Hjälper utvecklare att lyckas

Google Play Butik är Googles globala onlinebutik för digitalt innehåll. Där arbetar vi med att skapa den bästa plattformen för att upptäcka och distribuera innehåll så att användarna får tillgång till enastående digitala upplevelser. Vi erbjuder en särskild plats där användarna kan hitta, använda och dela sina favoriter inom appar, spel, film, musik och böcker på sina enheter: telefoner och surfplattor med Android, Chromebooks, Android TV, Wear OS by Google, med mera.

Vi ger utvecklare möjlighet att skapa de bästa apparna och hjälpa dem att lyckas genom att investera i verktyg och resurser som främjar deras tillväxt. Tack vare vår globala räckvidd och distribution visas utvecklarnas appar och spel för över en miljard Android-användare, men den verkliga nyckeln till framgång är hur utvecklarna utnyttjar denna enorma potentiella marknad.

Verktyg och tjänster

Våra verktyg och tjänster är utformade för att hjälpa utvecklare att testa, övervaka och återskapa appar och spel så att de kan tillgodose användarnas behov. Utvecklare kan forma varaktiga och mer meningsfulla användarinteraktioner med sina appar och spel med hjälp av våra verktyg för test och kundinteraktion där de kan utföra experiment på hur de ökar användarnas engagemang.

Med Google Play-plattformen kan utvecklare snabbt och flexibelt förbättra kvaliteten på sina appar och spel. Tack vare verktyg för lansering i etapper, betatester och tidiga varningar kan utvecklare skapa bättre användarupplevelser.

Läs mer om hur Google Play Console kan hjälpa utvecklare:

Handelsplattform

Google Play har en global infrastruktur för digital betalning som är utformad för att göra det enkelt för användarna att betala med de mest relevanta lokala betalningsmetoderna. Google Play tillhandahåller presentkort till användare hos över 875 000 återförsäljare, 177 integreringar av direktdebitering via operatören på 66 marknader, integrering av kreditkort på 150 marknader och digitala tjänster som PayPal och sju nya lokalt rekommenderade e-plånböcker på 15 marknader. Vi stödjer köpare på över 150 marknader runtom i världen och stödjer säljare på fler än 135 marknader

Detta globala betalningssystem gynnar utvecklarna enormt eftersom det säkerställer snabbare och enklare betalning för appar och spel oavsett var användarna befinner sig.

Med handelsplattformen kan utvecklare enkelt generera intäkter på appar eller spel via betalappar, köp i appar eller digitala prenumerationer med hjälp av Google Plays faktureringssystem

Utbildning

Vi delar också metodtips om hur du skapar en framgångsrik app- eller spelverksamhet och håller utvecklarna uppdaterade om förändringar i våra verktyg. Google Plays Academy for App Success är en kostnadsfri e-utbildningsplattform för utvecklare, företagare och marknadsförare av appar och spel på Google Play. Kurserna är tillgängliga för alla som har ett Google-konto och är helt kostnadsfria. Utbildningen i Google Play Academy omfattar:

• Information om hur du använder funktioner i Google Play Console och distribuerar appar eller spel.
  • Metodtips om hur du startar en framgångsrik en app- eller spelverksamhet.
  • Riktlinjer för hur du följer Google Plays policyer.

Utvecklare kan också följa oss via Android Developers Blog, Google Play Medium, Android Developers YouTube och Twitter och få nyheter och uppdateringar.

Skapar för framtiden

Vi på Google Play strävar efter att tillhandahålla en säker och engagerande upplevelse för utvecklare och användare som laddar upp, laddar ned och streamar appar, spel, böcker och filmer varje dag över hela världen. Sedan vi lanserade den allra första Android-enheten har vårt mål varit att skapa en global plattform som alla kan ta del av och tillhandahålla användbara verktyg för utvecklare.

Google Play Butik utvecklas i takt med innehållet och våra enheter och vi ser fram emot att ge utvecklare och användare den bästa digitala tjänsten för att upptäcka och köpa digitalt innehåll. Du hittar exempel på hur utvecklare lyckas med hjälp av Google Play på https://developer.android.com/stories/.

Om du vill veta mer besöker du vår rapportwebbplats Så här fungerar Google Play på android.com/play/how-google-play-works.