Tilgængeligheden af funktioner og tjenester

Google Play bestræber sig på at behandle udviklere retfærdigt og rimeligt, uanset om det er store eller små tredjepartsapps eller førstepartsapps fra Google. Alle apps er f.eks. underlagt de samme regler og politikker, og alle apps bliver promoveret i Play Butik i henhold til de samme principper.

Google Play har millioner af udviklere med forskellige behov og mål. For at kunne opfylde disse behov gør Google Play nogle gange visse funktioner tilgængelige for nogle, men ikke alle udviklere.

På samme måde som Google Play f.eks. tilbyder udviklere muligheden for at betateste deres apps med en undergruppe af brugere, tilføjer vi i nogle tilfælde nye funktioner i Google Play, som er tilgængelige for en undergruppe af udviklere, tredjeparter og førsteparter.  Vi kan f.eks. køre et program med tidlig adgang for at teste og få feedback om særlige funktioner til appudgivelse eller tilpassede funktioner til målretning af profilsider i Play Butik.

Vores mulighed for at dele visse data uden for Google eller gøre funktioner tilgængelige for alle udviklere kan desuden være begrænset af juridiske, privatlivsmæssige eller sikkerhedsmæssige årsager af hensyn til beskyttelsen af Googles fortrolige og ejendomsretlige oplysninger eller andre forretningsmæssige grunde.

I visse begrænsede tilfælde kan nogle Google-apps f.eks. have adgang til oplysninger, der ikke deles med alle udviklere.

• Nogle Google-apps kan have direkte adgang til de sammenlagte data for deres egne apps (f.eks. installationer, afinstallationer, besøg på profilsiden) for at foretage tilpassede analyser. Vi bestræber os på at gøre så mange af disse data som muligt tilgængelige for udviklere via Google Play Console i formater, der kan downloades, eller via API'er, men de er muligvis ikke i samme format eller har samme detaljegrad.
  • Nogle Google-apps kan have direkte adgang til deres egne appdata, der kan henføres til brugeren, eller data fra andre Google-apps i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik. Disse data kan f.eks. bruges til at give en enkelt bruger abonnementstjenester på flere enheder eller til at give brugerne en problemfri oplevelse i flere Google-apps.
  • Nogle Google-apps kan også have adgang til sammenlagte data om Google Plays økosystem, som ikke kan deles med alle udviklere, fordi sådanne data er Googles fortrolige og ophavsretlige virksomhedsoplysninger og dermed er kommercielt følsomme. Google-apps kan f.eks. have adgang til det samlede forbrug på et bestemt marked eller det samlede antal installationer for en bestemt appkategori. Vi arbejder konstant på at udvide den grad af indsigt i økosystemet, der er tilgængelig for tredjeparter via Google Play Console og gennem programmer, der varetages af vores teams til forretningsudvikling.
  • Nogle Google-apps kan endvidere have adgang til Google Play-funktioner, der adskiller sig fra dem, der er tilgængelige for andre udviklere, af forretningsmæssige og sikkerhedsmæssige grunde. I nogle få, begrænsede tilfælde er visse funktioner i Google Plays faktureringssystem f.eks. kun tilgængelige for et mindre antal Google-apps. Film og tv-indhold samt bøger, der sælges i Google Play, appen Google Play Film og appen TV og Google Play Bøger, kan f.eks. forudbestilles. Denne funktion er dog ikke tilgængelig for alle udviklere på grund af udfordringer med skalerbarhed. Google Stadia-abonnementer kan faktureres til en familierettet betalingsform i Google Stadia-appen, men da definitionen på en familie/gruppe kan være forskellig fra app til app, er denne funktion ikke blevet udvidet til andre udviklere. Google strømliner desuden distribution og opdateringer af Google Play-tjenester til AR samt visse betalingsbiblioteker, når brugerne installerer apps med funktioner, der kan afhænge af denne software.  Problemer med brugertillid begrænser vores mulighed for at gøre sådanne funktioner bredt tilgængelige. Desuden tillader Google Play, at nogle Google-apps får adgang til ny Google-software, der endnu ikke er udgivet, eller giver dem mulighed for at teste deres apps med Google-medarbejdere på måder, der af sikkerhedsmæssige årsager eller på grund af oplysninger, der er kommercielt følsomme, ikke er tilgængelige for tredjepartsapps.

I alle tilfælde lytter Google til feedback fra udviklerne og arbejder hårdt på at sikre, at alle udviklere har de nødvendige værktøjer og muligheder for at få vækst i deres virksomheder.