Slik konfigurerer du foreldrekontroll på Google Play

Når du legger til foreldrekontroll på en Android-enhet, kan du begrense hvilket innhold som kan lastes ned eller kjøpes fra Google Play på den enheten, basert på modenhetsnivå. Innstillinger for godkjenning av kjøp gjelder imidlertid bare for kjøp som gjøres via faktureringssystemet for Google Play.

Konfigurer foreldrekontroll

Viktig: Foreldrekontrollen forhindrer ikke at begrenset innhold vises i søkeresultater eller via direktelinker.

For familiemedlemmer som administrerer sine egne kontoer

Sånn fungerer foreldrekontrollen på Google Play

• Foreldrekontrollen gjelder bare for Android-enheten du har lagt den til på. Du kan legge til foreldrekontroll på andre enheter ved å gjenta trinnene nedenfor på de aktuelle enhetene.
  • Hvis flere personer bruker samme enhet, kan du konfigurere ulik foreldrekontroll for hver person.
  • Personen som konfigurerer foreldrekontrollen, oppretter en PIN-kode som må skrives inn for å kunne fjerne eller endre foreldrekontrollen.

Konfigurer foreldrekontroll

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Foreldrekontroll.
  4. Slå på Foreldrekontroll.
  5. For å holde foreldrekontrollen sikker, opprett en PIN-kode som barnet ditt ikke kjenner til.
  6. Velg innholdstypen du vil filtrere.
  7. Velg hvordan du vil filtrere eller begrense tilgangen.

For familiemedlemmer med konto som administreres med Family Link
Trykk på knappen nedenfor for å gå direkte til denne innstillingen i appen:

Hvis Google-kontoen til barnet ditt administreres med Family Link, kan du konfigurere foreldrekontroll for hen.

Sånn fungerer foreldrekontroll i Google Play

• Foreldrekontroll fungerer på Android-enheter der barnet ditt er logget på med Google-kontoen sin.
  • En forelder i familiegruppen må bruke passordet for Google-kontoen sin for å konfigurere eller endre innstillingene for foreldrekontroll for barnet sitt.

Konfigurer foreldrekontroll

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Play.
  4. Trykk på innholdstypen du vil filtrere.
  5. Velg hvordan du vil filtrere eller begrense tilgangen.

Tips:

• Kontoinnstillingene er de samme uavhengig av om barnet kan kontrollere dem selv eller ikke. Når denne kontrollen er endret, anbefaler vi at foreldre sjekker at innstillingene er riktige.
  • Du kan også administrere kontoen til barnet ditt ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.

Løs mulige problemer med foreldrekontrollen

Hvis du har problemer med PIN-koden din, oppdateringer eller at feil aldersgrenser vises på enheten din, kan du prøve disse alternativene:

Jeg har glemt PIN-koden
Viktig: For å tilbakestille PIN-koden må du tilbakestille innstillingene for Play Butikk-appen. Før du følger disse trinnene, bør du notere ned alle eksisterende innstillinger, sånn at du kan konfigurere dem igjen.

Hvis du har glemt PIN-koden du opprettet da du konfigurerte foreldrekontrollen, følger du instruksjonene nedenfor for å tilbakestille den.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten Innstillinger-app.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på Google Play Butikk.
  4. Trykk på Lagring og så Fjern data eller Tøm lagring.
  5. Dette tilbakestiller foreldrekontrollen og PIN-koden.
  6. Når du går tilbake til Play Butikk-appen og legger til foreldrekontroll igjen, kan du angi en ny PIN-kode.
Appen min eller spillet mitt åpnes ikke

Hvis du har konfigurert foreldrekontroll for apper og spill og en av appene dine ikke oppdateres, kan dette skyldes at den nye versjonen av appen har en høyere aldersgrense enn versjonen du har på enheten din.

Hvis den nye versjonen av appen har en høyere vurdering enn foreldrekontrollen tillater, blir du ikke spurt om å oppdatere appen.

