Konfigurer foreldrekontroll på Google Play

Når du slår på foreldrekontroll, kan du begrense hvilket innhold som kan lastes ned eller kjøpes fra Google Play, basert på modenhetsnivå.

Konfigurer foreldrekontroll

For familiemedlemmer som administrerer sine egne kontoer

Sånn fungerer foreldrekontroll i Google Play

• Foreldrekontrollen gjelder bare for Android-enheten du har lagt den til på. Du kan legge til foreldrekontroll på andre enheter ved å gjenta trinnene nedenfor på de aktuelle enhetene.
  • Hvis flere personer bruker samme enhet, kan du konfigurere ulik foreldrekontroll for hver person.
  • Personen som konfigurerer foreldrekontrollen, oppretter en PIN-kode som må skrives inn for å kunne fjerne eller endre foreldrekontrollen.

Konfigurer foreldrekontroll

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på enheten der du vil ha foreldrekontroll.
  2. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og deretter Innstillinger og deretter Foreldrekontroll.
  3. Slå «Foreldrekontroll» .
  4. Opprett en PIN-kode. På denne måten kan ingen endre innstillingene dine for foreldrekontroll uten å kjenne PIN-koden. Hvis du konfigurerer foreldrekontroll på enheten til barnet ditt, bør du velge en PIN-kode barnet ikke allerede kjenner til.
  5. Trykk på innholdstypen du vil filtrere.
  6. Velg hvordan du vil filtrere eller begrense tilgangen.

Når du har konfigurert foreldrekontrollen, kan du slå den av eller på. Når du slår den på igjen og oppretter en ny PIN-kode, tas de tidligere innstillingene i bruk igjen. Det betyr at det er lettere å dele enheter med personer som ikke trenger foreldrekontroll.

For familiemedlemmer med konto som administreres via Family Link

Hvis Google-kontoen til barnet ditt administreres via Family Link, kan du konfigurere foreldrekontroll for barnet.

Sånn fungerer foreldrekontroll i Google Play

• Foreldrekontroll fungerer på Android-enheter der barnet ditt er logget på med Google-kontoen sin.
  • En forelder i familiegruppen må bruke passordet for Google-kontoen sin for å konfigurere eller endre innstillingene for foreldrekontroll for barnet sitt.

Konfigurer foreldrekontroll

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På «Innstillinger»-kortet trykker du på Administrer innstillinger og deretter Kontroller på Google Play.
  4. Trykk på innholdstypen du vil filtrere.
  5. Velg hvordan du vil filtrere eller begrense tilgangen.

Merk: Du kan også styre denne innstillingen ved å klikke på barnets navn på families.google.com.

Merk: Foreldrekontroll hindrer ikke tilgang til begrenset innhold via søkeresultater eller direktelinker.

Sånn fungerer foreldrekontroll

Måten foreldrekontroll fungerer på, varierer mellom apper, spill, musikk, filmer, TV og bøker. Du finner mer informasjon i avsnittene nedenfor.

Merk: Foreldrekontroll for hver enkelt innholdstype er ikke tilgjengelig i alle land. Hvis du reiser til et land der dette ikke er tilgjengelig, kan det hende det slutter å virke frem til du kommer hjem igjen.

Apper og spill

Når du konfigurerer foreldrekontroll for apper og spill, kan du velge den høyeste egnethetsvurderingen du vil tillate for nedlastinger eller kjøp.

Du kan imidlertid fortsatt se apper og spill utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til appenes sider.

Merk: Du eller barnet ditt kan fortsatt se eventuelle apper og spill dere har lastet ned før du la til foreldrekontroll, selv hvis de er utenfor egnethetsnivået du angir. Hvis barnets konto har tilsyn via Family Link, kan du blokkere disse appene på barnets Android-enheter.

Sånn fungerer foreldrekontrollen for spill i Play Spill

Foreldrekontrollen endrer ikke på hvilke spill du ser i Play Spill-appen. Dette gjelder også spill du har kjøpt eller som anbefales for deg.

