Onbevoegd gebruik of nabootsing van systeemfuncties

We staan geen apps of advertenties toe die de systeemfunctionaliteit nabootsen of verstoren, zoals meldingen en waarschuwingen. Meldingen op systeemniveau mogen alleen worden gebruikt voor de integrale functies van een app, zoals de app van een luchtvaartmaatschappij die de gebruiker informeert over speciale aanbiedingen of een game die de gebruiker informeert over speciale aanbiedingen in de game.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Apps of advertenties die worden weergegeven door middel van een systeemmelding of -waarschuwing:
    ① De systeemmelding die in deze app wordt getoond, wordt gebruikt om een advertentie weer te geven.

Zie voor meer voorbeelden met advertenties het advertentiebeleid.