Ontwikkelaars helpen om te slagen

De Google Play Store is de wereldwijde online winkel van Google voor digitale content, waar we gebruikers uitzonderlijke digitale functionaliteit bieden door het beste platform te ontwikkelen voor ontdekken en distribueren. We bieden gebruikers een speciale bestemming om hun favoriete apps, games, films, muziek en boeken te vinden, gebruiken en delen op hun favoriete apparaten: Android-telefoons en -tablets, Chromebooks, Android TV, Wear OS by Google en meer.

We stellen ontwikkelaars in staat hun beste werk te leveren en we helpen ze om te slagen door te investeren in tools en bronnen waarmee ze kunnen groeien. Dankzij onze internationale reikwijdte en distributie zijn hun apps en games beschikbaar voor meer dan een miljard Android-gebruikers. Maar de echte sleutel tot succes ligt in de manier waarop ontwikkelaars deze enorme potentiële markt benutten.

Tools en services

Onze tools en services zijn ontworpen om ontwikkelaars te helpen hun apps en games te testen, in de gaten te houden en te verbeteren om aan de behoeften van hun gebruikers te voldoen. Met onze tests en tools voor klantinteractie kunnen ontwikkelaars blijvende en nuttige gebruikersconnecties met hun apps en games realiseren. Zo kunnen ze op talloze manieren experimenteren om meer gebruikers te behouden.

Via het Google Play-platform kunnen ontwikkelaars flexibel en soepel reageren als ze de kwaliteit van hun apps en games willen verbeteren. Met tools voor gefaseerde implementaties, bètatesten en vroegtijdige waarschuwingen kunnen ontwikkelaars de gebruikerservaring verbeteren.

Meer informatie over hoe de Google Play Console ontwikkelaars kan helpen:

E-commerceplatform

Google Play levert een infrastructuur voor digitale betalingen wereldwijd waarmee gebruikers makkelijk transacties kunnen uitvoeren via de meest relevante lokale betaalmethoden. Google Play biedt op meer dan 875.000 verkooplocaties cadeaukaarten aan gebruikers, heeft 177 integraties voor rechtstreekse facturering via de provider in 66 markten, integratie voor creditcards in 150 markten en digitale services zoals PayPal en 7 nieuwe e-wallets in 15 markten waaraan mensen lokaal voorkeur geven. We ondersteunen kopers in meer dan 150 markten over de hele wereld en verkopers in meer dan 135 markten

Dit wereldwijde betalingssysteem biedt ontwikkelaars veel voordelen omdat het snellere en eenvoudigere betalingen mogelijk maakt voor apps en games, ongeacht waar gebruikers zich bevinden.

Met het Commerce Platform kunnen ontwikkelaars ook gemakkelijk inkomsten genereren met hun app of game. Hiervoor kunnen ze een betaalde app, in-app-aankoop of digitaal abonnement gebruiken met het factureringssysteem van Google Play

Onderwijs

We delen ook praktische tips om een succesvol app- of gamebedrijf op te bouwen en houden ontwikkelaars op de hoogte van wijzigingen in onze tools. De Google Play Academy for App Success is een gratis e-learningplatform voor ontwikkelaars, zakenpartners en marketeers van Google Play-apps en -games. De cursussen worden aangeboden aan iedereen met een Google-account en zijn volledig gratis. De training in de Google Play Academy bevat het volgende:

• Google Play Console-functies gebruiken en uw app of game distribueren
  • Praktische tips voor een succesvol app- of gamebedrijf
  • Begeleiding om aan het Google Play-beleid te blijven voldoen

Ontwikkelaars kunnen ons voor nieuws en updates ook volgen via de blog voor Android-ontwikkelaars, Google Play Medium, YouTube voor Android-ontwikkelaars en Twitter.

Bouwen aan de toekomst

Bij Google Play willen we dat ons platform beveiligd en aantrekkelijk is voor ontwikkelaars en gebruikers van over de hele wereld, die elke dag geweldige apps, games, boeken en films uploaden, downloaden en streamen. Sinds we voor het eerst een Android-apparaat hebben gelanceerd, willen we een wereldwijd platform ontwikkelen waartoe iedereen toegang heeft en dat nuttige tools voor ontwikkelaars biedt.

Naarmate de content en onze apparaten zich ontwikkelen, verandert ook de Google Play Store. We willen ontwikkelaars en gebruikers graag de best mogelijke functionaliteit bieden om digitaal te ontdekken en te winkelen. Ga naar https://developer.android.com/stories/ voor voorbeelden van ontwikkelaars die succes hebben geboekt met Google Play.

Ga voor meer informatie naar onze rapportagesite over hoe Google Play werkt: android.com/play/how-google-play-works.