Hvis du prøver å installere spill med Play Spill-appen, åpnes Play Butikk-appen, der innstillingene for foreldrekontroll kan begrense tilgangen.

Filmer

Når du konfigurerer foreldrekontroll for filmer, kan du velge den høyeste egnethetsvurderingen du vil tillate for leie, nedlastinger eller avspilling.

Du kan imidlertid fortsatt se filmer utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til innholdets sider.

Filmer som er begrenset på grunn av foreldrekontroll, vises ikke for deg i Play Butikk-appen eller Play Filmer-appen, selv om du allerede har leid eller kjøpt dem.

Du kan slå av foreldrekontrollen hvis du vil se disse filmene igjen.

TV

Når du konfigurerer foreldrekontroll for TV-serier, kan du velge den høyeste egnethetsvurderingen du vil tillate for kjøp eller avspilling.

Du kan imidlertid fortsatt se TV-serier utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til innholdets sider.

TV-serier som er begrenset på grunn av foreldrekontroll, vises ikke for deg i Play Butikk-appen eller Play Filmer-appen, selv om du allerede har kjøpt dem.

Du kan slå av foreldrekontrollen hvis du vil se disse seriene igjen.

Bøker

Når du konfigurerer foreldrekontroll for bøker, blir de fleste av de mest seksuelt eksplisitte bøkene fra Play Butikk-appen og Play Bøker-appen utilgjengelige.

Du kan imidlertid fortsatt se bøker utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til innholdets sider.

Du kan slå av foreldrekontrollen hvis du vil se disse bøkene igjen.

Foreldrekontrollen fanger ikke nødvendigvis opp absolutt alle seksuelt eksplisitte bøker i Google Play, men det hjelper deg med å unngå mesteparten av det mest seksuelle innholdet.

Musikk

Når du konfigurerer foreldrekontroll for musikk, kan du ikke kjøpe musikk som er merket «Ikke barnevennlig» av leverandørene.

Du kan imidlertid fortsatt se musikk utenfor filteret når du søker eller ser på innholdet via direktelinker til innholdets sider.

Foreldrekontroll for musikk gjelder bare for Play Butikk-appen. Foreldrekontroll endrer ikke hvilken musikk du ser i Play Musikk-appen. Dette gjelder også musikk du har kjøpt, lastet opp eller abonnerer på.

Feilsøk problemer

Jeg har glemt PIN-koden

Hvis du har glemt PIN-koden du opprettet da du konfigurerte foreldrekontrollen, følger du instruksjonene nedenfor for å tilbakestille den.

Viktig: For å tilbakestille PIN-koden må du fjerne innstillingene for Play Butikk-appen. Før du følger disse trinnene, bør du notere ned alle eksisterende innstillinger, sånn at du kan konfigurere dem igjen.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten din.
  2. Trykk på Apper.
  3. Trykk på Google Play Butikk.
  4. Trykk på Lagring og deretter Fjern data.
  5. Dette tilbakestiller foreldrekontrollen og PIN-koden.
  6. Når du går tilbake til Play Butikk-appen og legger til foreldrekontroll igjen, kan du angi en ny PIN-kode.
Apper eller spill oppdateres ikke

Hvis du har konfigurert foreldrekontroll for apper og spill og en av appene ikke oppdateres, kan det komme av at den nye versjonen av appen har en høyere aldersgrense enn versjonen du har på enheten.

Hvis den nye versjonen av appen har en høyrere vurdering enn foreldrekontrollen tillater, får du ikke beskjed om å oppdatere appen.

Du kan oppdatere appen ved å endre innstillingene i foreldrekontrollen, sånn at de tillater en høyere vurdering.

Tips: Du kan slå av foreldrekontrollen for å oppdatere appen, og slå den på igjen etterpå.

Det finnes innhold på barnets enhet som er utenfor egnethetsnivået du har angitt

Du eller barnet ditt kan fortsatt se eventuelle apper og spill dere lastet ned før du la til foreldrekontroll, selv hvis de er utenfor egnethetsnivået du har angitt. Hvis barnets konto har tilsyn via Family Link, kan du blokkere disse appene på barnets Android-enheter.