Ouderlijk toezicht instellen op Google Play

Als je ouderlijk toezicht instelt op een Android-apparaat, kun je op basis van leeftijd beperken welke content kan worden gedownload of gekocht op dat apparaat. Maar de instellingen voor aankoopgoedkeuring zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Ouderlijk toezicht instellen

Belangrijk: Met ouderlijk toezicht kun je niet voorkomen dat beperkte content wordt bekeken als zoekresultaat of via een rechtstreekse link.

Voor gezinsleden die hun eigen account beheren

Hoe ouderlijk toezicht voor Google Play werkt

• Ouderlijk toezicht is alleen van toepassing op het Android-apparaat waarop je dat hebt toegevoegd. Als je ouderlijk toezicht op een ander apparaat wilt zetten, voer je de onderstaande stappen ook uit op dat andere apparaat.
  • Als een apparaat meerdere gebruikers heeft, kun je per persoon verschillende soorten ouderlijk toezicht instellen.
  • De persoon die het ouderlijk toezicht instelt, maakt een pincode die moet worden ingevuld om de instellingen voor ouderlijk toezicht te verwijderen of te wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Ouderlijk toezicht.
  4. Zet Ouderlijk toezicht aan.
  5. Maak een pincode die je kind niet kent om ouderlijk toezicht te beveiligen.
  6. Selecteer het type content dat je wilt filteren.
  7. Kies hoe je wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Voor gezinsleden met een account dat wordt beheerd met Family Link
Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Als het Google-account van je kind wordt beheerd met Family Link, kun je ouderlijk toezicht voor het kind instellen.

Hoe ouderlijk toezicht voor Google Play werkt

• Ouderlijk toezicht werkt op Android-apparaten waarop je kind is ingelogd op hun Google-account.
  • Ouders in de gezinsgroep moeten het wachtwoord van hun eigen Google-account gebruiken om de instellingen voor ouderlijk toezicht voor hun kind in te stellen of te wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan Google Play.
  4. Tik op het type content dat je wilt filteren.
  5. Kies hoe je wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Mogelijke problemen met ouderlijk toezicht oplossen

Als je problemen ondervindt met je pincode of updates of als er onjuiste classificaties worden getoond op je apparaat, kun je deze opties verkennen:

Ik ben mijn pincode vergeten
Belangrijk: Als je je pincode opnieuw wilt instellen, moet je de instellingen van je Play Store-app wissen. Voordat je deze stappen volgt, kun je het beste al je huidige instellingen noteren zodat je ze opnieuw kunt instellen.

Als je de pincode bent vergeten die je tijdens het instellen van ouderlijk toezicht hebt gemaakt, volg je de onderstaande instructies om deze opnieuw in te stellen.

1. Open de app Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de Google Play Store.
  4. Tik op Opslag en dan Gegevens wissen of Opslag wissen.
  5. Hiermee worden je ouderlijk toezicht en pincode gereset.
  6. Als je de Play Store-app weer opent en ouderlijk toezicht toevoegt, kun je een nieuwe pincode instellen.
Mijn app of game wordt niet geopend

Als je ouderlijk toezicht hebt ingesteld voor apps en games en een van je apps kan niet worden geüpdatet, kan het zijn dat de nieuwe versie van de app een hogere classificatie heeft dan de versie op je apparaat.

Als de nieuwe versie van de app een hogere classificatie heeft dan door je ouderlijk toezicht wordt toegestaan, word je niet gevraagd de app te updaten.

Als je de app wilt updaten, moet je de instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigen, zodat een hogere classificatie wordt toegestaan.

Tip: Je kunt het ouderlijk toezicht even uitzetten om de app te updaten en het toezicht vervolgens weer aan te zetten.
De content op het apparaat van mijn kind voldoet niet aan de classificatie die ik heb ingesteld

Jij en je kind kunnen nog steeds apps en games zien die zijn gedownload voordat het ouderlijk toezicht werd toegevoegd (zelfs als deze apps en games niet voldoen aan de classificatie die je hebt ingesteld). Als je via Family Link toezicht op het account van je kind houdt, kun je deze apps blokkeren op de Android-apparaten van je kind.

