Vi hjelper utviklere med å lykkes

Google Play-butikken er Googles globale nettbutikk for digitalt innhold, der vi jobber for å gi brukere fine digitale opplevelser ved å lage den beste plattformen for oppdagelse og distribusjon. Vi tilbyr et eget sted der brukerne kan finne, ha glede av og dele appene, spillene, filmene, musikken og bøkene de liker best, på favorittenhetene sine: Android-telefoner og -nettbrett, Chromebook, Android TV, Wear OS by Google med mer.

Vi gir utviklere muligheten til å gjøre sitt beste og hjelper dem med å lykkes ved å investere i verktøy og ressurser som støtter veksten deres. Gjennom vår globale rekkevidde og distribusjon blir utviklernes apper og spill tilgjengelige for mer enn en milliard Android-brukere, men den virkelige nøkkelen til suksess er hvordan utviklerne drar nytte av dette enorme potensielle markedet.

Verktøy og tjenester

Verktøyene og tjenestene våre er laget for å hjelpe dem med å teste, holde øye med og iterere apper og spill for å dekke brukernes behov. Vi hjelper utviklerne med å skape varig og mer meningsfull brukerkontakt i appene og spillene sine gjennom verktøyene våre for testing og kundesamhandling. Med disse verktøyene kan utviklerne eksperimentere på en rekke måter for skape mer engasjement blant brukerne.

Via Google Play-plattformen kan utviklere være raske og fleksible når de oppgraderer kvaliteten på apper og spill. Med verktøy for trinnvise oppdateringer, betatesting og tidlige varsler kan utviklerne skape bedre brukeropplevelser.

Finn ut mer om hvordan Google Play-konsollen kan hjelpe utviklere:

Den kommersielle plattformen

Google Play tilbyr en global infrastruktur for digital betaling som er utviklet for å gjøre det enkelt for brukerne å utføre transaksjoner med de mest relevante lokale betalingsmåtene. Google Play tilbyr gavekort til brukere i over 875 000 butikker, 177 integreringer av direktefakturering via telefonregning i 66 markeder, kredittkortintegrering i 150 markeder samt digitale tjenester (f.eks. PayPal) og 7 nye lokalt foretrukne e-lommebøker i 15 markeder. Vi støtter kjøpere i mer enn 150 markeder over hele verden, og vi støtter selgere i mer enn 135 markeder

Dette globale betalingssystemet er svært nyttig for utviklerne, fordi det sikrer raskere og enklere betaling for apper og spill, uansett hvor brukerne befinner seg.

Med handelsplattformen kan utviklere enkelt tjene penger på appene eller spillene sine med apper som koster penger, kjøp i apper eller digitale abonnementer, ved hjelp av faktureringssystemet i Google Play

Utdanning

Vi deler også anbefalte fremgangsmåter for å bygge opp en vellykket app- eller spillvirksomhet, og vi holder utviklerne oppdatert om endringer i verktøyene våre. Google Play App-akademiet er en gratis e-læringsplattform for utviklere, bedrifter og markedsførere av Google Play-apper og -spill. Kursene er tilgjengelig for alle med Google-konto, og de er helt gratis. Opplæringen i Google Play-akademiet omfatter følgende:

• Finn ut hvordan du bruker funksjoner i Google Play-konsollen og distribuerer apper eller spill
  • Anbefalte fremgangsmåter for å oppnå suksess i apper eller spill
  • Veiledning for hvordan du kan overholde retningslinjene for Google Play

Utviklere kan også følge oss via Android-utviklerbloggen, Google Play-medier, YouTube-kanalen Android Developers og Twitter for nyheter og oppdateringer.

Utvikling for fremtiden

Hos Google Play har vi som mål å tilby en trygg og engasjerende opplevelse for utviklere og brukere over hele verden som laster opp, laster ned og strømmer fantastiske apper, spill, bøker og filmer hver dag. Vi har hatt som mål å opprette en global plattform med tilgang for alle og nyttige verktøy for utviklere, helt siden vi lanserte den aller første Android-enheten.

Etter hvert som innholdet og enhetene våre utvikler seg, gjør Google Play-butikken det også, og vi ser frem til å gi utviklere og brukere de aller beste digitale oppdagelsene og den beste butikkopplevelsen. Hvis du vil ha eksempler på hvordan utviklere lykkes med Google Play, kan du gå til https://developer.android.com/stories/.

For mer informasjon kan du se nettstedet How Google Play Works: android.com/play/how-google-play-works.