Näytönlukuohjelman käyttö Google Playssa

Voit lukea kirjoja, lehtiä ja uutisartikkeleita tai kuunnella musiikkia Google Playssa näytönlukuohjelmalla.

Voit lukea kirjoja, lehtiä ja uutisartikkeleita tai kuunnella musiikkia Google Playssa TalkBack-näytönlukuohjelmalla. Lue lisää TalkBackin käyttöönotosta.

Huom. TalkBack ei ole käytettävissä kaikissa tiedostomuodoissa.

Kirjojen, uutisten ja musiikin löytäminen ja kuuntelu

Kirjojen löytäminen ja lukeminen

Kirjan löytäminen

1. Ota TalkBack käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Kirjat Play Kirjat.
  3. Etsi kirja sovelluksesta:
    • Välilehdet: Alareunassa on esimerkiksi seuraavat välilehdet: Etusivu, Kauppaan, Kirjasto tai Oma kirjasto. Osa näistä voi siirtää sinut sovelluksen ulkopuolelle.
    • Navigoinnin vetopaneeli: Navigoinnin vetopaneeli on vasemmassa yläreunassa. Avaa se, jos haluat tutustua Kauppaan, Ohjeisiin ja palautteeseen ja Asetuksiin.
    • Etusivu: Hae kirjaa ja lataa se.

Kirjan lukeminen

1. Ota TalkBack käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Kirjat Play Kirjat.
    1. Jos kyseessä on kirja, jonka jo omistat, löydät sen kirjastosta tai aloitusnäytöltä.
    2. Jos et vielä omista kirjaa, hae sitä aloitusnäytön yläreunasta, valitse tulos ja lataa kirja.
  3. Avaa kirja.
  4. Napauta näyttöä ja siirry selaustilaan kaksoisnapauttamalla.
  5. Valitse Lisää Lisää ja sitten Lue ääneen.
    • Siirry tekstin sisällä sivulla pyyhkäisemällä.
    • Käännä sivua pyyhkäisemällä kahdella sormella vasemmalle tai oikealle.

Elokuvien hakeminen ja toistaminen

Elokuvien selaaminen

1. Ota TalkBack käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Elokuvat Play Elokuvat.
  3. Tutki aloitusnäyttöä pyyhkäisemällä tai koskettamalla.
    • Voit selata elokuvien tai painikkeiden luetteloa pyyhkäisemällä.
    • Jos haluat nähdä elokuvan tiedot, kaksoisnapauta sen painiketta.
    • Avaa lisätoimintoja (tykkää tai poista tykkäys, lisää toivelistalle tai poista siltä) painamalla pitkään.

Elokuvan toistaminen

1. Ota TalkBack käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Elokuvat Play Elokuvat.
  3. Voit toistaa ostamasi elokuvan tai katsoa sinulle suositellun elokuvan trailerin.
    • Elokuvan toistaminen: Siirry tietosivulle kaksoisnapauttamalla elokuvapainiketta. Kaksoisnapauta sitten Toista-painiketta.
    • Muiden vaihtoehtojen hakeminen: Katso muita vaihtoehtoja Play Elokuvien etusivulta koskettamalla pitkään.
Uutisten lukeminen

Uutisartikkeleiden navigointi

1. Ota TalkBack käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Lehtikioski Play Lehtikioski.
  3. Olet aloitusnäytöllä. Alareunan välilehtien avulla voit siirtyä sovelluksen eri osioihin, esim. Sinulle, Kirjasto, Tutki ja Lue myöhemmin.
    • Navigoinnin vetopaneeli: Vasemmassa yläreunassa.
    • Sinulle: Vasemmassa alareunassa. Tällä välilehdellä on uusia artikkeliehdotuksia.
    • Kirjasto: Alareunassa. Tällä välilehdellä on lähteesi ja kiinnostuksen kohteesi.
    • Tutki: Alareunassa. Tällä välilehdellä on luettelo aiheista, jotka voit lisätä kirjastoosi.
    • Lue myöhemmin: Oikeassa alareunassa. Tällä välilehdellä on artikkelit, jotka olet tallentanut myöhempää lukemista varten.

Artikkelin lukeminen

1. Ota TalkBack käyttöön, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Play Lehtikioski Play Lehtikioski.
  3. Etsi artikkeli pyyhkäisemällä tai kosketuksella tutkimalla, ja aloita sen lukeminen kaksoisnapauttamalla.
  4. Valinnainen: Tallenna artikkeli myöhempää käyttöä varten siirtymällä oikeaan yläreunaan ja valitsemalla Lue myöhemmin Add bookmark.

Vinkit ja vihjeet

• Navigoinnin vetopaneeli ja välilehdet näkyvät useimmilla näytöillä, joten voit käyttää niitä maamerkkeinä.
  • Jos et löydä navigoinnin vetopaneelia, avaa se pyyhkäisemällä oikealle kahdella sormella.