Du kan oppdatere appen ved å endre innstillingene i foreldrekontrollen, sånn at de tillater en høyere vurdering.

Tips: Du kan slå av foreldrekontrollen for å oppdatere appen, og deretter slå på foreldrekontrollen igjen.
Det finnes innhold på enheten til barnet mitt som overskrider aldersgrensen jeg har angitt

Du eller barnet ditt kan fortsatt se eventuelle apper og spill dere lastet ned før du la til foreldrekontroll, selv hvis de er utenfor aldersgrensen du har angitt. Hvis barnets konto har tilsyn via Family Link, kan du blokkere disse appene på barnets Android-enheter.

Sånn fungerer foreldrekontroll

Du kan konfigurere foreldrekontroll for apper, spill og annet digitalt innhold. I delene nedenfor kan du finne ut hvordan foreldrekontrollen fungerer for ulike innholdstyper.

Merk: Foreldrekontroll for hver enkelt innholdstype er ikke tilgjengelig i alle land. Hvis du reiser til et land der dette ikke er tilgjengelig, kan det hende det slutter å virke frem til du kommer hjem igjen.

Konfigurer foreldrekontroll for apper og spill

Du kan begrense apper og spill på Android-enheter ved å bruke foreldrekontroll, slik at du kan velge den høyeste aldersgrensen du vil tillate for nedlastinger eller kjøp.

Du kan imidlertid fortsatt se apper og spill utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til appenes sider.

Sånn fungerer foreldrekontrollen for spill i Play Spill

Foreldrekontrollen endrer ikke på hvilke spill du ser i Play Spill-appen. Dette gjelder også spill du har kjøpt eller som anbefales for deg.

Hvis du prøver å installere spill med Play Spill-appen, åpnes Play Butikk-appen, der innstillingene for foreldrekontroll kan begrense tilgangen.

Tips: Du eller barnet ditt kan fortsatt se eventuelle apper og spill dere har lastet ned før du la til foreldrekontroll, selv om de er utenfor aldersgrensen du angir. Hvis barnets konto har tilsyn via Family Link, kan du blokkere disse appene på barnets Android-enheter.

Konfigurer foreldrekontroll for filmer

Du kan begrense filmer på Android-enheter ved å bruke foreldrekontroll, slik at du kan velge den høyeste aldersgrensen du vil tillate for leie, kjøp eller avspilling.

Det kan imidlertid fortsatt hende at du ser filmer utenfor dette filteret når du søker eller ser på innhold via linker som fører direkte til siden for innholdet.

Hvis du har begrenset filmer med foreldrekontroll, ser du ikke slike filmer i Play Butikk- eller Google TV-appen, selv om du allerede har leid eller kjøpt dem.

Slå av foreldrekontrollen for å få disse filmene frem igjen.

Konfigurer foreldrekontroll for TV-serier

Du kan begrense TV-serier på Android-enheter ved å bruke foreldrekontroll, slik at du kan velge den høyeste aldersgrensen du vil tillate for kjøp eller avspilling.

Du kan imidlertid fortsatt se TV-serier utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til innholdets sider.

TV-serier som er begrenset på grunn av foreldrekontroll, vises ikke for deg i Play Butikk-appen eller Google TV-appen, selv om du allerede har kjøpt dem.

Du kan slå av foreldrekontrollen hvis du vil se disse seriene igjen.

Konfigurer foreldrekontroll for bøker

Når du konfigurerer foreldrekontroll for bøker, blir de fleste av de mest seksuelt eksplisitte bøkene fra Play Butikk-appen og Play Bøker-appen utilgjengelige.

Du kan imidlertid fortsatt se bøker utenfor filteret når du søker eller ser på innhold via direktelinker til innholdets sider.

Du kan slå av foreldrekontrollen hvis du vil se disse bøkene igjen.

Foreldrekontrollen fanger ikke nødvendigvis opp absolutt alle seksuelt eksplisitte bøker i Google Play, men det hjelper deg med å unngå mesteparten av det mest seksuelle innholdet.