Problem med köp i appar

I vissa appar kan du köpa ytterligare innehåll eller tjänster i själva appen. Detta kallas för köp i appar. Det kan till exempel vara ett kraftfullt svärd i ett spel, en nyckel som låser upp fler funktioner i en gratisapp eller virtuell valuta som du kan handla för.

Om ett köp i en app inte visas, inte fungerar eller inte laddas ned kan du

• felsöka problemet på egen hand
  • be utvecklaren om hjälp
  • begära en återbetalning.

Om du försöker köpa något i app men transaktionen avvisas eller betalningen inte går igenom kan du felsöka problem med betalningen på Google Play.

Felsöka problemet på egen hand

Om felsökningsstegen nedan inte löser problemet kontaktar du utvecklaren och ber om hjälp.

Kontrollera anslutningen

Kontrollera att Wi-Fi- eller mobildataanslutningen är aktiv och fungerar. Ett enkelt sätt att göra detta är att söka på webben. Klicka på den här länken för att söka efter valpar på Google. Om en sida med information om valpar öppnas har problemet antagligen inget med anslutningen att göra.

Om sökningen inte fungerar kan det vara problem med anslutningen. Testa att åtgärda anslutningsproblemet.

Tvinga avslutning och öppna appen eller spelet på nytt

Om du inte har fått något som du har köpt i en app testar du att stänga och starta om appen eller spelet du använder.
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar eller Hantera appar (beroende på vilken enhet du använder).
  3. Tryck på appen som du köpte produkten i.
  4. Tryck på Tvingad avslutning.
  5. Öppna appen som du köpte produkten i på nytt.
  6. Kontrollera om produkten har levererats.

Kontrollera att betalningen gick igenom

Om betalningen inte gick igenom får du inte innehållet som du försökte köpa i appen. Kontrollera om köpet gick igenom i Play Butik-appen eller Google Play på webben.

Med Play Butik-appen:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Konto.
  3. Tryck på Köphistorik för att visa dina beställningar.

Med en webbläsare:

1. Öppna ditt Google Play-konto på datorn.
  2. Skrolla ned till Köphistorik.
  3. Leta upp köpet i appen.

Starta om enheten

Ibland hjälper det att starta om enheten när du har problem med köp i appar. Så här startar du om:

1. Håll strömbrytaren nedtryckt på den mobila enheten.
  2. Tryck på Stäng av eller Starta om (texten kan variera beroende på enhet).
  3. Om det behövs håller du ned strömbrytaren en gång till för att slå på enheten igen.
  4. Vänta tills enheten har startats.
  5. Öppna appen eller spelet på nytt och kontrollera om du har fått det du köpte i appen.

Uppdatera Play Butik-appen

Köp i appar fungerar bäst när du kör den senaste versionen av Play Butik. Så här uppdaterar du appen:

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Inställningar följt av Appversion eller Version av Play Butik.
    • Appversion eller Version av Play Butik brukar finnas långt ned i listan över inställningar.
  3. Appen kommer att uppdateras, eller så meddelas du att du redan har den senaste versionen.

Kontrollera att det är rätt datum och tid

Om du nyligen har ändrat enhetens datum och tid kontrollerar du att datum och tid stämmer:

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på mobilen eller surfplattan med Android.
  2. Tryck på Datum och tid.
  3. Leta upp Automatiskt datum och tid och Automatisk tidszon. Sedan följer du de anvisningar som är relevanta nedan.

Om Automatiskt datum och tid och Automatisk tidszon är inaktiverade

1. Aktivera inställningarna för både datum och tid och tidszon.
  2. Vänta några minuter och kontrollera sedan om problemet är löst.
  3. Om inte testar du att starta om enheten. Kontrollera sedan igen.

Om Automatiskt datum och tid och Automatisk tidszon är aktiverade

• Om båda inställningarna är aktiverade har problemet antagligen inte med datum och tid att göra. Kontrollera anslutningen och starta om enheten, eller så testar du med de andra felsökningsstegen.

Kontakta apputvecklaren och be om hjälp

Om du fortfarande har problem med ett köp i en app och vill lämna feedback eller få hjälp kontaktar du apputvecklaren.

Det är bäst att vända sig till apputvecklaren för att

• få hjälp att lösa ett problem med en app eller ett spel
  • få reda på mer om hur du använder en app
  • få hjälp med att lägga till ett köp i en app i ditt konto
  • fråga om ett köp i en app som inte levererats
  • få hjälp med inloggningsproblem som gäller användarnamn eller lösenord i en enskild app.

Hitta kontaktuppgifter till apputvecklaren.

Begär återbetalning

Du kan eventuellt få en återbetalning beroende på vilken typ av köp och vilket problem du har. Hitta mer information om returer och återbetalningar på Google Play.