Ouderlijk toezicht instellen op Google Play

Wanneer u ouderlijk toezicht inschakelt, kunt u beperken welke content kan worden gedownload of gekocht op Google Play, op basis van volwassenheidsniveau.

Ouderlijk toezicht instellen

Voor gezinsleden van dertien jaar en ouder

Hoe ouderlijk toezicht voor Google Play werkt

• Ouderlijk toezicht is alleen van toepassing op het Android-apparaat waarop u het heeft toegevoegd. Als u ouderlijk toezicht wilt toevoegen op een ander apparaat, voert u onderstaande stappen ook uit op de andere apparaten.
  • Als u meerdere gebruikers op een apparaat heeft, kunt u verschillende soorten ouderlijk toezicht instellen voor elke persoon.
  • De persoon die het ouderlijk toezicht instelt, maakt een pincode die moet worden ingevoerd om de instellingen voor ouderlijk toezicht te verwijderen of te wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen

1. Open de Play Store-app Google Play op het apparaat waarop u ouderlijk toezicht wilt instellen.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Ouderlijk toezicht.
  3. Zet 'Ouderlijk toezicht' op Aan.
  4. Maak een pincode. Hiermee voorkomt u dat mensen die de pincode niet kennen, de instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigen. Als u ouderlijk toezicht instelt op het apparaat van uw kind, kiest u een pincode die het kind nog niet kent.
  5. Tik op het type content dat u wilt filteren.
  6. Kies hoe u wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Nadat u ouderlijk toezicht heeft ingesteld, kunt u deze functie in- of uitschakelen. Wanneer u het weer inschakelt en een nieuwe pincode maakt, worden uw oude instellingen weer gebruikt. Zo kunt u een apparaat delen met mensen die geen ouderlijk toezicht nodig hebben.

Voor gezinsleden jonger dan dertien jaar

Als u een Google-account heeft gemaakt voor een kind jonger dan dertien jaar, kunt u ouderlijk toezicht instellen voor het kind.

Hoe ouderlijk toezicht voor Google Play werkt

• Ouderlijk toezicht werkt op Android-apparaten waarop uw kind is ingelogd op zijn Google-account.
  • Ouders in de gezinsgroep moeten het wachtwoord van hun eigen Google-account gebruiken om de instellingen voor ouderlijk toezicht voor hun kind in te stellen of te wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer uw kind.
  3. Tik op de kaart Instellingen op Instellingen beheren en vervolgens Beperkingen op content voor volwassenen.
  4. Tik op het type content dat u wilt filteren.
  5. Kies hoe u wilt filteren of de toegang wilt beperken.

Opmerking: Met ouderlijk toezicht kunt u niet voorkomen dat beperkte content wordt bekeken als zoekresultaat of via een rechtstreekse link.

Hoe ouderlijk toezicht werkt

De manier waarop ouderlijk toezicht werkt, varieert voor apps en games, muziek, films, tv en boeken. Lees de onderstaande gedeelten voor meer informatie.

Opmerking: Ouderlijk toezicht voor elk type content is niet in alle landen beschikbaar. Als u naar een land reist waar deze functie niet beschikbaar is, werkt deze mogelijk niet totdat u weer thuis bent.

Apps en games

Wanneer u ouderlijk toezicht instelt voor apps en games, kunt u de hoogste contentclassificatie kiezen die u voor het downloaden en kopen wilt toestaan.

U kunt echter nog steeds apps en games buiten uw filter te zien krijgen als u zoekt of als u erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina van de app.

Opmerking: U kunt nog steeds alle apps en games bekijken die u heeft gedownload voordat u ouderlijk toezicht toevoegde, zelfs als ze niet voldoen aan de classificatie die u heeft ingesteld.

Hoe ouderlijk toezicht werkt voor games in Play Games

Met ouderlijk toezicht wordt niet gewijzigd welke games u in de Play Games-app te zien krijgt, inclusief de games die u heeft gekocht en aanbevolen games.

