

Når du laster ned apper på Google Play, knyttes appene til Google-kontoen din. Dette betyr at du kan installere apper på nytt på nye eller tilbakestilte enheter. Apper du har betalt for, kan installeres på nytt uten at du behøver å betale for dem igjen.

Du kan også slå på igjen apper du har slått av. Du har kanskje gjort dette før for å skjule apper som var forhåndsinstallert på enheten.

Installer apper på nytt, og slå apper på igjen

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play Store.
  2. Trykk på menyen Google Play Store Menu Icon > Mine apper og spill > Alle.
  3. Trykk på appen du vil installere på nytt.
  4. Trykk på Installer eller Slå på.

Forskjellen mellom å installere på nytt og slå på igjen

Det finnes to metoder for hvordan du kan legge til apper på nytt på enheten, avhengig av om du lastet ned de aktuelle appene eller om de var forhåndsinstallert:

• Installer nedlastede apper på nytt: Når du laster ned apper på Google Play, knyttes de til Google-kontoen din. Dette betyr at du kan installere nedlastede apper på nytt, hvis du kjøper en ny enhet eller tilbakestiller enheten du har nå – uten å måtte kjøpe appene igjen.
  • Slå på forhåndsinstallerte apper på nytt: Hvis en app er forhåndsinstallert på enheten, kan du slå den av. Da skjules appen på enheten din. Hvis du senere bestemmer deg for å bruke appen, kan du slå den på igjen.

Finner ingen tidligere kjøpte eller nedlastede apper

Du skal kunne installere nedlastede apper på nytt – uten å måtte kjøpe dem igjen. Hvis du ikke finner en app du har kjøpt tidligere, eller hvis du blir bedt om å kjøpe den på nytt, må du sørge for at du er logget på den samme kontoen du opprinnelig brukte da du kjøpte appen:

På Android-mobilenheter

1. Åpne Google Play Butikk-appen Play Store.
  2. Trykk på menyikonet Google Play Store Menu Icon for å se hvilken konto du bruker for øyeblikket.
  3. Hvis du vil bytte konto, trykker du på rullegardinpilen Selector og velger en annen konto.

På Android TV

Mange apper oppdateres automatisk på Android TV. Hvis du ser apper under «Oppdateringer» i Play-butikken, må du godkjenne disse oppdateringene enkeltvis.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play Butikk.
  2. Gå til høyre i «Oppdateringer»-raden for å se apper med tilgjengelige oppdateringer.
  3. Velg individuelle apper, og trykk på Oppdater.
  4. Velg Oppdater alle for å oppdatere alle appene. For individuelle apper finner du den bestemte appen du vil oppdatere, og velger Oppdater.

Avinstaller apper

Du kan når som helst fjerne apper du installerer på nytt eller slår på igjen. Gå til avinstaller, slå av og slett apper for mer informasjon.