Mainospetos

Mainospetokset ovat ehdottomasti kiellettyjä. Mainosinteraktiot, joiden tarkoituksena on huijata mainosverkosto luulemaan liikenteen perustuvan käyttäjien aitoon kiinnostukseen, luetaan mainospetoksiin, jotka puolestaan ovat eräs kelpaamattoman liikenteen muoto. Mainospetoksesta voi olla kyse myös silloin, kun kehittäjä toteuttaa mainoksia kielletyillä tavoilla, esimerkiksi näyttämällä piilotettuja mainoksia, klikkaamalla mainoksia automaattisesti, muuttamalla tai muokkaamalla tietoja tai muuten hyödyntämällä koneellisia (indeksoijat, botit jne.) tai ihmisten tekemiä toimintoja kelpaamattoman mainosliikenteen tuottamiseksi. Kelpaamaton mainosliikenne ja mainospetokset vahingoittavat mainostajia, kehittäjiä ja käyttäjiä ja heikentävät luottamusta Ads-mobiiliekosysteemiin pitkällä aikavälillä.
Esimerkkejä tavallisista rikkomuksista
  • Sovellus renderöi mainoksia, jotka eivät näy käyttäjille.
  • Sovellus luo automaattisesti mainosklikkauksia käyttäjältä kysymättä tai tuottaa vastaavaa verkkoliikennettä kerryttääkseen klikkauksia vilpillisesti.
  • Sovellus lähettää väärennettyjä asennusattribuutioklikkauksia saadakseen maksun asennuksista, jotka eivät ole peräisin lähettäjän verkosta.
  • Sovellus näyttää käyttäjälle ponnahdusmainoksia, vaikka sen käyttöliittymä ei ole avoinna.
  • Sovellus vääristelee mainosjakaumaa esimerkiksi ilmoittamalla mainosverkostoille, että se on käynnissä iOS-laitteella, vaikka todellisuudessa se on käynnissä Android-laitteella. Tästä on kyse myös silloin, kun sovellus vääristelee rahallistettavan paketin nimeä.