Få och lösa in belöningar i spel

I vissa mobilspel kan du få en belöning i spelet när du har tittat på en livestream som uppfyller villkoren på YouTube. Du kan få en sådan belöning om du tittar
  • i YouTube-appen
  • på YouTubes webbsida på datorn.
Obs! Du måste vara inloggad med ditt konto på Google Play Spel.

Få belöningar i spel på YouTube

1. Öppna YouTube-appen.
    • Om du inte är inloggad: Logga in med ett Google-konto.
  2. Öppna en livestream eller video på YouTube som erbjuder belöningar.
  3. Tryck på Belöningar under videon.
  4. Följ anvisningarna för att skapa eller koppla ett Google Play Spel-konto.
  5. Du måste titta på videon för att få belöningen.

Tips! Du måste titta på videon under en viss tid. Spelutvecklaren bestämmer tiden.

Lösa in belöningar i spel

Viktigt! Du har 30 dagar på dig att lösa in en belöning i spelet. Efter 30 dagar upphör belöningen att gälla.

Så här löser du in en belöning:

1. Öppna spelet.
  2. Logga in med samma Google Play Spel-konto som du har kopplat till YouTube.
  3. Lös in en belöning i ditt spel.

Åtgärda problem med belöningar i spel

Fick inte en förväntad belöning

Om du inte får ett bekräftelsemeddelande: Du kanske inte har fått en belöning för spelet. Ta reda på varför du inte fick någon belöning efter att ha tittat på en video

Om du får ett bekräftelsemeddelande men inte kan lösa in belöningen kan du testa anvisningarna nedan. Det kan ta några minuter innan belöningarna visas.

Steg 1: Felsök apparna

• Uppdatera apparna.
  • Logga ut från spelet och logga in igen.
  • Tvångsavsluta spelet på enheten och starta om det.

Steg 2: Kontrollera att kontot är kopplat

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Tryck på profilfotot högst upp följt av Inställningar.
  3. Tryck på Anslutna appar.
  4. Tryck på ett spel.
    • Om det står Inte ansluten i spelet: Anslut genom att följa anvisningarna på skärmen.

Steg 3: Kontrollera att du är inloggad på rätt konton

1. Tryck på profilikonen högst upp i YouTube-appen.
    • Om din profil visas är du redan inloggad.
    • I annat fall loggar du in på kontot.
  2. Kontrollera att du använder samma konto på YouTube som på Play Spel.
Fick ingen belöning efter att ha tittat på en video

Steg 1: Starta om spelet

Det kan ta upp till 30 minuter innan belöningarna visas. Om du inte har fått din belöning efter 30 minuter kan du prova att stänga spelet och öppna det igen.

Steg 2: Se till att videon är kvalificerad för belöningar

Leta reda på videon i YouTube-appen.

• Om du ser Belöningar erbjuder videon belöningar.
  • Om ikonen inte visas finns det inga belöningar för videon, eller så har erbjudandet upphört att gälla.

Steg 3: Kontrollera att kontot är kopplat

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Tryck på profilfotot högst upp följt av Inställningar.
  3. Tryck på Anslutna appar.
  4. Tryck på ett spel.
    • Om det står Inte ansluten i spelet: Anslut genom att följa anvisningarna på skärmen.

Steg 4: Kontrollera att du är inloggad på rätt konto

1. Tryck på profilikonen högst upp i YouTube-appen.
    • Om din profil visas är du redan inloggad.
    • I annat fall loggar du in på kontot.
  2. Kontrollera att du använder samma konto på YouTube som på Play Spel.

Steg 5: Titta på mer av videon

Utvecklare bestämmer hur länge du måste titta på videon för att få belöningen. Om du bara tittade på en del av videon kan du titta längre för att få en belöning.

Steg 6: Kontrollera e-postinställningarna och skräppostmappen

• Kontrollera om e-postbekräftelsen för belöningen har skickats till skräppostmappen.
  • Kontrollera om du har slutat prenumerera på e-postmeddelanden från spelet.
Det går inte att koppla kontot
  1. Tryck på profilikonen högst upp i YouTube-appen.
    • Om din profil visas är du redan inloggad.
    • I annat fall loggar du in på kontot.
  2. Kontrollera att du använder samma konto på YouTube som på Play Spel.

Få mer hjälp från apputvecklaren

Om du har testat alla felsökningsanvisningarna ovan och fortfarande behöver hjälp med belöningen kontaktar du apputvecklaren.