In-app-aankopen doen in Android-apps

Bij sommige apps kun je extra content of services kopen in de app. Dit noemen we 'in-app-aankopen'. Hier volgen enkele voorbeelden van in-app-aankopen:

• Een zwaard waarmee je meer kracht hebt in een game.
  • Een code waarmee meer functies van een app worden ontgrendeld.
  • Virtuele valuta die kan worden gebruikt voor aankopen.

Tip: Check of wachtwoordbeveiliging aanstaat voor je apparaat om onbedoelde of ongewenste in-app-aankopen te voorkomen.

Controleren of een app in-app-aankopen biedt

Voordat je een app downloadt, kun je controleren of de app in-app-aankopen biedt:

• In de Google Play Store-app vind je in-app-aankopen bij de knop Prijs of Installeren.
  • Op play.google.com/store zie je 'Biedt in-app-aankopen' onder de naam van de app.

Een promotiecode gebruiken voor een in-app-aankoop

Je kunt promotiecodes inwisselen voor bepaalde in-app-aankopen via de Play Store-app op een Android-apparaat.

Een promotiecode voor een in-app-item inwisselen:

1. Zoek de in-app-aankoop waarvoor je de promotiecode wilt gebruiken.
  2. Begin met de betaalprocedure.
  3. Tik naast de betaalmethode op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Tik op Inwisselen.
  5. Volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.

Problemen met in-app-aankopen

Als je een probleem hebt met een in-app-aankoop, kun je het probleem oplossen en hulp krijgen.