Hoe ouderlijk toezicht werkt

Je kunt ouderlijk toezicht instellen voor apps, games en andere digitale content. Lees de onderstaande gedeelten voor meer informatie over hoe ouderlijk toezicht werkt binnen elk type content.

Tip: Ouderlijk toezicht voor elk type content is niet in alle landen beschikbaar. Als je naar een land reist waar deze functie niet beschikbaar is, werkt deze misschien niet totdat je weer thuis bent.

Ouderlijk toezicht instellen voor apps en games

Je kunt apps en games op een Android-apparaat beperken door ouderlijk toezicht te gebruiken. Hiermee kun je de hoogste contentclassificatie kiezen die je voor downloads en aankopen wilt toestaan.

Je kunt nog wel steeds apps en games buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je naar de app of game gaat via een rechtstreekse link naar de pagina van de app of game.

Hoe ouderlijk toezicht werkt voor games in Play Games

Met ouderlijk toezicht wordt niet gewijzigd welke games je in de Play Games-app te zien krijgt, inclusief de games die je hebt gekocht en aanbevolen games.

Als je een game probeert te installeren via de Play Games-app, word je omgeleid naar de Play Store-app. Hier kan de toegang worden geweigerd als gevolg van je instellingen voor ouderlijk toezicht.

Tip: Jij en je kind kunnen nog steeds apps en games zien die zijn gedownload voordat het ouderlijk toezicht werd toegevoegd (zelfs als deze apps en games niet voldoen aan de classificatie die je hebt ingesteld). Als je via Family Link toezicht op het account van je kind houdt, kun je deze apps blokkeren op de Android-apparaten van je kind.

Ouderlijk toezicht instellen voor films

Je kunt films op een Android-apparaat beperken door ouderlijk toezicht in te stellen. Hiermee kun je de hoogste classificatie kiezen die je voor huren, kopen en afspelen wilt toestaan.

Je kunt nog wel steeds films buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je naar de film gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Films die vanwege ouderlijk toezicht worden beperkt, zijn niet zichtbaar in de Play Store-app of in de Google TV-app, zelfs niet als je ze al hebt gehuurd of gekocht.

Je kunt ouderlijk toezicht uitzetten om ervoor te zorgen dat deze films weer worden weergegeven.

Ouderlijk toezicht instellen voor tv

Je kunt tv-programma's op een Android-apparaat beperken door ouderlijk toezicht te gebruiken. Hiermee kun je de hoogste classificatie kiezen die je voor kopen en afspelen wilt toestaan.

Je kunt misschien nog wel tv-programma's buiten ons filter bekijken als je zoekt of als je naar het tv-programma gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Tv-programma's die vanwege ouderlijk toezicht worden beperkt, zijn niet zichtbaar in de Play Store-app of in de GoogleTV-app, zelfs niet als je ze al hebt gekocht.

Je kunt ouderlijk toezicht uitzetten als je die tv-programma's weer zichtbaar wilt maken.

Ouderlijk toezicht instellen voor boeken

Als je ouderlijk toezicht instelt voor boeken, kun je de meeste expliciet erotische boeken in de Play Store-app en de Play Boeken-app niet meer lezen of kopen.

Je kunt echter nog steeds boeken buiten je filter te zien krijgen als je zoekt of als je erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Je kunt ouderlijk toezicht uitzetten om ervoor te zorgen dat deze boeken weer worden weergegeven.

Hoewel met het instellen van ouderlijk toezicht niet alle boeken met expliciete erotische content in Google Play worden geblokkeerd, kun je op deze manier wel de meeste content voor volwassenen vermijden.