Genomföra köp i appar i Android-appar

I vissa appar kan du köpa ytterligare innehåll eller tjänster i själva appen. Detta kallas för köp i appar. Här följer några exempel på produkter du kan köpa i en app:

• Ett svärd som ger dig extra kraft i ett spel.
  • En nyckel som låser upp fler funktioner i en app.
  • Virtuell valuta som kan användas när du köper något.

Tips! Om du vill förhindra oavsiktliga eller oönskade köp i appar kontrollerar du att lösenordsskydd är aktiverat på enheten.

Ta reda på om köp i appar erbjuds

Kontrollera om köp i appen erbjuds innan du laddar ned den:

• I appen Google Play Butik visas köp i appen vid priset eller knappen Installera.
  • play.google.com/store visas Erbjuder köp i appen under appens namn.

Använda en kampanjkod för köp i appar

För vissa köp i appar kan du lösa in kampanjkoder via appen Play Butik om du använder en Android-enhet.

Så här löser du in en kampanjkod för ett objekt i en app:

1. Leta reda på köpet i appen som du vill använda kampanjkoden på.
  2. Gå till kassan.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil bredvid betalningsmetoden.
  4. Tryck på Lös in.
  5. Slutför köpet genom att följa instruktionerna på skärmen.

Problem med köp i appar

Om du har problem med köp i appar kan du felsöka problemet och få hjälp.