Als u een game probeert te installeren via de Play Games-app, wordt u omgeleid naar de Play Store-app. Hier kan de toegang worden geweigerd als gevolg van uw instellingen voor ouderlijk toezicht.

Films

Wanneer u ouderlijk toezicht instelt voor films, kunt u de hoogste classificatie kiezen die u voor het huren, kopen en afspelen wilt toestaan.

U kunt echter nog steeds films buiten uw filter te zien krijgen als u zoekt of als u erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Als films zijn beperkt vanwege ouderlijk toezicht, worden deze niet weergegeven in de Play Store-app of in de Play Films-app, zelfs als u ze al heeft gehuurd of gekocht.

U kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze films weer worden weergegeven.

Tv

Wanneer u ouderlijk toezicht inschakelt voor tv-programma's, kunt u de hoogste classificatie kiezen die u voor het kopen en afspelen wilt toestaan.

U kunt echter nog steeds tv-programma's buiten uw filter te zien krijgen als u zoekt of als u erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Als tv-programma's zijn beperkt vanwege ouderlijk toezicht, worden deze niet weergegeven in de Play Store-app of in de Play Films-app, zelfs als u ze al heeft gehuurd of gekocht.

U kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze tv-programma's weer worden weergegeven.

Boeken

Wanneer u ouderlijk toezicht instelt voor boeken, kunt u de meeste seksueel expliciete boeken in de Play Store-app en de Play Boeken-app niet meer lezen of kopen.

U kunt echter nog steeds boeken buiten uw filter te zien krijgen als u zoekt of als u erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

U kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze boeken weer worden weergegeven.

Hoewel met het instellen van ouderlijk toezicht niet alle boeken met seksueel expliciete content in Google Play worden geblokkeerd, kunt u op deze manier wel de meeste content voor volwassenen vermijden.

Muziek

Wanneer u ouderlijk toezicht instelt voor muziek, kunt u geen muziek kopen die door contentleveranciers zijn gemarkeerd als expliciet.

U kunt echter nog steeds muziek buiten uw filter te zien krijgen als u zoekt of als u erheen gaat via een rechtstreekse link naar de pagina met de content.

Ouderlijk toezicht voor muziek is alleen van toepassing op de Play Store-app. Met ouderlijk toezicht wordt de muziek die in de Play Muziek-app wordt weergegeven, niet gewijzigd, inclusief gekochte muziek, geüploade muziek en abonnementsnummers.

Problemen oplossen

Ik ben mijn pincode vergeten

Als u de pincode bent vergeten die u tijdens het instellen van ouderlijk toezicht heeft gemaakt, volgt u de onderstaande instructies om deze opnieuw in te stellen.

Belangrijk: Als u uw pincode opnieuw wilt instellen, moet u de instellingen van uw Play Store-app wissen. Voordat u deze stappen volgt, moet u al uw huidige instellingen noteren zodat u ze opnieuw kunt instellen.

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op de Google Play Store.
  4. Tik op Opslagruimte en vervolgens Gegevens wissen.
  5. Hiermee worden uw instellingen en pincode voor ouderlijk toezicht gereset.
  6. Wanneer u de Play Store-app weer opent en ouderlijk toezicht toevoegt, kunt u een nieuwe pincode instellen.
Mijn app of game kan niet worden geüpdatet

Als u ouderlijk toezicht heeft ingesteld voor apps en games en een van uw apps kan niet worden geüpdatet, kan het zijn dat de nieuwe versie van de app een hogere classificatie heeft dan de versie op uw apparaat.

Als de nieuwe versie van de app een hogere classificatie heeft dan door uw ouderlijk toezicht wordt toegestaan, wordt u niet gevraagd de app te updaten.

Als u de app wilt updaten, moet u de instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigen, zodat een hogere classificatie wordt toegestaan.

Tip: U kunt ouderlijk toezicht uitschakelen om de app te updaten en ouderlijk toezicht daarna weer inschakelen.